Bijbeltekst

Psalm 20:8

17 november 2023
·
2 minuten lezen
Psalm 20:8

We praten en zingen vaak over de naam van God, maar wat zegt het eigenlijk dat je vertrouwt op de “naam” van God? Welke naam? Wat zegt Zijn naam jou?

Ik nodig je uit om in de Bijbel op zoek te gaan, te lezen wat God over Zichzelf vertelt. Wat in onze Bijbels vaak vertaald wordt met “HEER”, daar staat oorspronkelijk JHWH: de Godsnaam. De naam, waarmee God Zichzelf mee heeft bekend gemaakt, waarmee Hij zegt dat Hij is, altijd zal zijn. Dat dat is, wie Hij ís. Het is niet alleen Zijn naam, Hij laat Zijn identiteit, Zijn wezen zien. Hij is. Altijd. In deze psalm zegt David dat hij nu God ként. Niet zomaar een beetje bij naam. Het gaat hier over een intiem kennen. Van hart tot hart. Hij kent God zo goed, dat hij zeker weet dat JHWH zijn gezalfde zal verlossen. Dat Hij naar hem zal luisteren, hem overeind zal helpen met Zijn krachtige rechterhand.

Jij bent Zijn gezalfde. Hoe goed ken jij God? Vertrouw jij God, dat Hij zegt Wie is? Vertrouw jij God, dat Hij machtiger, krachtiger is dan alle zekerheden om je heen? Waar vertrouw jij op, in het diepst van je hart?

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels