Hoog in de bergen, daar voel ik me vrij. Als het pad rotsiger wordt adem ik diep in en beweeg steeds gemakkelijker van rots naar rots, genietend van de prachtige uitzichten. Dan maakt het niet meer uit, hoe diep de afgrond onder mij is; als mijn voeten grip gevonden hebben, voel ik me zeker. Onoverwinnelijk. Daar boven op de rots.

Vaak zie je in de Alpenlanden ook op die typische ronde rotsen eeuwenoude vestingen staan. Toen we in Zwitserland woonden, reden we er vaak langs en bleef het mij fascineren. Stormen, vijandelijke aanvallen, alles had deze burcht al getrotseerd. Eeuwenlang. Stevig gebouwd op de rots bood het een veilige schuilplaats voor al die mensen die hun toevlucht hadden gezocht achter de beschermende, dikke muren.

Twee prachtige beelden van God. Onze vesting.
En onze Jahweh Tzuri: de Heere, mijn Rots.

En met die namen roept David naar God. “Wees voor mij een sterke rots, een burcht om te schuilen!”. Het mooie vind ik dat David zichzelf daarna ook er aan herinnert dat God dat altijd al geweest is. “Want God, U bént mijn rots en mijn burcht!”.

Tot wie bid jij?

Ik ben niet zo gewend om God bij de namen te noemen zoals Hij zich in het Oude Testament heeft laten zien. Zoals  de Allerhoogste, de God die me ziet of de God die zal voorzien. El Shaddai, de Ontzagwekkende. El Olam, de eeuwige God. Jahweh Rapha, de Heer die geneest. Jahweh Shalom, de God van de Vrede. Namen waarin het karakter en het hart van God zo krachtig naar voren komt. Juist wanneer jouw hart verlangt naar een veilige plek, om te schuilen en tot rust te komen in Zijn volledige bescherming, spreek Hem dan ook gerust aan met Zijn naam, jouw Vesting. Weet dat Hij dat voor jou wil zijn.

En merk je dat je de controle verliest, voel je je onrustig, noem Hem jouw Rots. Herinner jezelf dat Hij de Rots is. De God op wie je altijd kunt rekenen. Onveranderlijk en betrouwbaar.

En als de weg dan onduidelijk is naar jouw Rots, weet dat Hij ook jouw Jahweh Roï is: de Heer is jouw herder. Hij leidt jouw zachtjes door groene weiden, ook als het soms mistig is, langs heldere bergbeken terug naar de Rots. Waar jouw voeten grip voelen. Waar je mag schuilen, Hij is om je heen. Waar je op adem mag komen.

Wat een prachtige God, alles is in Hem te vinden.
In Zijn Naam.
Om Zijn Naam.
Wie Hij is. En altijd zal zijn.
Wat een heerlijke naam!

Steady – For King & Country

Soms is het gewoon lastig om zelf te bidden. Zing dan gerust mee met een prachtig lied, waarin je God kunt aanbidden om Wie Hij is.
Eén van die songs, die ik soms keihard meezong juist als ik mij onzeker voelde, als ik mezelf moet overtuigen, is “Steady” van For King & Country.
“U bent mijn Schuillplaats, mijn Thuis, waar angst die vier muren niet kan binnen dringen. Ik heb U nodig. Zelfs als kracht mij ontbreekt, kan ik doorgaan, omdat U mij standvastig maakt ondanks alles. Dat is de reden dat ik overleef.”
Je vindt ‘m terug in deze afspeellijst op Spotify. (luister dan ook eens naar “Your Wings” van Lauren Daigle, of “Psalm 46” en …mocht je Zwitsers kunnen, staan er ook een paar krachtige teksten tussen:)).

Auteur

De kruimel is ontworpen door Elise Huizer. De tekst bij de kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Vormgever
186
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels