Bijbeltekst

Psalm 33:18

22 juni 2023
·
2 minuten lezen
Psalm 33:18

In de geschiedenis van het volk Israël kunnen we zien dat het hen goed gaat als ze op God vertrouwen en gehoorzaam zijn aan Zijn Woord. De Bijbel leert ons dat God trouw is aan Zijn Woord en dat Hij Zijn Beloftes nooit onvervuld zal laten. Deze zekerheid mogen wij geloven en omarmen.

Wachten en verwachten dat hetgeen God aan ons heeft beloofd, waarheid zal worden. Toch kan een tijd van wachten en uitzien moeilijk zijn en je onzeker maken. Je bidt al zo lang voor de oplossing van een probleem, het lijkt of de bezorgdheid alleen maar groeit.

Ik zie steeds meer in dat juist de tijd van wachten en uitzien een leerproces kan zijn van vertrouwen en loslaten als je de focus richt op WIE de God de Vader is.

God zegt ook vandaag tegen jou en mij: Wees stil en weet dat IK jouw God ben, IK zorg voor jou en voor de mensen die jou lief zijn. Ik zorg voor jouw probleem, weet dat de oplossing komt, als je het in Mijn Handen legt. Het zal vanaf dat moment Mijn verantwoording zijn. Weet dat Mijn Plan hoger is dan jouw plan en dat Mijn weg met jouw leven beter zal zijn dan de weg die jij voor jezelf hebt uitgestippeld. Ook al lijkt de weg vol obstakels en is er tegenwind, jouw Toekomst is hoopvol als je Hand in hand met Jezus gaat.

Gods Woord en Zijn Beloftes zijn betrouwbaar. Bij de schepping sprak God en het was er! Zo spreekt God vandaag en zegt dat wij in Christus een nieuwe schepping zijn. Jij en ik mogen deel uitmaken van Zijn Plan op die plek waar Hij ons heeft geplaatst. Door Hem te vertrouwen en gehoorzaam te zijn aan Zijn Woord, mogen wij tot een Zegen zijn.

God is een Vader Die ons kent en weet wat er leeft in ons hart, Hij waakt over ons. Hij kijkt niet vluchtig over jou en mij heen, maar Zijn Oog RUST op ons.

Ik zie uit naar de Heer, mijn ziel verlangt naar Zijn Woord, Hij is onze Hulp en ons Schild, op Zijn Heilige Naam vertrouwen wij. (Opwekking 780)

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
2
producten
·
16
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels