Vorig jaar hadden we het voorrecht om twee weken in een luchtkuuroord in Duitsland vakantie te vieren. Na een actieve dag nestelde ik me steeds in de stilte van de avond met mijn Ted-Dekker-boek en een glaasje wijn op het balkon. De zon verdween achter de heuvels, kleurde de avond rood. En langzaam trok de duisternis over ons heen en ineens werden de ontelbare sterren om ons heen zichtbaar. Rond die tijd was ook de meteorenzwerm weer zo goed te zien.

Ik voelde me klein worden bij het zien van al die grootsheid om mij heen.

‚ÄúWat is de mens dat U aan hem denkt?‚ÄĚ.
Dat gevoel.

En dan denk ik aan al die prachtige bloemen. Insecten.¬†Vaak had ik kort daarvoor nog een avondwandeling met onze jongens gemaakt. We zaten aan een pelgrimsweg en liepen dan vaak naar een kapelletje boven ons, waar je prachtig uitzicht had. En met een beetje geluk kwamen we de ree√ęn en een vosje tegen. Een meertje omringt door de prachtigste bloemen.

‚ÄúKijk naar de bloemen, naar de vogels. Ik heb ze met zoveel zorg gemaakt en gekleed, en jij bent zoveel meer kostbaar in Mijn ogen. Maak je dan geen zorgen voor de dag van morgen. Ik draag jouw morgen in Mijn hand. Net als vandaag.‚ÄĚ

Weet je, het oog van de Heer is op hen, die Hem vrezen en op Zijn goedheid en liefde hopen (vers 18).
Ligt onze uitdaging niet in het naar Hem blijven kijken?

Mooi he: ons hart is verblijd als we op Hem vertrouwen (vers 21). D. Als je hart vol van zorgen is, is het volgens mij niet mogelijk om te zeggen dat je hart verblijd is. Ja, volgens mij ligt de uitdaging daarin, om te kiezen om Hem te vertrouwen.
Onze twijfels, onze worstelingen aan Hem geven, je te laten leiden door Hem, te kiezen voor het goede. Te vertrouwen dat Hij het goede zal doen, wanneer wij ons leven in Zijn hand leggen?
Er op vertrouwen dat het oog van onze God, die heerst over het heelal, onze hulp en ons schild ís.

Kijk omhoog naar de sterren. En weet dat Hij, die die miljoenen sterren, de aarde, in Zijn hand houdt en alles tot in het kleinste detail kleurt. En jij, jij bent de kroon op deze prachtige schepping. Laat Hem Zijn scheppende woorden over jouw leven spreken. Zijn leven-gevende adem inblazen.
Zijn kind. Je mag leven, vrij van wat je neer drukt.

Kijk omhoog, ontvang en leef.

‚ÄúDoor het woord van de Heer is de hemel gemaakt, door de adem van Zijn mond het leger der sterren.‚ÄĚ Psalm 33:6 (NBV)

Auteur

Deze kruimel is ontworpen door Hiske van der Mark. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Vormgever
74
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ‚ā¨40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels