Bijbeltekst

Psalm 36:10

21 januari 2022
·
3 minuten lezen
Psalm 36:10

Drie jaar geleden waren we in Tsjechië, in een plaats die bekend staat om zijn helende bronnen. Heb je last van reuma, darmklachten, longziekten, eczeem, … voor ieder ziektebeeld was er wel een bron.

En ik geloof ook dat God in Zijn schepping veel meer heeft gelegd dat goed en helend is voor ons lichaam en onze geest. Meer dan wij vaak beseffen. Toch liep ik verwonderd rond in dat enorme gotische gebouw, waarin je duizenden toeristen zag haasten met hun tuitkannetje op zoek naar de juiste bron voor hun kwaal. ok wij vulden al onze lege flesjes met oranjekleurig vies water met een enorme ijzersmaak, dat helend voor longziekten zou zijn. Want ja, je weet nooit…

Toen ik daar rondliep, vroeg ik me af: wat er zou gebeuren als je daar een bordje zou plaatsen met “Bron van het Leven, eeuwig leven” en de Bijbel zou neerleggen.

Of als Jezus tussen al die dorstige mensen zou rondlopen.
Zou er naar Hem geluisterd worden als Hij midden op dat plein zou vertellen: “Als je van Mij drinkt, zul je nooit meer dorst krijgen! Sterker nog: als je van Mij drinkt, zul jij zelf een bron worden die overvloeit van Mijn levende water!”? (Johannes 4)

Wat een bizar contrast.

Hoe komt dat wij zo blind en doof zijn voor de Gever van het Leven?!

We zijn allemaal zo dorstig op zoek naar alles dat ons helpt om te leven. We volgen alle tips op die ons helpen om beter te leven, meer rust te creëren. We klampen ons vast aan regels. We lopen, tasten in het duister met mogelijke oplossingen, we proberen vanalles, weten te weinig en ondertussen blijven we alleen naar onszelf en die ander kijken. Verwachten we onze verlossing en herstel uit alle ellende van …… ? Waar verwachten wij het van?! Waar laten we ons lichaam, onze geest mee vullen?

“Kijk omhoog! Wie heeft dit alles gemaakt? Wie heeft jou gemaakt? Weet je het niet, heb je het dan niet gehoord? God is jouw Verlosser, jouw Schepper, Hij is de Gever van leven. De Bron die nooit uitgeput raakt. Hij geeft kracht aan hen die moe zijn en laat hen die machteloos zijn, sterk zijn.

Waarom geef je een vermogen aan dat wat nooit verzadigen kan? Als je niets meer hebt, kom. Kom als je dorst hebt. Kom met je lege handen.

Luister naar Mij en laat je vullen en verzadigd worden. Steeds weer. Alleen door Mij.

Ik geef genoeg. Ik geef overvloed.

Ik ben het Begin en het Einde. Ik zal er altijd zijn.

Wil jij drinken uit Mijn Bron die alles geeft wat jij nodig hebt?

Je zult overvloeien. Naar de mensen om jou heen.”

Want bij U is de bron van het leven, door Úw licht zien wij licht.
Psalm 36:10 (NBV)

PS. Een heel rake tekst is een nieuwe van Casting Crowns, “Second Opinions“. Je vindt deze in onze nieuwste Spotify afspeellijst bij deze maand! Luister ook ‘ns naar “Live the life” op deze afspeellijst. Een heel oude; de tekst raakt mij steeds meer, zeker in de context van deze Bijbeltekst. En jou? Mogen deze twee songs jou scherpen?

Auteurs

De kruimel is ontworpen door Elise Huizer. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Vormgever
186
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels