Psalm 37… een psalm met scherpe contrasten en prachtige beloften (schrijf ze maar eens op!).

Het is alsof David zichzelf hoofdschuddend moed inspreekt: “kijk toch niet naar hen, die God niet kennen. Het lijkt alsof ze veel hebben, maar zet dit alles in het licht van wat God geeft en al het andere verdwijnt. Wat God mij geeft, blijft eeuwig en is mooier, krachtiger dan wat dan ook op aarde”.

Het is een vastgrijpen aan God als alles wegvalt. De enige houvast in het leven, die blijft. Die je voetstappen stevig neerzet. Die jou vreugde geeft op je weg. Die zo dichtbij komt, dat Hij jouw hand pakt om jou op te richten als je struikelt en valt.
Die altijd de zon van de gerechtigheid over jou laat schijnen. Omdat jij ervoor kiest, om ondanks alles, Zijn weg te gaan. Op Hem blijft vertrouwen.

Ik blijf even hangen bij de tekst aan het einde: “Hij is je kracht in benauwdheid, Hij zal helpen en bevrijden omdat jij je toevlucht bij God hebt gezocht”. Benauwdheid. Eerlijk gezegd, dat ken ik wel. Letterlijk en figuurlijk. Maar meer nog, ken ik God die mij altijd op het juiste moment vindt en opricht. De vreugde van mijn hart. Mijn Redder, Genezer, Die mijn hoofd opricht en wijst op al het goede dat zoveel mooier is dan de wereld biedt.

“Doe je gewoon je werk. Kies voor het goede, dan kan jij nergens op aangesproken worden,” zegt David. “Ik ben oud, op mijn weg heb ik nooit een rechtvaardige gezien die verlaten was of dat zijn nageslacht op zoek was naar brood. Nee, de rechtvaardige geeft zichzelf de hele dag door en zijn nageslacht is tot zegen van iedereen om hen heen.”

Ik denk aan de woorden van Jezus zelf. “Gelukkig ben je als je honger en dorst naar gerechtigheid, want jij zult verzadigd worden. Gelukkig als je shalom brengt, want jij zal een kind van God genoemd worden. Gelukkig ben je als je oprecht van hart bent, want je zult God zien.”

Ja, in dit leven zie je onze prachtige God al in sprankeltjes van Zijn goedheid, Zijn trouw, Zijn liefde. En zien wij Hem en zegt Hij “Welkom gezegend kind, jij bent trouw geweest over wat Ik je gaf en je deelde je leven alsof het voor Mij was. Ontvang. Rust. Welkom Thuis”

Wauw, ja, we zullen God zien.

“Het is beter met een eerlijk hart weinig te bezitten, dan veel rijkdom te hebben en God niet te kennen.” Psalm 37:16 (HTB)

Auteur

De kruimel is ontworpen door Aafke Hofman. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
81
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels