Bijbeltekst

Psalm 4:9

8 december 2021
·
6 minuten lezen
Psalm 4:9

Ken je dat van die nachten, waarin je maar blijft draaien?

Ik herinner me nog zo’n nacht vorig jaar toen ik een tijd ziek was en ik me realiseerde dat het echt niet goed ging. Ik maakte me zorgen, over mijn jongens.

Toen kwam er een appje binnen van een vriend, een oudste “ik bid voor je dat je rustig mag dromen, veilig in de armen van de Vader”. Wat heb ik die nacht goed geslapen! Dat plaatje heeft me nooit meer losgelaten.

Hij is de plek waar je naar toe mag gaan met al jouw onrust, al jouw twijfels.

Ik zie God. De Schepper van het leven kijkt naar de wereld en ziet hoe de mensen zoeken naar oplossingen, naar rust, naar vrede diep van binnen. Blind en angstig zoeken en steeds verder afdwalen door zelfgemaakte wetten en manieren om tijdelijke rust en controle te vinden. Een wereld die zo ver afstaat van hoe God het leven bedoeld had. De vreugde, het licht, de liefde, de vrede, de hoop, het was soms zo onzichtbaar. Daarom kwam Hij zelf. Hij hoefde niet. Maar Hij was trouw aan wie Hij is, zoals Hij zich noemt: Ik Ben. En het was Zijn liefde die Hem naar Zijn kinderen trok.

En kijk, de vreugdebode versnelt zijn pas, hij heeft vreugde-vol nieuws: “Lief kind, let op, de Vrede komt! Hij zal jou verlossen en vrede brengen, want jouw God is Koning! ”

Vol liefde en verlangen spreekt God: “En op die dag zal mijn volk Mijn naam kennen en beseffen dat Ik het ben, die zegt “Hier ben Ik”. Alles wat je vasthoudt, alles wat je gevangen houdt, het zal van je afglijden. Want zonder geld koop Ik je vrij. Mijn kind, klop het stof van je af, blijf niet langer gebukt onder je last, maar sta op en neem plaats op je troon. Dat is de plek die ik voor jou voor ogen hebt. Je bent het kind van de Koning.” (Jesaja 52:1-7).

Weet je nog die kroon van afgelopen zondag? Wil jij die kroon dragen van onze Koning, van de Vredevorst?

Leg je maar neer in Zijn veilige armen. We kennen onze God, die altijd trouw is aan Zijn belofte. Kerst weerspiegelt zijn grootste beloften. Dat middenin de donkerste nacht een Licht is opgegaan. Hoop is gekomen. Ik Ben is Zijn naam. En Hij zal zijn, in eeuwigheid. Onze Vrede, onze Hoop. Bij Hem zijn wij veilig

“In vrede leg ik mij neer en meteen slaap ik in, want U, Heer, laat mij wonen in een vertrouwd en veilig huis.” Psalm 4:9 (NBV)

Reflectievragen bij de Adventskruimels

  • schrijf de tekst van vandaag op en leg ‘m op je nachtkastje. Wat betekent deze tekst voor jou? Hoe voelt zo’n vertrouwd en veilig huis voor jou? Heb jij zo’n plek? Geef je gedachten aan de Vader, vertel Hem wat je denkt.
  • Wist je dat joodse kinderen vaak als avondgebed de tekst uit de Psalmen bidden “in Uw handen beveel ik mijn geest”? Kun jij dat ‘s avonds ook bidden, dat je God jouw gedachten, jouw gevoelens geeft in Zijn handen, zodat Hij daarvoor in de plaats Zijn vrede kan geven?
  • Kijk nog eens naar de kaart uit onze Adventset: “Hij zal onze vrede zijn“. Geloof je dat Hij ook nu jouw vrede wil zijn? De engelen zongen vrede op aarde, dat was niet alleen toen, de Vredevorst is gekomen. Mag Hij in jouw leven plaatsnemen?
  • Zijn er mensen die jij kent, die zo verlangen naar die vrede? Misschien kun je hen die kaart sturen en vertellen over de Vrede. Vraag de Vader hoe jij iets van Zijn vrede aan hen mag delen, hoe jij een ‘brenger van vrede’ kan zijn vandaag. Deel jij mee?
  • Luister eens naar dit prachtige lied: “Waker van de wereld” van Hanne de Vries, je vindt ‘m op onze afspeellijst “Advent 2021“. Hij is de Waker van de wereld, vanaf den beginne, wat er ook komt, wat we ook voelen, Hij is….
    (wist je dat Hanne op dit moment een boodschap van liefde aan de andere kant van de wereld gaat brengen door middel van zijn liedjes? Bid je mee voor zijn tour? Lees hoe je zijn tour kunt ondersteunen op www.loverevolution.nl, Hoe mooi hoe we ieder op onze manier een brenger van vrede en liefde kunnen zijn, juist in deze tijd. Daar waar niet gepreekt mag worden, mag Zijn liefde wel gedeeld worden in liederen. God gaat altijd door, Hij is de Waker van Zijn wereld.)
  • Vertel de Vader jouw gedachten. Kijk vanavond nog eens terug op deze tekst.

Auteurs

Deze kruimel is ontworpen door Aafke Hofman. De tekst bij deze kruimel is geschreven door annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl

Onze tips bij de (advent)kruimels

Onze artikelen hieronder zijn praktisch om zelf met de inhoud van de Bijbelteksten en eventuele reflectievragen (zoals bij alle adventskruimels) aan de slag te gaan. Niet verplicht, maar zijn bedoeld als een praktisch handvat om zelf de Bijbel te gaan onderzoeken en toe te leren passen in jouw eigen leven. Mocht je daarbij met ons blijven over nadenken, hoe je kunt leren leven zoals God dat voor ogen heeft? Bekijk ons off line groeiprogramma, waarbij je maandelijks een dikke brief met praktische reflectievragen van ons op de deurmat thuis krijgt: OERBROOD.

Wil jij ook delen?

In onze webshop vind je veel artikelen, die jou kunnen helpen om de woorden van God te delen. Kijk bijvoorbeeld bij onze kerstkaarten, waarmee je woorden van Licht, Hoop en Vrede kunt delen. Dat waar de wereld zo naar verlangt. En we hebben ze in groot en klein, van minikaartjes tot luxe dubbele kerstkaarten en posters. Deel zoals het bij jou past. De minikaartjes kun je bijvoorbeeld ook op een setje kaarsen plakken. De grotere kaarten en posters zijn mooi om neer te zetten. Of combineer met een mooi cadeauboekje, zoals “Een Zegenwens Voor Jou“. Naar wie deel jij uit?

IK WIL OOK LICHT & VREDE DELEN

Vormgever
81
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels