Worstelen met God. Ken je dat?

Ik ken die momenten wel. Dat ik vol zit met vragen over het leven. Dat ik niet waarom Hij iets vraagt. En soms de dingen nog duidelijker zou willen horen. Of nu ik sinds een kort een diagnose heb gekregen waar ik eigenlijk helemaal niets mee kan. Of wil.

Er kan zoveel gebeuren in je leven waardoor je worstelt met vragen over het leven. En als ik zie hoe open God antwoordt tegen mensen als Job, als ik zie de liefde zie waarmee Jezus antwoordt op vragen en falen van Zijn discipelen, dan geloof ik dat je absoluut met je vragen eerlijk naar God toe kunt gaan. En misschien is dat wel de grootste strijd. Je vragen bij God neer durven leggen.

Dat moment. Dat voelt als worstelen, zoals Jakob worstelde met God. Het stellen van die brandende vraag. En het loslaten aan de voeten van de God van de legermachten. En beseffen dat Zijn gedachten hoger zijn. Het uitroepen “Ik laat U niet gaan, tenzij U mij zegent.” Met God de strijd aangaan. Met God leven.

“De HEERE van de legermachten is met ons; de God van Jakob is voor ons een veilige vesting.”

Ik moet denken aan die Bijbeltekst, “leid ons naar de Rots die hoger is dan wij”. Dat is alsof je het vraagt onderweg, wanneer je van je eigen rotsje afstapt en Zijn weg oploopt: “ik snap het niet, God! Ik snap Uw gedachten niet, ik snap niet wat U wilt. Maar .. het is goed.”

Waarom? Omdat je terug kunt kijken op dat bergpad naar die hogere Rots. Omkijken en zien dat Hij alles in controle heeft. Dat Hij altijd zorgt. Dat Hij altijd goed en trouw is en nooit loslaat wat Zijn hand begon. Onze Alpha en Omega, ons Begin en ons Einde.

“God is ons een toevlucht en kracht;

Daarom zullen wij niet bevreesd zijn, al veranderde de aarde van plaats en werden de bergen verzet naar het hart van de zeeën. Laat haar water maar bruisen, laat het maar schuimen, laat de bergen maar beven door haar onstuimigheid. De beekjes van de rivier verblijden de stad van God, het heiligdom, de woningen van de Allerhoogste.

Want …. God is in haar midden, zij zal niet wankelen; God, de Heer van de legermachten, ZAL haar helpen bij het aanbreken van de morgen!”

Staak de strijd en erken dat Ik God ben. Psalm 46:11a (NBV)

Nadenken over Psalm 46:11a Schrijf de Bijbeltekst op en ga bij jezelf na wat deze tekst bij je oproept. Wil jij met jouw gedachten naar de God van de hemelse legermachten gaan? Shane & Shane heeft deze Psalm heel krachtig verwoord en gecombineerd met de muziek, een lied dat ik heel vaak hard aan zet: "Psalm 46". Neem de tijd om dit lied te luisteren, samen met het prachtige lied van Leanne Crawford "Truth I am standing on". Je vindt deze beide op onze afspeellijst: "Wisdom to Whet & Grow in Maturity".Oh God, who makes the mountains melt Come wrestle us and win Lord of Hosts, You're with us With us in the fire With us as a shelter With us in the storm You will lead us Through the fiercest battle Oh, where else would we go But with the Lord of Hosts Though oceans roar, You are the Lord of all The One who calms the wind and waves and makes my heart be still Though the earth gives way, the mountains move into the sea The nations rage, I know my God is in control

(Uit: Psalm 46 - Shane & Shane)

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
186
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels