Die misleiding van meer. Wij geloven echt dat dat de basis is van de zonde. Kijk even mee naar wat Paulus als definitie geeft van zonde:

“Zij hebben de waarheid van God vervangen door de leugen, en het schepsel vereerd en gediend boven de Schepper..." (Romeinen 1:25)

Wissel God (de Schepper) in met iemand of iets anders (een gecreëerd iets) en je kunt je even lekker bevrijd voelen. Het voelt alsof dat ‘iets’ iets toevoegt aan wie ik ben. Zoals novelist David Foster Wallace ook schrijft: "Tegenwoordig is er niet iets als atheïsme. Iedereen aanbidt wel iets. De enige keuze die we hebben, is wat we aanbidden. En alles wat je buiten God aanbidt, zal jou levend verslinden.” Of het nu consumptie,macht, succes, schoonheid, aantrekkingskracht, uitstraling is… iets zit in het centrum van je leven, waarvan je hoopt dat het jou betekenis geeft. Dat het je zegt dat je genoeg bent. En als dat iets anders is dan de Schepper… zal het je uiteindelijk verslinden.

Pwah. Dit klinkt heftig. Maar kijk even echt eerlijk naar jouw motivaties, jouw verlangens. Durf jij toe te geven dat deze woorden een pijnlijke waarheid naar boven brengen?

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels