Bijbeltekst

Psalm 91:1, Psalm 91:2

16 februari 2023
·
2 minuten lezen
Psalm 91:1, Psalm 91:2

Soms is het goed om een pas op de plaats te maken en terug te kijken op een periode die achter je ligt. De laatste maanden waren hectisch en vol emoties. Ik ben over mijn grenzen heen gegaan, was bezorgd en angstig over de situatie binnen ons gezin en had het gevoel dat ik werd geleefd. Soms was mijn vertrouwen ver te zoeken en was mijn hart gevuld met onvrede.

Nu de rust een beetje is teruggekeerd, kijk ik in de spiegel en zie dat ik de laatste maanden niet in de praktijk heb gebracht wat ik altijd belijd. In het verleden kwam er dan een schuldgevoel opzetten en het verwondert mij vandaag dat dit nu niet het geval is. Ik mag erkennen en belijden waar ik de fout ben in gegaan, vergeving ontvangen en van deze stappen leren.

God is mijn Vader, Hij heeft mijn wanhoop en onrust gezien in de afgelopen periode, maar ook mijn ongeloof en twijfel. Toch nodigt Hij mij uit om bij Hem te schuilen. Hij is niet alleen een Toevlucht als het leven pijn doet, maar Hij is ook een Schuilplaats om op adem te komen. Opnieuw laat de Vader mij zien: Kom bij Mij zoals je bent met je vreugde en je pijn, geef Mij jouw twijfel en je angst voor de toekomst want IK BEN met jou, alle dagen.

Door deze periode heen mocht ik opnieuw leren: Soms weet ik niet hoe het zal gaan of hoe het verder moet, maar ik dien een God Die groter is dan mijn omstandigheden. Hem vertrouwen en jezelf aan Hem toe vertrouwen is een keuze die ik zelf moet maken.

Waar ik ook heenga, U laat mij niet alleen. Dwars door het diepste dal, daar ga ik nu met U doorheen. En hoe hard ik ook val, ik zal de grond niet raken. Want het zijn Uw Handen die mij dragen. Want U zoekt mij, U roept mij, U pakt mijn hand en komt dichterbij. U Ziet mij en omringt mij. U bent mijn Toevlucht waar ik veilig zal zijn. (uit Mijn Toevlucht van Heartbeat Worship)

God zegt ook vandaag: IK bescherm je omdat je Mij kent, IK bevrijd jou als je bezorgd bent. Mag IK jouw Toevlucht zijn?

Vormgever
135
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels