hele land zijn er feestelijke activiteiten.

Hoe zou het zijn als we Koningsdag vieren voor Koning Jezus? Als Hij terugkomt voor het grote Bruiloftsfeest?

Wij zijn uitgenodigd, onze toegang tot Hem is vrij, omdat wij zijn gekocht en betaald door Zijn Bloed. Op die dag mogen we Hem ontmoeten, zonder afstand of protocol. Onze Koning: Jezus, Koning der koningen.

Toch is Gods Koninkrijk nu al onder ons. Wij mogen vandaag deel hebben aan Zijn feest. Hier en nu zijn wij niet alleen een gast, maar kinderen van de Vader. Jezus vult ons met Zijn Geest. Hij overlaadt ons met de vruchten van Zijn tafel, Hij laat ons drinken van het Levende Water.

Gods tegenstander, satan, zal alles in het werk stellen om het Koninkrijk van God te dwarsbomen. Het slagveld om zijn doel te bereiken, is ons denken. En toch, Jezus heeft Zijn discipelen voorbereid op hetgeen komen gaat. Hij heeft verteld dat een leven met Hem niet zonder moeilijkheden zou zijn. Juist vandaag mogen wij de Woorden van Jezus toepassen op ons leven:

Je zult het moeilijk hebben in het leven van vandaag, maar als je Mij aanneemt als jouw Verlosser, weet dan dat Ik bij je ben in elke strijd.Houd moed, besef en weet dat ik alle pijn, elke moeite, elke ziekte, elke teleurstelling heb overwonnen aan het Kruis. De Kracht Die Mij deed opstaan uit de dood, is in jou.Ik ben Overwinnaar en in Mij mag jij meer den overwinnaar zijn, in elke situatie van jouw leven.

En dat zijn de Woorden van onze Koning. Een Boodschap uit de Hemel die deze dag kleurt met Liefde en Overwinning.

Ons volkslied zal vandaag klinken, maar laten we ook zingen voor Koning Jezus. Hij regeert in de Hemel en op de aarde. U bent de grote Koning, U ben de Vredevorst, U ben de Heer van Hemel en aard, u bent waarlijk Zoon van God. Hosanna voor de Zoon van David, de Koning aller koningen,Glorie in de hoogste Hemelen want Jezus de Messias heerst.(Opwekking 166)

Kun je dit lied meezingen?

Een mooie koningsdag vandaag!

De Heer is Koning. Laat de aarde juichen, laat vreugde heersen van kust tot kust. Psalm 97 : 1 (NBV)

Deze overdenking is geschreven door Annelies de Graaff. Zij is ook auteur van twee boeken: Als leven pijn doet en Als een deur sluit. Je vindt deze beide boeken in onze webshop. Aanraders!

Auteur
2
producten
·
16
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
273
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ‚ā¨40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels