Bijbeltekst

Romeinen 11:36

10 december 2022
·
2 minuten lezen
Romeinen 11:36

In het begin was het Woord, het Woord was bij God en het Woord was God. Door het Woord is alles ontstaan. In het Woord was Leven en dit Leven was het Licht voor de mensen. De duisternis heeft het niet in zijn macht kunnen krijgen. (Johannes 1 vers 1-6)

God schiep alles uit het niets, Hij sprak en het was er! Het Woord van de Heer en de Adem van Zijn Geest werden verenigd. Zo kwam Zijn Schepping tot stand. Wij bestaan omdat God ons heeft gewild. Vanuit Zijn onvoorwaardelijke Liefde mogen wij deel uit maken van Zijn Plan. Gods verlangen is dat wij uit vrije wil een keuze maken om Zijn geliefde zoon of dochter te zijn.

Jezus is het Levende Woord van God en heeft de weg tot de Vader gebaand. Jij en ik zijn in Christus een nieuwe schepping en wij mogen proclameren: Het oude is voorbijgegaan en zie, het nieuwe is gekomen. (2 Corinthe 5 vers 17)

In Christus mag ik ontvangen wat Hij ons gegeven heeft aan het Kruis: Gekozen, vergeven en aanvaard te zijn door de Vader. Deze plek waar Hij stierf voor jou en voor mij, is een nieuw begin. Vanuit deze positie mag ik gaan denken en leven. God maakt weer levend, wat dood is in mij en maakt heel wat gebroken is. Mijn verlies verandert Hij in winst en vult aan wat nu nog ontbreekt. Dit is (ver)wachten en uitzien met hoop, dit is advent.

Een mooi lied: U maakt alles nieuw van Eline Bakker.

Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels