Bijbeltekst

Romeinen 11:36

18 november 2021
·
4 minuten lezen
Romeinen 11:36

Ken je dat gevoel, dat alles op je afkomt?
De situatie in de wereld, hoe alles verandert.
De situatie in je leven, hoe het soms aan kan voelen als los zand dat door je vingers glipt.

En je je realiseert dat je de controle niet meer hebt. Nooit hebt gehad.

The Message verwoordt het antwoord heel krachtig.

“Is er iemand die God kan verklaren? Is er iemand slim genoeg om Hem te vertellen wat Hij moet doen? .. Alles ontstaat in Hem. Alles gebeurt vanuit Hem. Alles eindigt in Hem. Voor eeuwig glorie, voor eeuwig eer. Ja, ja, ja!” (Romeinen 11:35-36)

Komen er vragen bij deze tekst? Ja, absoluut.

Hoe zit het met de dingen die ik niet begrijp, die om me heen gebeuren?

Welke rol speelt God er in?

Als we geen antwoorden hebben, leg het bij Hem neer.

Want… uiteindelijk zal het door Hem, in Hem zijn doel vinden. Nu zien we nog maar een stukje, straks zullen we zien hoe God alle losse draden uiteindelijk prachtig heeft verweven tot een onvoorstelbaar mooi doek.

En tot die tijd … geeft Paulus in het hoofdstuk daarna een waardevol advies.

“Neem jouw elke-dag, jouw gewone leven (je eten, je slapen, je naar-het-werk-gaan) en leg het in de handen van God. Als een offer. Omarm daarbij dat wat God doet, is het beste dat jij kan doen voor Hem (nadenkertje! Genade en loslaten).

Pas je niet zo aan, aan jouw cultuur, dat je er zonder na te denken precies in past. Verplaats je focus daarentegen naar God. Jij wordt veranderd van binnenuit. Zodat je direct gaat herkennen wat Hij van je vraagt en je bereid bent dat voor Hem te doen. In tegenstelling tot de cultuur om je heen, die je altijd weer terug brengt naar het niveau van onvolwassenheid, God brengt het beste in jou naar boven: ontwikkelt een goed gevormde volwassenheid in jou.” (Romeinen 12:1-5)

Waar begint jouw dag vandaag?

Wat wil jij ten diepste met deze dag, die jou gegeven is?

Laat deze dag een offer zijn aan God, en omarm wat Hij wil gaan doen.

Paulus sluit hoofdstuk 12 af met een nadenker. Ik wil je uitnodigen om deze boven jouw dag, de komende tijd te schrijven:

“Laat het kwaad niet het beste van jou krijgen; maak het beste van het kwaad door goed te doen”.

Alles is uit Hem ontstaan, alles is door Hem geschapen, alles heeft in Hem zijn doel. Hem komt de eer toe tot in eeuwigheid. Amen. Romeinen 11:36 (NBV)

Ps. wil je deze dag beginnen met een mooi lied? Luister bijvoorbeeld het prachtige lied van Jeremy Camp – My Desire (staat ook aan het einde van de playlist “Choose To Worship“)

Auteur

De kruimel is ontworpen door Elise Huizer. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Bestel Jouw Advent Set 2021

Begin deze Adventstijd met een reis. Naar de Brenger van Vrede. Naar hét Licht dat Schijnt. Hoe donker en onzeker het soms ook aanvoelt. Om Zijn Licht te laten schijnen. Christus, onze Redder, zichtbaar maken. Want dát is wat de wereld om ons heen nodig heeft. Reis jij mee?

Iedere dag vanaf de eerste adventszondag (28 november) ontvang je een overdenking, om toe te leven naar de komst van het Licht.
Vijf weken lang (ja ook met kerst) aan de hand van vijf thema’s. Vaak ook met een praktische tip en een idee om te delen. Want laten we vooral ook in deze donkere tijd blijven delen. Delen van het Licht, dat wij ontvangen hebben. Delen. Zodat de Vader zichtbaar wordt aan de wereld om ons heen, die hier naar hunkert.

Om je in deze tijd ook overdag aan de komst van het Licht te herinneren, hebben we een Adventset voor jou samengesteld. Deze Advent set bevat 5 nieuwe kaarten en een eikenhouten, handgemaakte kaartenhouder. De vijf kaarten passen bij de vijf thema’s waar we in deze Adventsweken met onze Dagelijkse Broodkruimels langs wandelen. Wanneer je deze kaarten een eigen plekje in huis geeft, kun je in de decemberdrukte de rust opzoeken en steeds opnieuw stilstaan bij waar de komst van onze God echt over gaat.

PS. Als jij je hebt aangemeld om de dagelijkse kruimels in jouw mailbox te ontvangen, ontvang je vanzelf ook de adventskruimels.

BESTEL HIER JOUW ADVENT SET 2021

Vormgever
186
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels