Bijbeltekst

Romeinen 12:21

30 november 2022
·
2 minuten lezen
Romeinen 12:21

Het is soms moeilijk als je wordt gekwetst door de woorden of de houding van een ander, zeker als het iemand betreft die mij heel dierbaar is. Dit doet iets met je. Er ontstaat boosheid, verontwaardiging of verdriet in mijn hart. Of de gedachte vult mijn hoofd: Dit heb ik niet verdiend.

Wat is het dan een strijd om mijn emoties los te laten, naar de ander te kijken zoals God hem of haar ziet en te vergeven. De ander liefhebben, niet terugslaan met negatieve woorden of gedachten, het is een keuze is die ik zelf moet maken. Het betekent niet dat ik goedkeur wat de ander mij heeft aangedaan. Er mag boosheid of verontwaardiging zijn, maar wat doe ik hiermee?

Gaandeweg mocht ik leren: Als ik de keuze maak de ander te vergeven en mijn eigen emoties loslaat, dan zet ik hem/ haar in het Licht van Gods Liefde. Dit kost strijd en is niet altijd makkelijk. Toch heb ik ontdekt dat negatieve emoties vervagen en er rust en vrede komt in mijn hart als ik deze keuze maak. Het helpt mij verder en heft een blokkade op in mijn hoofd en in mijn hart.

God roept ons op tot echte Liefde omdat Hij Zelf Liefde IS. Hij wil ons de Kracht geven om de ander lief te hebben. Hij helpt ons om bereid te zijn de ander te vergeven, zoals wij door Hem vergeven zijn. Jezus heeft het kwaad overwonnen door het goede te doen en Hij vraagt ons in Zijn voetsporen te stappen, Vergeving is Gods Genade, een onverdiende gunst voor jou en mij.

Gods Genade laat zien hoe kostbaar en waardevol wij zijn voor Hem. God zegt: Heb Mij boven alles lief, houd van de ander zoals je van jezelf mag houden. Dan zul jij in staat zijn het kwade te overwinnen en het goede te doen omdat IK in jou woon met Mijn Geest.

Heer, laat mijn boosheid smelten door de warmte van Uw Liefde. Leer mij te kijken door Uw ogen en laat mij voelen met Uw Hart. Uw Hart Heer, dat klopt in het ritme van Uw onvoorwaardelijke Liefde.

Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels