Ik vind het zo mooi hoe de Naardense Bijbel het verwoordt: “wees veilig bij de ENE met heel je hart…”.
Ja, vertrouwen kan soms enorm lastig zijn. Zeker als mensen je vertrouwen hebben beschadigd en jij je nooit ergens helemaal veilig en vertrouwd voelt.
Ik weet hoe spannend het dan kan zijn om je helemaal aan Hem toe te vertrouwen. Om de controle op te geven op je leven. Die soms zo veilig voelde. Maar waar je, als je eerlijk was, altijd een leegte voelde.

Wees veilig bij God met heel je hart.

Een tijdje geleden liep ik tegen een heel lief nestje aan. “Een schuilplaats voor kleine vogeltjes” stond erbij. Hij staat voor mij op mijn bureau, als beeld van de Vader. Bij wie je mag schuilen als het stormt. Bij wie je bescherming mag zoeken als je mensen je pijn doen. Bij wie je je nest mag bouwen: je leven mag opbouwen. Omdat je veilig bent bij Hem.

Vertrouw jij Hem?
Vertrouw jij Hem 100% je hart, je leven toe?
Voel jij je veilig genoeg bij Hem, om Hem toe te laten in jouw hart, in je gedachten, in je leven? Leer Hem kennen in Zijn Woord, de Bijbel, zodat je leert zien dat Hij jou liefheeft. Hij heeft jou onvoorwaardelijk lief. Niet om wat jij doet. Maar om wie Hij is.  Hij veroordeelt je niet. Omdat Hij Zijn Zoon ziet in jou, die alle fouten en veroordelingen gedragen heeft. Het is betaald. Geen schuld. Hij ziet jou en heeft jou lief. Punt.

Vertrouw Hem met heel je hart. Je bent veilig bij Hem.

Want je zal merken dat als je op je eigen inzichten bouwt, dat het op den duur geen stand zal houden. Laat je leiden door Hem, dan zal Hij laten zien waar jij je voeten mag zetten. Dan zal Hij zelfs je zelfs over de grootste obstakels heen tillen.

“Met mijn God spring ik over een muur. Hij laat mijn voeten springen als een ree. Hij trok mij op uit het water en zet mij op een rots. Hij is als schild om mij heen, zodat geen pijl mij kan raken. Hij zorgt ervoor dat mijn voeten niet wankelen. Zijn weg is perfect. Hem heb ik met heel mijn hart lief” jubelde David nadat hij zo’n heftige weg achter zich had (psalm 18).

Welke weg ligt er voor je?
Waar loopt Hij op die weg?

Welke rol wil jij Hem geven?

Wat betekent dat concreet?

“Vertrouw op de Heere met heel je hart en steun niet op eigen inzicht. Ken Hem in al je wegen, dan zal Hij je paden rechtmaken.” Spreuken 3:5-6 (HSV)

Reflectievragen in deze 40 dagen tijd

  • schrijf de dagtekst eens op en lees de context in Spreuken 3. Wat valt je op? Wat denk jij bij “vertrouwen”? Vertrouw jij God, voel je je veilig bij Hem? Vertel je gedachten aan Hem, weet dat je veilig bent bij Hem.
  • Als jij het lastig vind om Hem echt te vertrouwen, mag je het Hem vertellen. Hij veroordeelt je niet er om. Uit ervaring weet ik dat Hij je wil helpen om Hem te vertrouwen. Dat is Zijn Vaderhart. Hij neemt je heel teder bij de hand en leert je vertrouwen. Vraag Hem of Hij je wilt helpen om te groeien in vertrouwen. Je zult zien, wat Hij gaat doen!
  • Zijn er dingen in je leven waar jij voelt dat jij nog graag de controle over houdt? Zou jij de teugels daarover in Zijn handen willen leggen? (En dus…?)
  • Repeteer de tekst gedurende de dag, kijk er nog eens op terug en reflecteer eind van de dag wat je hierin mooi vond, moeilijk vond… bespreek het met je Vader!
  • Ooit was ik bij een prachtig concert van LEV en tijdens een mooi lied stopte Freek met zingen. “Je zingt ‘ik vertrouw U’, maar weet je wat dit inhoudt?”. Zo goed om over na te denken. Veel van de liederen van LEV zijn gebaseerd op dit diepe vertrouwen, ondanks alles. Luister bijvoorbeeld eens naar het lied “Naast je lopen” (zie hieronder of in onze Spotify Afspeellijst)

Auteur

De kruimel is ontworpen door Annelotte Kuipers. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl)

Leven delen met Pasen

Wil jij woorden van LIEFDE, HOOP en écht LEVEN delen? We hebben nieuwe, prachtige kaarten voor Pasen die stil worden door die alles-gevende-liefde. Die juichen over het LEVEN en de HOOP in ons! Deel jij mee?!

DEEL OOK DEZE KAARTEN OVER HÉT LEVEN

Video LEV – “Naast Je Lopen”

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
88
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels