Blog

Vuur!

19 september 2015
·
5 minuten lezen
Vuur!

Dan is daar het moment. Je valt op. Tussen al die mensen spring jij er opeens uit. Waarom? Waarom willen mensen opeens dat jij erbij komt? Waarom willen ze weten wat jou beweegt? Of, afhankelijk van in welke (sub)cultuur jij je begeeft; waarom laten ze je juist acuut links liggen? Willen ze niets meer met je te maken hebben? Welke kant het ook op gaat, wat is het dat deze beweging in gang zet?

Deze vragen lezend vul je misschien zelf het antwoord al wel in. Dat het komt omdat je geloofd. Omdat je anders tegen de wereld aankijkt dan de meeste mensen om je heen; niet ván de wereld, wel ín de wereld. Misschien durf je zelfs al zo ver te gaan dat je zegt een kind van God te zijn. Stuk voor stuk steekhoudende argumenten, maar de echte oorzaak ligt een niveau dieper…

Handtekening.

Ieder mens is gemaakt met de ‘handtekening’ van God op zijn ziel. Deze handtekening zit als een zwak oplichtende vonk op stamcelniveau. De stamcel van ons bestaan. Ons hart. Een niveau waar wij niet bij kunnen. Een niveau in sluimerstand. Een niveau dat alleen wakker gemaakt kan worden door de Maker Zelf.

Dan is daar het moment. De adem van de Maker gaat als een lichte bries in je leven blazen. Er wordt iets in je wakker. De vonk gaat gloeien. De handtekening licht op. De stamcel van je leven herkend zijn Maker. De gloeiende vonk wordt een vlammetje. Je verstand verzet zich tegen deze verandering. Probeert het vuur te blussen voordat het eindigt in een uitslaande brand. En de Maker? Hij blaast en blaast en blaast…

Koninkrijk van God.

Als God Zich door jou heen openbaart wordt dit herkend. Herkend door de harten van de mensen om je heen. Nog niet eens door die mensen zélf. Hun hart resoneert! Het gaat meetrillen in het ritme van jouw hart. Het wordt wakker geschud! God laat een stukje Koninkrijk zien. Hij blaast door jou heen in de harten van anderen. Hij maakt vuur! En in het vuur dat Hij Zelf in jou aanwakkert, weerspiegelt Jezus, de perfecte afdruk van God. God met jou. God in jou.

Vuur trekt aan. Heeft aantrekkingskracht. Je blijft er naar kijken. Daarom herkennen de harten om je heen hún oorsprong in jóuw vuur! Herkennen het doel waarvoor ze gemaakt zijn; om te leven in liefdevolle gemeenschap met de Vader. De Maker. Het licht dat jij verspreidt komt niet van Philips. Geen namaak. Geen kunstlicht. Het is licht van een andere orde. Onweerstaanbaar, oorspronkelijk en zuiver licht in een wereld vol replica.

Zelfs de schepping!

Het blijft niet bij de mensen om je heen. Zelfs de schepping reageert op het vuur en de trilling in jouw hart! De schepping kijkt reikhalzend toe hoe God Zich door jou heen laat zien! En de schepping trilt mee. Omdat het zijn oorsprong herkend.

“Met reikhalzend verlangen immers verwacht de schepping het openbaar worden van de kinderen van God”

– Rom 8: 19 –

Ingrid Wilts schrijft in haar boek ‘River in the heart’, dat de héle wereld, niet alleen mensen maar ook dieren en plaatsen, met een aan wanhoop grenzend verlangen hiernaar uitkijkt! Ze zegt: “Alle mensen zijn diep vanbinnen met ditzelfde verlangen begiftigd. Bewust of onbewust. Ze kijken uit naar het moment dat de kinderen van God opstaan in hun volledige erfenis als zonen en dochters van de High King of Heaven.”

Het is waar! Kijk hoe een omgeving reageert op een stukje hemel op aarde! Harten van mensen worden onrustig, gaan sneller kloppen, willen datgeen wat jij ook hebt. Of…, ze verafschuwen het! Wat de reactie ook is; het hart herkend zijn Maker.

Meer, meer, meer!

De hele schepping resoneert mee als het Koninkrijk zich openbaart door de kinderen van God. Ondanks alle tegengeluiden, al het geweld, al het onrecht. Het Koninkrijk wordt gesticht. De scheiding wordt scherper. Meer en meer wordt duidelijk waar keuzes worden gemaakt. Waar licht gaat schijnen.

Beantwoord daarom het verlangen van je hart. Verlangen dat God er Zelf in gelegd heeft. Als een regendruppel die door de aantrekkingskracht van de aarde naar het water wordt getrokken, wordt jouw hart getrokken naar God. En zoals de druppel rimpels veroorzaakt in het water, zo veroorzaakt jouw hart rimpels in je directe omgeving. Kleine golfjes die aanspoelen op de kust van andere harten.

In de veranderende levens om me heen hoor ik het tromgeroffel van het Koninkrijk. Het Koninkrijk, dat dichterbij komt. De handtekening op mijn hart reageert. Veranderd met de versnelling van mijn hartslag in een uitbundig vreugdevuur! Ik voel de koele bries van de adem van de Maker. Hij blaast en blaast en blaast… En de hele schepping resoneert mee met míjn hart en de wakker geworden harten om me heen…

DO.   YOU.   FEEL.   IT?!

Auteur
3
producten
·
303
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels