Bijbelgedeelte
Johannes 15
32
Herziene Statenvertaling
1
1
Ik ben de ware Wijnstok en Mijn Vader is de Wijngaardenier.
2
Elke rank die in Mij geen vrucht draagt, neemt Hij weg; en elke rank die vrucht draagt, reinigt Hij, opdat zij meer vrucht draagt.
3
U bent al rein vanwege het woord dat Ik tot u gesproken heb.
4
Blijf in Mij, en Ik in u. Zoals de rank geen vrucht kan dragen uit zichzelf, als zij niet in de wijnstok blijft, zo ook u niet, als u niet in Mij blijft.
Ik ben de Wijnstok, u de ranken; wie in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht, want zonder Mij kunt u niets doen.
6
Als iemand niet in Mij blijft, wordt hij buitengeworpen zoals de rank, en verdort, en men verzamelt ze en werpt ze in het vuur, en zij worden verbrand.
7
Als u in Mij blijft en Mijn woorden in u blijven, vraag wat u maar wilt en het zal u ten deel vallen.
8
2
Hierin wordt Mijn Vader verheerlijkt, dat u veel vrucht draagt en Mijn discipelen bent. Het gebod van de liefde
9
4
Zoals de Vader Mij liefgehad heeft, heb ook Ik u liefgehad; blijf in Mijn liefde.
10
Als u Mijn geboden in acht neemt, zult u in Mijn liefde blijven, zoals Ik de geboden van Mijn Vader in acht genomen heb en in Zijn liefde blijf.
11
1
Deze dingen heb Ik tot u gesproken, opdat Mijn blijdschap in u zal blijven en uw blijdschap volkomen zal worden.
12
2
Dit is Mijn gebod: dat u elkaar liefhebt, zoals Ik u liefgehad heb.
13
3
Niemand heeft een grotere liefde dan deze, namelijk dat iemand zijn leven geeft voor zijn vrienden.
14
U bent Mijn vrienden, als u doet wat Ik u gebied.
15
2
Ik noem u niet meer dienaren, want een dienaar weet niet wat zijn heer doet, maar Ik heb u vrienden genoemd, omdat Ik u alles wat Ik van Mijn Vader gehoord heb, bekendgemaakt heb.
16
1
Niet u hebt Mij uitverkoren, maar Ik heb u uitverkoren, en Ik heb u ertoe bestemd dat u zou heengaan en vrucht dragen, en dat uw vrucht zou blijven, opdat wat u ook maar van de Vader vraagt in Mijn Naam, Hij u dat geeft.
17
2
Dit gebied Ik u: dat u elkaar liefhebt. De haat van de wereld
18
Als de wereld u haat, weet dat zij Mij eerder dan u gehaat heeft.
19
Als u van de wereld zou zijn, zou de wereld het hare liefhebben, maar omdat u niet van de wereld bent, maar Ik u uit de wereld heb uitverkoren, daarom haat de wereld u.
20
Herinner u het woord dat Ik u gezegd heb: Een dienaar is niet meer dan zijn heer. Als zij Mij vervolgd hebben, zullen zij ook u vervolgen; als zij Mijn woord in acht genomen hebben, zullen zij ook het uwe in acht nemen.
21
Maar al deze dingen zullen zij u aandoen omwille van Mijn Naam, omdat zij Hem niet kennen Die Mij gezonden heeft.
22
Als Ik niet gekomen was en tot hen gesproken had, hadden zij geen zonde, maar nu hebben zij geen voorwendsel voor hun zonde.
23
Wie Mij haat, haat ook Mijn Vader.
24
Als Ik onder hen niet de werken gedaan had die niemand anders gedaan heeft, hadden zij geen zonde, maar nu hebben zij ze gezien en Mij en Mijn Vader gehaat.
25
Maar het woord moet vervuld worden dat in hun wet geschreven is: Zij hebben mij zonder reden gehaat.
26
1
Maar wanneer de Trooster is gekomen, Die Ik u zenden zal van de Vader, de Geest van de waarheid, Die van de Vader uitgaat, zal Die over Mij getuigen.
27
En u zult ook getuigen, want u bent van het begin af bij Mij.
Herziene Statenvertaling ┬ę Stichting HSV en Royal Jongbloed 2010-2017
31 Kruimels
Kaart - Johannes 15:5 - Belijdenis - Wie in Mij Blijft
Kaart - Johannes 15:5 - Belijdenis - Wie in Mij Blijft
Christelijke enkele kaart aan de hand van Johannes 15:5 "Wie in Mij blijft en Ik in hem, die draagt veel vrucht - gefeliciteerd met je belijdenis." gedrukt op duurzaam en stevig 300 grams papier met een matte look. Op de goed beschrijfbare achterkant van de kaart staat het logo van DagelijkseBroodkruimels en een kleine streepjescode. De achterkant is verder volledig blanco. Lekker veel schrijfruimte dus. Het papierformaat van de kaart is A6 (afmetingen 14,8 cm ├Ś 10,5 cm ├Ś 0,1 cm). De kaart wordt geleverd met een passende geribbelde kraft envelop met puntklep. De puntklep is voorzien van een gegomde strip die nat gemaakt moet worden om de envelop dicht te plakken. Tip: Kaarten zijn niet alleen leuk om te versturen, maar ook om thuis in je interieur te zetten. Het papier is stevig genoeg om de kaarten zonder hulpmiddelen tegen een wand of ander voorwerp te laten staan. Toch iets leuks kopen om kaarten mee neer te zetten of op te hangen? Bekijk dan onze [klemborden](/producten/klemborden) en [kaartenhouders](/producten/hangers-en-houders).
Kaart - Johannes 15:15 - Belijdenis - Wie in Mij Blijft
Kaart - Johannes 15:15 - Belijdenis - Wie in Mij Blijft
Christelijke enkele kaart aan de hand van Johannes 15:15 "Wie in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht, want zonder Mij kunt u niets doen." gedrukt op duurzaam en stevig 300 grams papier met een matte look. Op de goed beschrijfbare achterkant van de kaart staat het logo van DagelijkseBroodkruimels en een kleine streepjescode. De achterkant is verder volledig blanco. Lekker veel schrijfruimte dus. Het papierformaat van de kaart is A6 (afmetingen 14,8 cm ├Ś 10,5 cm ├Ś 0,1 cm). De kaart wordt geleverd met een passende geribbelde kraft envelop met puntklep. De puntklep is voorzien van een gegomde strip die nat gemaakt moet worden om de envelop dicht te plakken. Tip: Kaarten zijn niet alleen leuk om te versturen, maar ook om thuis in je interieur te zetten. Het papier is stevig genoeg om de kaarten zonder hulpmiddelen tegen een wand of ander voorwerp te laten staan. Toch iets leuks kopen om kaarten mee neer te zetten of op te hangen? Bekijk dan onze [klemborden](/producten/klemborden) en [kaartenhouders](/producten/hangers-en-houders).
Gouden Hanger - Druiventros - Johannes 15:5
Gouden Hanger - Druiventros - Johannes 15:5
Johannes 15:5
Druif
6013900814893
Deze goudkleurige hanger maakt je ketting of armband helemaal af. De hanger verwijst naar Johannes 15:5 en herinnert jou op subtiele wijze aan de mooie en krachtige beloften van God die Hij geeft middels zijn Woord. Deze christelijkehanger is gemaakt van stainless Steel. Stainless steel is kleurvast en allergie-proof.  De christelijke hanger wordt geleverd op een kaartje met daarop een tekst met daarop een tekst aan de hand van Johannes 15:5: "Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken. Als iemand in mij blijft en ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Maar zonder mij kun je niets doen.". De hanger is hierdoor niet alleen een sieraad, maar ook een manier om deze waarheid overal mee te dragen. Waar je ook gaat. Tip: Doe je de hanger cadeau? Geef hem dan wat extra luxe mee door hem te geven in een [sieraden doosje](/producten/sieradendoosjes).
Kaart - Johannes 15:9 - Jij Bent Zo Geliefd
Kaart - Johannes 15:9 - Jij Bent Zo Geliefd
Christelijke enkele kaart aan de hand van Johannes 15:9 "Jij Bent Zo Geliefd." gedrukt op duurzaam en stevig 300 grams papier met een matte look. Op de goed beschrijfbare achterkant van de kaart staat het logo van DagelijkseBroodkruimels en een kleine streepjescode. De achterkant is verder volledig blanco. Lekker veel schrijfruimte dus. Het papierformaat van de kaart is A6 (afmetingen 14,8 cm ├Ś 10,5 cm ├Ś 0,1 cm). De kaart wordt geleverd met een passende geribbelde kraft envelop met puntklep. De puntklep is voorzien van een gegomde strip die nat gemaakt moet worden om de envelop dicht te plakken. Tip: Kaarten zijn niet alleen leuk om te versturen, maar ook om thuis in je interieur te zetten. Het papier is stevig genoeg om de kaarten zonder hulpmiddelen tegen een wand of ander voorwerp te laten staan. Toch iets leuks kopen om kaarten mee neer te zetten of op te hangen? Bekijk dan onze [klemborden](/producten/klemborden) en [kaartenhouders](/producten/hangers-en-houders).
Zilveren Hanger - Druiventros - Johannes 15:5
Zilveren Hanger - Druiventros - Johannes 15:5
Johannes 15:5
Druif
6013907573533
Deze zilverkleurige hanger maakt je ketting of armband helemaal af. De hanger verwijst naar Johannes 15:5 en herinnert jou op subtiele wijze aan de mooie en krachtige beloften van God die Hij geeft middels zijn Woord. Deze christelijkehanger is gemaakt van stainless Steel. Stainless steel is kleurvast en allergie-proof.  De christelijke hanger wordt geleverd op een kaartje met daarop een tekst met daarop een tekst aan de hand van Johannes 15:5: "Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken. Als iemand in mij blijft en ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Maar zonder mij kun je niets doen.". De hanger is hierdoor niet alleen een sieraad, maar ook een manier om deze waarheid overal mee te dragen. Waar je ook gaat. Tip: Doe je de hanger cadeau? Geef hem dan wat extra luxe mee door hem te geven in een [sieraden doosje](/producten/sieradendoosjes).
Poster - Johannes 15:5 - Wie in Mij Blijft
Poster - Johannes 15:5 - Wie in Mij Blijft
Christelijke poster aan de hand van Johannes 15:5 "Wie in Mij blijft en Ik in hem, die draagt veel vrucht - gefeliciteerd met je belijdenis." gedrukt op duurzaam en stevig 350 grams papier met een matte look. Het papierformaat van de poster is A4 (29,7 cm ├Ś 21 cm ├Ś 0,1 cm). De poster wordt plat verzonden in een op maat gemaakte verpakking die extra bescherming geeft. Als de poster toch beschadigd raakt tijdens de verzending sturen wij kosteloos een nieuwe naar je op. Op de achterkant van de poster staat het logo van DagelijkseBroodkruimels en een kleine streepjescode. De achterkant is verder volledig blanco. Tip: Het papier van de poster is stevig genoeg om deze zonder hulpmiddel tegen een wand of ander voorwerp te laten staan. De poster wordt dan ook los geleverd, dus zonder eventueel afgebeelde klemborden en hangers. Toch iets leuks kopen om kaarten mee neer te zetten of op te hangen? Bekijk dan onze [klemborden](/producten/klemborden) en [posterhouders](/producten/hangers-en-houders).
Het binnenste heiligdom
Het binnenste heiligdom
In dit boek worden de hoofdstukken 13 tot en met 17 uit het Johannesevangelie behandeld. Te beginnen met de ÔÇśdrie paarlen poortenÔÇÖ, die toegang geven tot ÔÇśde gouden stadÔÇÖ (Joh. 13:1), voert Ross zijn lezers door de laatste uren van JezusÔÇÖ omgang met Zijn discipelen, v├│├│r Zijn sterven. Het boek sluit af met de behandeling van het ÔÇśHogepriesterlijk gebedÔÇÖ. Oorspronkelijk preekte Ross in 1887 over deze stof in zijn gemeente van Tobermory, Isle of Mull, Schotland. Later werkte hij die uit, met als resultaat het boek The Inner Sanctuary. Aangezien Ross in een ge├»soleerd gebied werkte, kreeg hij niet de bekendheid die sommige andere predikanten uit de Free Church genoten, maar hij was een waardige representant van de school van Thomas Chalmers, Robert Murray MÔÇÖCheyne, John Kennedy en de broeders Bonar. Zijn boek was bijna in vergetelheid geraakt, tot een predikant in de Hooglanden van Schotland door ziekte gedwongen werd rust te nemen en dit boek opnieuw ÔÇśontdekteÔÇÖ. Na zijn genezing zorgden hij en anderen ervoor dat The Banner of Truth in 1967 overging tot een heruitgave. Sindsdien heeft het boek altijd een lezerskring gehad. Nu verschijnt het in een Nederlandse vertaling. Ross ontving een persoonlijke zegen in het behandelen van de stof en nam met weemoed afscheid van ÔÇśhet kleine beetjeÔÇÖ dat hij gemaakt had van dit ÔÇśheerlijke deel van de Goddelijke WaarheidÔÇÖ( ÔÇŽ ) Zullen we ooit nog zoÔÇÖn rijke goudmijn vinden?ÔÇÖ Wie evenals hij een zegen ontvangt uit de verhandelde stof, zal zich dit stellig ook afvragen.
Johannes 15:5
Johannes 15:5
Je bent geplant om op jouw plek vrucht te dragen! Of je nu single bent of een partner hebt, of het je gegeven is om vader of moeder te zijn of niet, je bent geplant om vrucht te dragen. Je bent niet gemaakt om verborgen te blijven. Het is niet Gods bedoe
Johannes 15:4
Johannes 15:4
Hoe kun je in iemand ÔÇśblijvenÔÇÖ? Deze woorden voelden voor mij abstract. Terwijl het een prachtig woord is in de grondtaal. In het Grieks staat hier ÔÇśmenoÔÇÖ en dat betekent dat je over een langere periode op dezelfde plaats verblijft, aanwezig bent. En blij
Johannes 15:1
Johannes 15:1
Dit zijn JezusÔÇÖ laatste woorden met Zijn vrienden, net na de Paasmaaltijd. Een intiem hart-tot-hart gesprek. Judas is alweggegaan, om zijn Rabbi te verraden en Jezus is met Zijn volgelingen naar buiten gegaan. En tegen Zijn 11 volgelingen vertelt Hij dat
Johannes 15:9
Johannes 15:9
ÔÇťZoals de Vader Mij liefheeft, heb Ik jou lief,ÔÇŁ zegt Jezus, ÔÇťblijf in Mijn liefdeÔÇŁ. The Message-vertaling zegt het zo mooi: maak jezelf thuis in Mijn liefde. Jij bent welkom in het Thuis van de Liefde zelf. God, de Allerhoogste, nodigt jou uit om bij
Johannes 15:16
Johannes 15:16
Ga op weg en draag blijvende vrucht! Deze oproep van Jezus mag vandaag ook voor jou klinken. Maar wat is jouw weg? Dit kan een lastige vraag voor je zijn.. wat is mijn roeping, waar mag ik vrucht in dragen, waar wil God mij inzetten? Dit antwoord kan
Johannes 15:16
Johannes 15:16
Chosen. Saved by Grace. Jezus koos ervoor om de weg te gaan die jij niet kon gaan. Hij koos jou om vervolgens in Zijn kracht z├ęlf op pad te gaan. Om vrucht te dragen die een waarde vertegenwoordigt tot in de eeuwigheid. Jij hebt de verantwoordelijkhei
Johannes 15:11
Johannes 15:11
Wat zegt Jezus dan, wat bedoelt Hij met DIT: Zoals de Vader Mij heeft liefgehad, heb ook Ik u liefgehad, blijf in Mijn Liefde, neem mijn geboden in acht dan blijf je in Mijn Liefde. De vreugde die Jezus vond in zijn relatie met God de Vader gaf Hem krach
Johannes 15:5
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ÔéČ40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
┬ę 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels