Daniel de Waele

Nog geen informatie beschikbaar.
5 Kruimels
Vergeten rijkdom
Vergeten rijkdom
Een fascinerende studie over de geschriften die de Bijbel niet hebben gehaald. Wat gebeurde er met Adam en Eva toen ze uit het paradijs waren verdreven? Hoe verleidde Potifars vrouw Jozef? Vragen als deze, waar de Bijbel nauwelijks op ingaat, krijgen een antwoord in boeken die Joden schreven rond het begin van onze jaartelling. DaniĆ«l De Waele onthult die vergeten rijkdom van deze Joodse geschriften uit de oudheid. Hij laat de lezer proeven van diep mystieke teksten, wijze spreuken, martelaarsverhalen, apocalyptische visioenen, strenge wetsregels en rabbijnse interpretaties van de oude Bijbelverhalen. Geschreven in de meeslepende taal die de recensenten roemden in De Waeleā€™s vorige boek Ontluikend christendom. De lezer wordt kundig binnengeleid in de verbluffend diverse wereld van het vroege Jodendom en haar onwaarschijnlijk rijke schat aan religieuze boeken - Jona Lendering Opnieuw heeft DaniĆ«l De Waele bewezen dat hij ingewikkelde materie op een heldere en deskundige wijze toegankelijk kan maken voor zijn lezers, waarbij hij de betekenis van deze Joodse geschriften uit de Oudheid voor een beter verstaan van de Bijbel duidelijk aangeeft. Brede eruditie gekoppeld aan een boeiende schrijfstuil - een zeer geslaagde combinatie - Klaas A.D. Smelik
Godenschemering
Godenschemering
Een cultuurgeschiedenis over de evolutie van het geloof in God. ā€˜Godenschemeringā€™ van DaniĆ«l de Waele is een theologische cultuurgeschiedenis die de evolutie van het geloof in God uitdiept in de loop der tijd. IsraĆ«l ontdekte in een polytheĆÆstische wereld de Ene God, die door de tijd heen steeds humaner werd en dichterbij kwam. Hoe is het geloof na die grote stap geĆ«volueerd? Hoe past het verdampen van het geloof, dat uiteindelijk eindigde in de dood van God, in deze evolutie? En welke rol heeft het bestormen van de godenbeelden gespeeld? De Waele ontwaart naast deze geloofsevolutie een andere geschiedenis: een blijvende zoektocht naar de ene God.
De andere wang toekeren?
De andere wang toekeren?
Geloofsopbouw
9789463691000
Niet boos worden maar vergeven als iemand je benadeelt, niet naar de mooie vrouw of de knappe man van een ander kijken, altijd de waarheid spreken en ook nog eens je vijanden liefhebben. Kortom: volmaakt zijn, net als God. Dat is wat Jezus van ons vraagt. Toch? Het blijkt dat er over deze themaā€™s nogal wat misverstanden bestaan. In de Bergrede komen ze stuk voor stuk langs. Het zijn lastige teksten, want de lat lijkt in die toespraak wel heel hoog te liggen. Maar misschien is dat niet wat Jezus wilde zeggen. In dit boek worden zes van die lastige teksten besproken: wat bedoelde Jezus nou echt?
Ontluikend christendom
Ontluikend christendom
Een cultuurgeschiedenis over de geboorte van het christendom in de Grieks-Romeinse wereld. ā€˜Ontluikend christendomā€™ van DaniĆ«l de Waele is een cultuurgeschiedenis over het ontstaan van het christendom. Hoe beleefden heidenen, joden en christenen het ondermaanse bestaan in de eerste eeuwen van onze jaartelling, zo ongeveer van de eerste tot de vierde eeuw? Hoe leefden zij, wat geloofden zij, hoe dachten zij en hoe beĆÆnvloedden zij elkaar? Natuurlijk, het waren mensen zoals wij, maar de moderne mens valt van de ene verbazing in de andere, en staat soms verbluft als hij ontdekt hoe anders mensen toen tegen het leven aankeken. Kennis van die pluriforme, multireligieuze wereld draagt ook bij aan de verheldering van een reeks geschriften die in die tijd het licht zagen: het Nieuwe Testament. ā€˜Men zal niet gemakkelijk een tegenhanger van dit boek vinden, waarin zowel het jodendom als het heidendom als het vroege christendom zo nauwkeurig in beeld worden gebracht.ā€™ ā€“ Prof. dr. Klaas A.D. Smelik
De ontdekking van het Nieuwe Testament
De ontdekking van het Nieuwe Testament
Bijbelstudie
9789089723895
DaniĆ«l De Waele De ontdekking van het Nieuwe Testament Het Nieuwe Testament lijkt vrij toegankelijk. Toch is het geschreven in een cultuur die diepgaand verschilt van de moderne wereld. Een boek als Openbaring doet iemand perplex staan, wat in de HebreeĆ«n-ā€Øbrief staat is volslagen vreemd voor de moderne mens, maar ook de brieven van Paulus zijn zelfs bij herhaalde bestudering niet bepaald helder. De beter bekende evangeliĆ«n blijken bij een aandachtige lezing een eigen vreemdheid te bezitten en de nodige vragen op te roepen. DaniĆ«l De Waele opent de wereld van de geschriften van het Nieuwe Testament. Hij bespreekt elk boek, verduidelijkt waar de teksten vandaan komen en waarom precies deze boeken in het Nieuwe Testamentā€Øte vinden zijn. Het boek eindigt met de boeiende zoektocht naar de historische Jezus. Dr. DaniĆ«l De Waele (1957) is leraar Protestantse Godsdienst en docent Nieuwe Testament aan het Hoger Instituut voor Protestantse Godsdienstwetenschappen (HIPGO) te Brussel. Daarnaast is hij lid van de Leerplancommissie voor Protestants Godsdienstonderwijs in Vlaanderen.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ā‚¬40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
Ā© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels