Bijbeltekst

1 Johannes 3:18

16 juli 2024
·
2 minuten lezen
1 Johannes 3:18

Geen woorden, maar daden lazen we gisteren. Maar welke daden zijn een betrouwbare indicatie dat je de waarheid (Jezus) volgt? De Message vertaling zegt het treffend: “Laten we niet alleen praten over liefde; laten we echte liefde in praktijk brengen. Dit is de enige manier waarop we zullen weten dat we waarlijk leven, leven in de realiteit van God.”

Ware liefde is actie, niet een gevoel. Het leidt tot onbaatzuchtige opoffering. Het grootste teken van liefde dat iemand kan geven, is als hij of zij zichzelf geeft voor anderen. Niet jij komt dan langer op de eerste plaats, maar de ander. Johannes verwijst hierbij naar het eerste gebod: “U zult de Heer uw God liefhebben met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is het grootste en eerste gebod. Het tweede is daaraan gelijk: U zult uw naaste liefhebben als uzelf.”

Liefde in actie betekent jezelf inzetten voor het welzijn van anderen, zelfs als dat jou iets kost. Dit kan zichtbaar worden in kleine daden van vriendelijkheid of in grote offers. De liefde waarover Johannes spreekt, zou dus zichtbaar moeten zijn in je dagelijks leven en omgang met anderen. Deze daden moeten voortkomen uit de liefde die je voor God hebt en zijn een betrouwbare indicatie of je leeft in de realiteit van God. De enige ware werkelijkheid.

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
4
producten
·
565
posts
Onderweg naar thuis. Discipel. Man van Nan. Vader van vier. Imperfecte perfectionist. Marketeer met een missie. Founder DagelijkseBroodkruimels.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels