Bijbeltekst

2 Korinthe 4:16

24 augustus 2024
·
2 minuten lezen
2 Korinthe 4:16

Zoals we gisteren zagen, zijn er systemen die ons doel laten missen. De meest succesvolle? De systemen die we 24/7 bij ons dragen. Onze telefoons. Het doel van deze systemen is jouw aandacht hebben en houden. Want aandacht stuurt je denken. Je denken bepaalt je gedrag. Je gedrag vormt gewoontes. En gewoontes onthullen wat je diep van binnen gelooft. Wie of wat je liefhebt. Waarop je vertrouwt.

Sinds de introductie van de iPhone (en andere smartphones) worden onze gedachten en gedrag op een ongekende schaal tot in het kleinste detail beïnvloed. Heb je ooit het Apple-logo goed bekeken? Een vrucht met een hap eruit. Het symboliseert hoe deze systemen ons denken en doen beïnvloeden. Ze richten ons op vervulling van onze verlangens buiten God om. Ze vormen ons geloof in God systematisch om naar een ik die alleen in zichzelf gelooft. We weten zelf wel wat het beste voor ons is. Het probleem is alleen dat we dat niet weten. Dat we niet om kunnen gaan met de kennis van goed en kwaad.

God wil dat je gelukkig bent. Hij heeft je zo geschapen dat je diepste vreugde vindt in aanbidding, volledige vervulling in dienstbaarheid en volmaakte liefde door de kracht van de Heilige Geest. Maak verleiding krachteloos. Laat God je genoeg zijn. Geef je over aan Zijn wil. Want wanneer onze vreugde en hoop gebaseerd zijn op dat wat niet weggenomen kan worden, hebben we waar geluk gevonden. De weg zal niet makkelijk zijn, maar juist dat maakt de reis de moeite waard en de thuiskomst hemels.

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
4
producten
·
565
posts
Onderweg naar thuis. Discipel. Man van Nan. Vader van vier. Imperfecte perfectionist. Marketeer met een missie. Founder DagelijkseBroodkruimels.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels