Blog

De Beste Wensen

31 december 2015
·
3 minuten lezen
De Beste Wensen

“De beste wensen voor het nieuwe jaar. Heb je nog goede voornemens?” De kans is groot dat je deze zin of gedeeltes van deze zin hoort tijdens een gesprek aan het begin van het nieuwe jaar.

Zeggen en vragen we dit uit traditie of wensen we iemand echt het allerbeste toe voor het nieuwe jaar en zijn we echt zo geïnteresseerd in de persoon die we vragen naar zijn voornemens?

Iemand het beste wensen is nogal wat. Zeker als christen. Iemand die je het beste wenst, wens je dan automatisch een (diepere) relatie met Jezus. Hij is het beste wat er te krijgen is in deze wereld.

Wat is een goed voornemen?

De definitie van een voornemen is volgens de Dikke van Dale: het plan hebben om… Uit onderzoek is gebleken dat er van het plan dat we hebben vaak maar bar weinig terecht komt. Slechts 20 procent van de mensen met een goed voornemen weet dit plan ook echt te verwezenlijken.

Wanneer we iemand vragen naar zijn goede voornemens en we doen dit niet uit traditie, maar uit oprechte interesse, dan zijn de twee meest logische verklaringen hiervoor:

  • Je wilt de betreffende persoon helpen dit voornemen te verwezenlijken, dit kan actief (daadwerkelijk helpen) of pro-actief (hoe meer mensen van het voornemen afweten hoe hoger de drempel wordt om van het goede voornemen af te zien).
  • Je bent alvast op zoek naar excuses voor wanneer het goede voornemen dat je zelf hebt niet haalbaar blijkt. (de drempel voor jezelf wordt lager als anderen ook niet in staat blijken om een voornemen te verwezenlijken)

What would Jesus do?

Iemand oprecht het beste wensen of vragen naar zijn goede voornemens is als christen dus nog niet zo vrijblijvend als het lijkt. Zou Jezus meedoen aan deze traditie en als hij al mee zou doen, zou hij dan alleen iemand het beste wensen, vragen naar zijn goede voornemens en weer verder gaan?

Persoonlijk denk ik dat Jezus het niet zou laten bij iemand simpel het beste wensen en vragen naar zijn goede voornemens. Als Hij dat überhaupt al zou doen. Jezus grijpt iedere mogelijkheid aan om zijn onvoorwaardelijke liefde uit te storten in de harten van mensen.

Moge hij door zijn macht ervoor zorgen dat u al uw goede voornemens kunt uitvoeren en dat alles wat u op grond van uw geloof doet, tot volle ontplooiing komt. Dan zal de naam van onze Heer Jezus in u worden geëerd en zult u in zijn heerlijkheid delen, dankzij de genade van onze God en van de Heer Jezus Christus. 2 Tessalonicenzen 1:11-12

Namens het hele DagelijkseBroodkruimels team: “De beste wensen voor 2016 en succes met het verwezenlijken van je goede voornemens!”

Vormgever
4
producten
·
565
posts
Onderweg naar thuis. Discipel. Man van Nan. Vader van vier. Imperfecte perfectionist. Marketeer met een missie. Founder DagelijkseBroodkruimels.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels