Blog

Een Dal Vol Schaduw Van De Dood

1 november 2015
·
2 minuten lezen
Een Dal Vol Schaduw Van De Dood

Al ging ik ook door een dal vol schaduw van de dood, ik zou geen kwaad vrezen, want U bent met mij; Uw stok en Uw staf, die vertroosten mij. Psalm 23:4

Weleens een botsing gehad met een schaduw? Vast niet!

Een tijdje terug las ik een boek over Psalm 23. Op het moment dat vers 4 van Psalm 23 in het boek aan bod kwam werd het verhaal verteld van een predikant die net zijn vrouw verloren had na een langdurige ziekbed.

Na de begrafenis van zijn vrouw zat de predikant met zijn kinderen in de auto. Hij kon helaas niet de woorden vinden om troost te bieden aan zijn kinderen en zichzelf. Totdat de schaduw van een passerende vrachtwagen kort over zijn auto heen schoot.

Vervolgens vroeg de predikant aan zijn kinderen: ‚ÄúZouden jullie liever door een vrachtwagen overreden worden, of door de schaduw van een vrachtwagen?‚ÄĚ Zonder na te denken antwoordden de kinderen: ‚ÄúDoor de schaduw van een vrachtwagen natuurlijk! Want dat doet geen pijn.‚ÄĚ

Misschien een beetje raar gezegd, maar Jezus heeft zich 2000 jaar geleden laten overrijden door een vrachtwagen. Daardoor hoeven wij alleen nog maar te dealen met de schaduw van de vrachtwagen die Jezus overreed.

Jezus komt terug!

Jezus heeft voor ons geleden, is gestorven, afgedaald in het dodenrijk om daar de sleutels te bemachtigen en Hij is weer opgestaan. Hij moest de weg voor ons voorbereiden. Hij en niemand anders kan ons door dat diepdonkere dal heenleiden, want Hij de enige is die de dood overwonnen heeft!

Geloof je dat Jezus er ook voor jou is wanneer voor jou de tijd gekomen is om door het dal te gaan?

Wees niet ongerust, maar vertrouw op God en op mij. In het huis van mijn Vader zijn veel kamers; zou ik anders gezegd hebben dat ik een plaats voor jullie gereed zal maken? Wanneer ik een plaats voor jullie gereedgemaakt heb, kom ik terug. Dan zal ik jullie met me meenemen, en dan zullen jullie zijn waar ik ben. Johannes 14:1-3

Vormgever
4
producten
·
565
posts
Onderweg naar thuis. Discipel. Man van Nan. Vader van vier. Imperfecte perfectionist. Marketeer met een missie. Founder DagelijkseBroodkruimels.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ‚ā¨40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels