Toen ik de Bijbeltekst voor deze dag las, moest ik denken aan een lied dat ik leerde in mijn jeugd: Blij, blij, mijn hartje is zo blij, want Jezus is een Vriend van mij. Daarom is mijn jonge hartje altijd blij.

Iedereen streeft er naar om gelukkig zijn, maar als ons geluk en onze blijdschap afhankelijk is van de omstandigheden, komen we met lege handen te staan als tegenslag ons levenspad kruist.

Toen Paulus gevangen zat, werd zijn leven stil gezet. En toch is hij zo blij met Gods Liefde dat hij er over schrijft. Zijn gevangenschap geeft hem de kans om na te denken wat er echt toe doet in het leven: De zekerheid een kind te zijn van de Vader, omdat Jezus de weg heeft gebaand. Hij ervaart de Kracht van het Evangelie en gebruikt de tijd van zijn gevangenschap om zijn focus op Jezus te richten.

Ik zit niet in de gevangenis, maar soms kunnen moeilijke omstandigheden mij gevangen houden en ontmoedigen. Soms laat ik hierdoor mijn blijdschap roven. Toch leer is steeds opnieuw: Als ik mij richt op Jezus en op Hem vertrouw, geeft Hij mij Vreugde van binnenuit. Een blijdschap die los staat van de omstandigheden. Een diepe vreugde die alle verstand te boven gaat.

De Bijbeltekst voor vandaag is: Verblijd u altijd IN DE HEER. Dat gaat dieper dan een blij gevoel of een blij gezicht. Blij zijn IN HEM, is het vertrouwen dat God onvoorwaardelijk van jou en mij houdt en dat Hij in ons leven aan het werk is. God zegt: Ik ben, ik was en zal er zijn, wat er ook in jouw leven gebeurt. God maakt af wat Hij in ons leven is begonnen en geeft nooit op.

Ik verblijd mij IN de Heer, mijn ziel verheugt zich IN mijn God. Want Hij heeft mij bekleed met de klederen van het Heil. De mantel van gerechtigheid heeft Hij mij omgedaan. (Jesaja 61 vers 10) Onze identiteit is IN Hem en is gebaseerd op het volbrachte werk van Jezus. Laat dat onze Vreugde zijn.

Deze Broodkruimel is geschreven door Annelies de Graaff.

Vormgever
31
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
2
producten
·
16
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels