Bijbeltekst

Filippenzen 4:6

7 december 2021
·
5 minuten lezen
Filippenzen 4:6

Op het moment dat ik deze kruimel schrijf, gaan er allerlei gedachten door mijn hoofd bij deze tekst. Over niet bezorgd zijn, en God steeds danken in je gebeden. 

Terwijl we net deze ochtend gehoord hebben dat er een jonge vader in onze gemeente overleden is. En als ik in deze wereld om me heen kijk… niet bezorgd zijn? Nou, ik wel.

Als ik in mijn eigen leven kijk, er spelen zoveel dingen waar ik mee worstel en ook heel praktisch, een geopereerde knie die een veel langer herstel vraagt dan ik verwachtte. God steeds danken?

Misschien herken jij ook wel die vragen. In tijden dat alles vanzelf lijkt te gaan, is dit zo’n prachtige tekst en kun je soms vol overgave en aanbidding zo dankbaar zijn voor onze God en Zijn diepe vrede daarin ervaren. 

Maar wat als alle vaste grond onder je voeten verdwijnt? 

Ik heb regelmatig figuurlijk onderuit gelegen, dat ik geen idee meer had waar ik aan vast kon grijpen. Behalve één vast fundament, dat tussen de denkbeeldige ruïnes van mijn zorgvuldig opgebouwd huis, steeds bleef staan. Veilig. Vertrouwd. Dat bleef staan. Niet opdringerig. Maar wel uitnodigend. 

Ik moet denken aan de tekst van gisteren. 

“Mijn vrede geef Ik u, mijn vrede laat ik U. Laat je hart niet onrustig worden en bang worden”, zei Jezus toen Hij vertelde dat Hij niet meer zichtbaar aanwezig zou zijn, vlak voor Zijn sterven. Onze Vredevorst. Sta eens stil bij die titel. Hij is de Koning van de vrede. En Zijn verlangen is vrede te geven. Overal waar boodschappers van God komen, zeggen zij “vrede is met jou”. Waar God is, komt vrede. Hij is de Vrede zelf. En Hij komt in vrede, niet opdringerig, Hij creëert geen chaos, Hij geeft vrede. Altijd. 

Verlang jij naar vrede?
Vrede die al jouw verstand te boven gaat?
Die niets te maken heeft met de vrede waar de wereld over spreekt?
Vrede, die echt diepe rust geeft, waarin alles op z’n plek valt?

Dat is de vrede die in je komt, op het moment dat je God binnen laat in jouw leven. Juist wanneer jij ziet dat je geen controle meer hebt in jouw leven, het niet meer overziet. Geef God de teugels in handen, geef het aan Hem. De Koning die altijd liefde, altijd trouw en altijd goed is. 

Wanneer Hij in jouw leven die plek in mag nemen, midden in alle onrust, neemt de Koning van de vrede plaats op de troon van jouw leven.
En de Vrede zal heersen in jouw hart.
De Vrede zelf zal regeren in jouw hart. 

Dat is echt iets dat al je verstand te boven gaat, toch?!

Ik bid jou Vrede toe.

“Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank Hem in al uw gebeden.” Filippenzen 4:6-7 (NBV)

Reflectievragen bij de adventskruimel

  • Schrijf de dagtekst op. Welke gedachten heb jij bij deze tekst?
  • Waar ben jij bezorgd over? Schrijf deze dingen op. Kun jij deze punten nu aan God geven? Lukt het jou om te danken dat wat het in Zijn handen de juiste plaats is? Dat Hij ondanks alles ook hierover vrede wil geven? Lees ook 1 Petrus 5:7, je mag je zorgen op God ‘gooien’… laat ze maar los, schud ze van je af, laat het in Zijn handen vallen. Hij zorgt voor jou.
  • Wil jij bidden voor vrede, dat de Vrede zelf in jouw hart mag plaatsnemen? God verlangt er naar, maar het is up to you. Wil jij die dingen waar jij onrustig over bent, aan Hem geven? Mag Hij als Koning van de vrede de troon innemen in jouw leven?
  • Heb jij de kroon gemaakt (zie afgelopen zondag)? Als jij nu naar die kroon kijkt, waar staat die kroon symbool voor? Schrijf het gerust op! Het Koninkrijk van God wordt herkend aan vruchten als vrede… omdat Hij de Koning van vrede is, vrede geeft.
  • Luister eens naar het prachtige lied van “Prins van de vrede” van Reyer. Een lied dat hij geschreven heeft na een heel moeilijk moment in zijn leven, misschien nog wel tijdens dat moment. Kun jij het meezingen? Je vindt het lied op onze afspeellijst “Advent 2021“, en natuurlijk op zijn laatste album, “Ik Ben“.

Auteurs

Deze kruimel is ontworpen door Annelotte Kuipers. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Onze tips bij de (advent)kruimels

Onze artikelen hieronder zijn praktisch om zelf met de inhoud van de Bijbelteksten en eventuele reflectievragen (zoals bij alle adventskruimels) aan de slag te gaan. Niet verplicht, maar zijn bedoeld als een praktisch handvat om zelf de Bijbel te gaan onderzoeken en toe te leren passen in jouw eigen leven. Mocht je daarbij met ons blijven over nadenken, hoe je kunt leren leven zoals God dat voor ogen heeft? Bekijk ons off line groeiprogramma, waarbij je maandelijks een dikke brief met praktische reflectievragen van ons op de deurmat thuis krijgt: OERBROOD.

Wil jij ook delen?

In onze webshop vind je veel artikelen, die jou kunnen helpen om de woorden van God te delen. Kijk bijvoorbeeld bij onze kerstkaarten, waarmee je woorden van Licht, Hoop en Vrede kunt delen. Dat waar de wereld zo naar verlangt. En we hebben ze in groot en klein, van minikaartjes tot luxe dubbele kerstkaarten en posters. Deel zoals het bij jou past. De minikaartjes kun je bijvoorbeeld ook op een setje kaarsen plakken. De grotere kaarten en posters zijn mooi om neer te zetten. Of combineer met een mooi cadeauboekje, zoals “Een Zegenwens Voor Jou“. Naar wie deel jij uit?

IK WIL OOK LICHT & VREDE DELEN

Vormgever
88
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels