Video

God is liefde en God is rechtvaardig

24 december 2015
·
3 minuten lezen
7:36

Als vader vind ik het het filmpje van de brugwachter enorm ingrijpend. Als ik zou moeten kiezen tussen het leven van mijn eigen zoon en de levens van anderen? Wat zou ik dan kiezen? Wat zou rechtvaardig zijn?

God gaf Zijn Zoon. Hij hoefde niet te kiezen. Hij kon niet anders. Want Hij is liefde en Hij is rechtvaardig. Dit zijn geen karaktereigenschappen van God: ‚ÄúWat hebben we toch een lieve en rechtvaardige God‚ÄĚ, nee God is LIEFDE en God is RECHTVAARDIG. Het is wie Hij is.

Vrije wil

God heeft de mens bij zijn schepping een vrije wil gegeven. Hij heeft het risico genomen dat wij als mensen zich ook tegen Hem zouden kunnen keren. En dat deden we. We wilden onafhankelijk worden van Hem en aten de vrucht. De zonde deed zijn intrede. Waarom gaf God ons dan een vrije wil? Keuzevrijheid is een voorwaarde voor echte liefde. Als er geen keuze is, dan is er geen vrijheid en dus ook geen echte liefde. En God is LIEFDE.

Alle mensen hebben gezondigd en missen daardoor Gods nabijheid. Romeinen 3:23.

Kan een God die liefde is het feit, dat wij allemaal zondaars zijn, niet gewoon door de vingers zien? Nee, want God is LIEFDE en God is RECHTVAARDIG. Zelfs de kleinste zonde haat Hij. Toch wil Hij als Vader een relatie aangaan met ons zijn zondige kinderen. Daarom moest er een oplossing komen. En die oplossing is (niet was maar is) Jezus. Jezus is de liefde van God in persoon. Door Hem kunnen we terug bij de Vader komen.

Want God had de wereld zo lief dat Hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Johannes 3:16

Erken dat je gezondigd hebt en dat je een ernstig probleem hebt in het licht van God die volmaakt is en rechtvaardig. Besef dat er niets is dat je kunt doen om jezelf te redden. Vertrouw Jezus, dat Hij stierf om de straf te betalen voor jouw zonden. Dat Hij is opgestaan uit de dood om je Zijn gerechtigheid te geven.

God wacht, ook op jou!

God is geduldig. Geduldig zodat iedereen nu nog de gelegenheid heeft om zich te bekeren en om het recht te maken met Hem. Dat is de reden waarom er nog kwaad en lijden is in deze wereld, als Hij terug komt om te oordelen zal er geen tweede kans zijn.

Gods liefde is sterker dan Zijn rechtvaardigheid. God staat het lijden nog toe. Hij wacht om Zijn oordeel te brengen over al het kwaad in deze wereld. Hij wacht op jou, op het moment dat jij je zonden erkent en je tot Hem keert voor vergeving. Misschien ben jij diegene waar we nog op wachten?

Laat het dit jaar niet alleen kerst worden in de wereld, maar ook in je hart…

Gezegend Kerstfeest!

Vormgever
Auteur
4
producten
·
565
posts
Onderweg naar thuis. Discipel. Man van Nan. Vader van vier. Imperfecte perfectionist. Marketeer met een missie. Founder DagelijkseBroodkruimels.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ‚ā¨40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels