Blog

Hoort wie klopt daar kinderen!?

8 december 2015
·
3 minuten lezen
Hoort wie klopt daar kinderen!?

Hoort wie klopt daar kinderen? Ik dacht, vorige week, laat ik het maar niet doen voor het heerlijk avondje is gekomen. Geen krul in mijn baard zou er verantwoordelijk voor willen zijn, dat alle vreugde en plezier wordt geroofd van een avond vol zoetigheid en familievreugde…

Maar nu enkele dagen nadat onze kindervriend weer veilig naar Spanje is vertrokken durf ik het wel aan. Ik zal het maar gewoon direct zeggen: ‘ik ben niet echt een fan van Sinterklaas’. Ik was het al nooit meer, sinds ik Jezus leerde kennen. Sinterklaas een rare blanke man met zijn, door afkomst of schoorsteen veroorzaakte, zwarte knechtjes. De man is tot overmaat van afkeer ook nog eens voorzien van allerlei misplaatste religieuze symbolen op zijn puntmuts, sjaal en boek.

Een rare man, jarenlang misbruikt als dwangmiddel om kinderen te doen gehoorzamen. Nooit begrepen waarom je daar een paardrijdende bisschop voor nodig hebt. De wet, wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe, heeft al überhaupt nooit gewerkt om kinderen of volwassenen te laten gehoorzamen, maar dat is weer een ander verhaal.

Wat mij het meest ergert is dat kinderen, vanaf dat ze heel jong zijn, leren zoeken in deze figuur wat ze eigenlijk van nature zoeken in God. Een persoon die ze kunnen aanbidden met liedjes, die wonderen doet, alwetend is, alomtegenwoordig is. En dan blijkt het een leugen te zijn, die door je ouders deftig in stand is gehouden. Het is het diepe ingeschapen verlangen naar onze Schepper die maakt dat de goede Sint ingang vindt.

Is het toevallig dat de stijgende populariteit van Sinterklaas vanaf de jaren 50 resulteert in kerkverlating vanaf de jaren 70? Als je leert dat je in een leugen gelooft, als je leert dat je ouders je bedriegen, als je leert dat beloningen afhangen van je gedrag? Waarom hebben mensen er überhaupt plezier in om hun kinderen voor te liegen?

Kap gewoon met die onzin! Vertel je kinderen gewoon dat deze man niet bestaat. Geef ze een kadootje omdat je van ze houdt, ze jarig zijn of omdat ze iets nodig hebben. Of breng eens wat uurtje extra met ze door, nu je toch iets minder hoeft te werken, omdat je geen kadootje meer hoef te kopen… Maar laat je kinderen niet geloven dat deze man aan de deur staat te kloppen of met zijn paard over de daken rijdt.

Er is er maar een die klopt aan de deur van je hart. En als je opendoet voorziet hij je van alle goeds in overvloed. Hij is er altijd en wil door jou en jouw kinderen heen de wereld bereiken met wonderen en zegeningen. Hij is overal, reëel en tastbaar. Hij wil met Zijn Heilige Geest woning maken in je leven. Hij wil alle angst, pijn, verdriet en belemmeringen uit je leven wegnemen. Hij wil je hart vullen tot overvloeiens toe. Hoort wie klopt daar?

Dank u Jezus dat U het bent die klopt aan de deur van mijn hart. Heer ik doe open! Kom maar binnen met uw Heilige Geest. Heer, laat me ervaren dat u echt bent en dat u in alles wil voorzien. Ik vraag u Heer om mijn bewustzijn te reinigen van alle leugens en gevolgen van leugens ook in mijn kinderlijke geloof.

Auteur
7
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels