Bijbeltekst

Jakobus 1:22

15 juli 2024
·
2 minuten lezen
Jakobus 1:22

“Geen woorden, maar daden” hoorde ik regelmatig toen ik als agent in het Rotterdamse werkte. Het komt van de Latijnse uitspraak "Facta, non verba" letterlijk vertaald: “Daden, geen woorden". Het benadrukt het belang van acties boven woorden en suggereert dat wat iemand doet belangrijker is dan wat iemand zegt. Intenties en beloften waarmaken door middel van concrete daden in plaats van alleen maar te praten.

“Want wie de waarheid hoort maar er niets mee doet, is als iemand die het gezicht waarmee hij is geboren in de spiegel bekijkt: hij ziet zichzelf, maar zodra hij wegloopt is hij vergeten hoe hij eruitzag.” De grondtekst gaat zelf nog wat verder en spreekt niet alleen van zichzelf zien als eenmalige gebeurtenis, maar meer structureel dus ook van zijn.

Hoe meer we als mensheid de waarheid blijven verdraaien, verzachten of wegstoppen onder een dekentje van lieve leugens en de waarheid dus niet omzetten in actie, hoe meer ellende we gaan zien in de wereld om ons heen.

Want waarheid werkt. Leugens niet. Voeg daarom je daad bij het Woord. De werkelijkheid van het hier en nu geeft je direct feedback. Dat is ook zo mooi aan God. Niet alleen woorden, maar ook daden. Hij kwam zelf naar deze wereld. Jezus, het Woord dat vlees werd (Johannes 1:14), daden die woorden te boven gaan. Het voorbeeld dat wij mogen volgen.

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
4
producten
·
565
posts
Onderweg naar thuis. Discipel. Man van Nan. Vader van vier. Imperfecte perfectionist. Marketeer met een missie. Founder DagelijkseBroodkruimels.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3956 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels