“Zoals klei in de hand van de pottenbakker…”.
Als klein meisje zong ik vrolijk dit liedje mee. In gedachten zag ik me al ontstaan: het perfecte kruikje. Stevig om ieder stootje te doorstaan.
Klaar.

Wat is er geworden van dat kruikje?

Als jij jezelf zou vormgeven als een kruik van klei, hoe zou deze kruik er nu uit zien?

Oef. Ik zie een kruikje met barsten en stukken. Niet eentje die ik op tafel zou zetten.

Dan kijk ik naar de Pottenbakker.
Een vormloos hoopje klei lag in Zijn hand. Een schittering in Zijn ogen. Ja, Hij ging een meesterstuk maken. Vol passie kneedde Hij de klei in Zijn handen. Een prachtige kruik. Bedekt met Zijn vingerafdrukken. Álles had Hij gegeven om dit meesterwerk te maken.

Jaren gingen voorbij. De kruik leidde een eigen leven. Werd gebruikt. Viel. Een oortje brak af. Het werd er opgeplakt met lijm, barsten snel weggewerkt. Hier en daar een verfje. Een bloem werd er in gezet. En af en toe verdween de kruik in de kast.

Totdat de kruik viel. In duizend stukken.

De Pottenbakker was nooit weggegaan. Steeds hield Hij de kruik in het oog. Tranen rolden uit Zijn ogen. “Weet je dan niet dat Ik jouw Pottenbakker ben? Ik weet hoe Ik jou kan laten schitteren zoals je bedoeld bent.”
Hij raapte de stukken op en ging aan de slag. Met Zijn water. Ieder stukje werd bijgewerkt. Van binnenuit. Soms snel. Soms duurt het maanden. Het doet pijn. Teder en voorzichtig gaat Hij door. Ogen vol liefde. Handen vol littekens die alles hadden gedragen, die de kruik vormen.
Steeds plaatst Hij het op een speciaal plekje. “Kijk eens, dit is de kruik die Ik heb gemaakt. Niemand mag Mijn kruik aanraken”.

Ja, je ziet nog steeds scheuren. Maar dwars door de barsten schijnt een steeds feller wordend licht. Een Licht dat de Pottenbakker er in geplaatst heeft en nooit gedoofd kan worden.
Ja, het kruikje valt nog wel eens. Maar nooit, nooit valt het ten gronde. Altijd in de handen van de Pottenbakker. Die het overeind zet. Verder gaat. Altijd verder gaat.

Omdat Hij de Pottenbakker is.
En wij de klei.
Gebroken door de wereld.
Gevormd door Zijn liefde.
Gekneed tot Zijn eer.
Zijn eeuwige, prachtige kracht in ons.

“Maar nu, Heere, U bent onze Vader! Wij zijn het leem en U bent onze Pottenbakker: wij zijn allen het werk van Uw handen.” Jesaja 64:7 (HSV)

Reflectievragen in deze 40 dagen tijd (OER methode)

  • Lees Jesaja 64:8-12 en schrijf de tekst op. Lees ook Romeinen 9:20-21 en 2 Korinthe 4:7-15. Wat zijn je gedachten bij deze Bijbelgedeelten en bij de dagtekst? Vertel je gedachten aan de Vader, de Pottenbakker.
  • Hoe zie jij er uit als je jezelf als kruikje voorstelt?
  • Durf jij je als kwetsbaar kruikje in de handen van de Pottenbakker te leggen? Om het te laten vormen? Ook als het pijn doet? Laat jij Hem toe op die plekken waar je zelf misschien niet meer kijkt, die je afgeplakt hebt? Leg het voorzichtig in Zijn handen en weet dat Hij er altijd altijd iets moois van maakt en je verrast zult zijn hoe Hij dat doet.
  • Misschien laat jij je al kneden in Zijn handen. Dank Hem voor wat Hij  uit je maakt.
  • Wat ziet jouw omgeving als ze naar jou kijken? Lees nog eens de teksten uit 2 Korinthe 4. Wat wil jij hier vandaag mee doen? Vraag je Vader of Zijn opstandingskracht vandaag in jou zichtbaar mag worden.
  • Reflecteer aan het einde van de dag hoe deze dag is gegaan. Hoe keek jij naar jezelf? Hoe werd Zijn kracht in jou zichtbaar? Breng alles wat goed ging en wat minder goed ging naar de Pottenbakker en vraag Hem er iets moois uit te maken zodat Zijn kracht altijd zichtbaar wordt.
  • Ideetje: ga op zoek naar een aardenwerken kruikje of maak er zelf ééntje uit klei, met een waxinelichtje er in. Zet het op een plekje die jou er aan herinnert dat God jouw Maker is en Hij jou tot Zijn evenbeeld heeft gevormd. Trots op jou is en ondanks wat de wereld of jijzelf ervan hebt gemaakt, Hij jou blijft vormen. Zijn Kracht in jou zichtbaar wordt. In plaats van een kruikje maken kun je natuurlijk ook een plaatje hiervan ophangen.
  • Een prachtig lied hierbij is “In the hands of the Potter”. Zie hieronder of luister naar deze playlist op Spotify. Bekijk ook het breekbare verhaal achter dit lied (staat onder de video).

Auteur

De kruimel is ontworpen door Elise Huizer. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove.

Ons Journal op jouw reis naar het echte Leven

Wil je op bepaalde gebieden in jouw leven structureel samen met God aan het werk? Ons journal  is een praktisch hulpmiddel om jou dagelijks en wekelijks structuur te bieden om steeds meer het leven te gaan leven zoals God dat voor jou heeft bedoeld. Iedere dag weer.

BEKIJK ONS JOURNAL

Casting Crowns – “In The Hands Of The Potter”

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
186
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels