Bijbeltekst

Johannes 1:5

15 december 2023
·
1 minuut lezen
Johannes 1:5

Zie je ook hoe bizar mooi hier de komst van het Licht geschilderd wordt? Zoals ‘in den beginne’. Toen duisternis heerste over de hele aarde. Een woeste, duistere oerzee, vol chaos. Totdat de Gods Geest over de zee zweefde, er letterlijk op ging broeden, zodat het water tot rust kwam. Een machtige stem klonk. “Laat er licht zijn!”. En er was licht. De stem sprak verder. Leven ontstond. Gecreëerd door het Woord. Van God.

Dit Woord werd eeuwen later opnieuw gesproken. In een wereld waar mensen in het duister tasten, blind op zoek, geen uitweg zagen. God zag het en sprak. En het Licht kwam, om de weg naar Leven te verlichten.

De duisternis greep woest om zich heen. Maar hij kon het Licht niet pakken. Weet je waarom? Omdat de duisternis nooit de liefde heeft kunnen be’grijp’en, waarmee God jou en mij liefheeft. De duisternis begreep niet hoe Gods eeuwige liefde kon overwinnen. Het was Gods liefde die sterker was dan de dood en het Licht liet overwinnen.

Om ons hét Leven te geven. Het Licht dat in jou en mij lééft. Het altijd-leven-gevende Licht dat niet verstopt hoeft te worden.

Hoe laat jij vandaag Gods Licht zien?

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels