Bijbeltekst

Johannes 8:32

20 juli 2024
·
2 minuten lezen
Johannes 8:32

Deze week hebben we gezien hoe belangrijk het is om de waarheid te omarmen en hoe Hij ons behoedt voor verdwalen. Jezus belooft ons dat als we in zijn woord blijven (lees: Hem volgen) we de waarheid zullen kennen en de waarheid ons zal vrijmaken. Dit betekent dat de waarheid niet alleen richting geeft, maar ook bevrijding brengt van misleiding, zonde en verwarring.

Maar wat doen we in de praktijk? We houden onszelf gevangen. Gedreven door de illusie van controle en veiligheid klampen we ons vast aan onze eigen waarheid. Hierdoor belemmeren we onszelf en ontzeggen we onszelf de ware vrijheid van waarheid.

De mate waarin we dwalen, hangt af van de mate waarin we de waarheid onderdrukken. Alleen wanneer we eerlijk zijn naar God en naar onszelf en we naar waarheid handelen ervaren we een bevrijdende vrijheid die ons verandert.

Zie afgelopen week dan ook als een uitnodiging van God om elke dag opnieuw de waarheid te zoeken en toe te passen in je leven. Om je eigen waarheid los te laten en dus je ‘zelf’ te verloochenen. Om je autonomie onder Zijn wil te brengen en Hem en niemand anders te vertrouwen. Want alleen door je ‘zelf’ te bevrijden van je eigen waarheid kunnen we werkelijk vrij zijn om te leven zoals God het bedoeld heeft - in volheid, liefde en waarheid.

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
4
producten
·
565
posts
Onderweg naar thuis. Discipel. Man van Nan. Vader van vier. Imperfecte perfectionist. Marketeer met een missie. Founder DagelijkseBroodkruimels.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels