Bijbeltekst

Mattheüs 7:7

19 juli 2024
·
2 minuten lezen
Mattheüs 7:7

We hebben anderen nodig om onze blinde vlek te verkleinen. Om de balk uit ons oog te halen. Actief zoeken naar de waarheid voorkomt dat je in een leugen leeft. Voorkomt dat je verdwaalt. Omdat je de waarheid in je eentje onmogelijk kunt vinden, is het van belang er samen naar te zoeken. Niet alleen met mensen die hetzelfde geloven als jij, maar juist ook met mensen die een ander geloof hebben of die zeggen dat ze helemaal niet geloven.

Maar in plaats van samen werkelijk de waarheid te zoeken en anderen echt te begrijpen, maken we mensen met andere meningen en opvattingen monddood. Proberen we anderen te overtuigen van onze waarheid. Niet omdat we bang zijn voor de ander, maar voor de waarheid. De waarheid die je eigen gekoesterde waarheid kan ontmaskeren, die je de balans in het leven kan ontnemen met als doel om jou te veranderen en sterker te laten staan. Dat is moeilijk. Voelt niet fijn. Vraagt veel van je. Misschien wel alles. Op je slagschip blijven en van een afstand vuren op alles wat anders is dan jouw eigen waarheid is natuurlijk veel makkelijker en veiliger.

Let wel, ga alleen op zoek met mensen die ook oprecht op zoek zijn naar de waarheid. Niet met honden en zwijnen: mensen die niet bereid zijn of die vijandig reageren. Wees niet bang om je eigen waarheid los te laten. Want de Waarheid spreekt voor zichzelf en wil niets liever dan gevonden worden. Als jij werkelijk de waarheid zoekt, overal en in alles, dan zul je Hem vinden.

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
4
producten
·
565
posts
Onderweg naar thuis. Discipel. Man van Nan. Vader van vier. Imperfecte perfectionist. Marketeer met een missie. Founder DagelijkseBroodkruimels.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels