Bijbeltekst

Mattheüs 7:7

19 augustus 2024
·
2 minuten lezen
Mattheüs 7:7

Er zijn twee wegen: de weg van je eigen wil en de weg van Gods wil. Als God wil dat we zijn wil volgen, rijst de vraag: Is God te vertrouwen en heeft Hij het beste met me voor? Het bestaan van de nauwe poort versterkt deze twijfel. Als God echt goed is en iedereen wil redden, waarom maakt Hij redding dan moeilijk? Waarom laat Hij niet iedereen gewoon toe tot de hemel? Het woord "nauw" suggereert selectie, alsof maar enkelen worden toegelaten. Maar Jezus zei voor Hij begon over de poort en de wegen: "Bid en je zal gegeven worden; zoek en je zult vinden; klop en de deur zal voor je opengaan".

God geeft het goede aan iedereen die erom vraagt, maakt de smalle weg naar de poort vindbaar voor wie zoekt, en opent de deur van de poort voor wie klopt. Niemand uitgezonderd! Maar de poort blijft ‘nauw’. Veel mensen volgen hun verlangens en kiezen tijdelijk geluk boven eeuwige vreugde. Om door de nauwe poort te gaan en het ware leven te vinden, moet je alles achterlaten. Alleen jij kunt er doorheen. Zonder bagage. Gods wil vormt de poort en er is geen ruimte voor je eigen wil of iets anders. Durf je Hem te vertrouwen? Geloof je in Zijn weg?

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
4
producten
·
565
posts
Onderweg naar thuis. Discipel. Man van Nan. Vader van vier. Imperfecte perfectionist. Marketeer met een missie. Founder DagelijkseBroodkruimels.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3956 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels