Blog

Niet Op Eigen Kracht Rekenen

25 februari 2018
·
2 minuten lezen
Niet Op Eigen Kracht Rekenen

Lezing – Rechters 3: 7 en 12a

De uitkomst van de streeppuzzel gisteren raakt precies aan wat er mis gaat. Eigen goden maken en dienen. In de tijd van Israël heetten ze Baäl en Asjera. Vandaag heten ze Sport, Vakantie, Virtual Reality of vul maar je eigen ding in waar je idolaat van bent. Meer dan ooit menen we dat alles maakbaar is. Dus maken we ook onze eigen idolen. We jagen onze eigen hersenschimmen na. Onze eigen ideeën. Idee en idool, ze zijn ‘two of a kind’. We maken van onze ideeën idolen.

Verlossing

Ligt daarin een antwoord op de vraag van het kruiswoordraadsel opgesloten? Horizontaal: Waar moet ik van verlost worden? Van mijn eigen idolen misschien? Verticaal: noem een bevrijder die dat kan? Ikzelf? Een messias misschien? Wat die messias betreft, welke messias dan? Dat is minder eenvoudig dan het lijkt. Want we hebben ook naar onze eigen ideeën onze eigen messiassen gemaakt. En het liefst zijn we onze eigen messias. Op eigen kracht.

Otniël zet ons op een (ander) spoor. Zijn naam zegt dat we niet op eigen kracht, niet op onze eigen ideeën en idolen moeten rekenen. En de HEER zond iemand om hen te bevrijden: Otniël… Naar Zijn beeld en gelijkenis. 

Bij de plaatjes; Zet onder elk plaatje ‘idool’ of ‘verlosser’. Het vraagtekenplaatje is wat je zelf tot jouw idee/ idool/ verlosser maakt en aanbidt.

Auteur
17
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels