Ik hou er altijd van, die gezelligheid rondom Koningsdag. Toen we met ons gezin in Zwitserland woonden, aten we op die dag pannenkoeken en speelden oudhollandsche spelletjes. Waarbij allerlei kinderen uit de buurt meespeelden met die maffe Nederlanders, allemaal in oranje gekleed :). En ergens vonden de Zwitsers dat juist altijd zo leuk bij Nederlanders: dat oranje-gevoel. Bij een WK waren de oranje caravans dan ook breed besproken in de media. Dat was iets waar wij ook wel aan herkend wilden worden: dat saamhorige oranje-gevoel. Wij staan met z’n allen achter die leeuw.

En dan zie ik die tekst: Koning der koningen.

Ik zie een Koning. Een Koning die mocht laten zien hoe het Koninkrijk van God zelf er uit ziet. Een leven in vrijheid, liefde, vrede, gerechtigheid. Hier en daar werd het zichtbaar. Voor hen die het wilden, konden zien. Voor hen die God de autoriteit gegeven had om kinderen van God te worden. Die een koningsmantel ontvingen.

Maar de mens is zo gehecht aan de eigen koninkrijkjes. Die van het perfecte leventje, met de eigen regeltjes. En de “ik” een kroon op kreeg. Of het vertrouwde leventje, oude gewoonten waar we graag op terugvallen omdat die vertrouwd aanvoelen. Misschien kronen we wel de angst en de behoefte aan veiligheid. Neemt dat een veel te grote plek in ons waardevolle leven in. En zien we niet meer wie wij zijn.

En dwars door alles heen zie ik een Koning. Door ons gekroond met een doornenkroon. Het Lam, dat geslacht is. Verhoogd en levend. Het symbool voor alles van het Koninkrijk van onze góede God. Gevende liefde. Hij die de Gerechtigheid brengt. Brenger van de diepste Vrede. Hij die de voeten wast. Hij is het waard om te ontvangen al onze aanbidding, dank en eer.

Wie kroon jij? Ja, uiteraard is het goed om koningsdag te vieren, maar stel je die diepere vraag: wie of wat kroon jij vandaag, morgen? Wie krijgt jouw eer?

En is bij jou zichtbaar bij welk Koninkrijk jij hoort?

Houd moed, want Hij, de Koning der koningen, zal overwinnen. Samen met hen die met Hem zijn: de geroepenen, uitverkorenen en gelovigen (17:14). Kom, laten we Zijn kleding dragen en dat ieder moment vieren!

“Koning der koningen” – Openbaringen 19:15

Auteur

De kruimel is ontworpen door Tanja Meerman. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove.

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
41
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels