“Blijf in Mij, zonder Mij kun je niets doen” vertelde Jezus in Zijn laatste gesprek met Zijn vrienden.

Mooi om deze woorden uit Johannes 15 langs psalm 127 te leggen. Psalm 127 is één van de pelgrimsliederen die gezongen werden op weg naar Jeruzalem, bijvoorbeeld voor het Pesach. En op het moment dat Jezus deze woorden sprak, stroomde de stad vol met pelgrims, die uit keken naar het komende Pesachfeest. Zingend dat zonder de zegen van God, de Allerhoogste, het werk zinloos is. Geen zin heeft.

En daar, terwijl hoopvolle pelgrims Jeruzalem bereiken, vertelt Jezus deze woorden aan Zijn vrienden. “Ik ben het, die Wijnstok waar jullie werk op gebaseerd mag zijn. Als jij op Mij vertrouwt en Mij de bron laat zijn van jouw leven, dan gaat jouw leven vrucht dragen. Veel vrucht. Zonder Mij kun jij niets doen dat echt nut heeft.”

Sterker nog: “Als je in Mij blijft, en Mijn woorden in jou blijven, dan kun je vragen wat je wilt, en het zal je gegeven worden. Want: hierin wordt Mijn Vader namelijk verheerlijkt, als jij veel vrucht draagt”.

Het draait om afhankelijk willen zijn van God. Vertrouwen dat Hij het beste met jou voor heeft. Een zeker weten, ook als je het niet begrijpt.

Ik moet denken aan die twee huizen. Waar bouw jij je plannen op? Los zand? Of de Rots?

Een overvloedige Wijnstok. Een zekere Rots.
Wat is jouw fundering voor jouw plannen voor deze dag?
Voor de komende tijd? In je gezin, op je werk, in de kerk?

Wil jij afhankelijk zijn van God? Als jij het van Hem verwacht, dan zal Hij jou daarin ook leiden en geven wat jij nodig hebt om in dat plan te leven. Als je dan om je heen kijkt, ga je je verwonderen over de vruchten die ontstaan. Vruchten die de liefde en trouw van de Vader zelf weerspiegelen. Waarvan jij weet: “dit was ik niet. God zorgt, Hij voorziet en Hij bouwt. Altijd”

Omdat Hij het Zijn geliefde geeft (vers 2). Gewoon in zijn of haar slaap.

Niet omdat hij of zij zich zo druk maakt, zo hard aan het werk is.

Maar omdat Zijn geliefde slaapt. Rustend in de trouw van God.

Wat doe jij met je plannen? Zie jij ook uit naar wat Hij gaat doen door jou heen?

“Als de Heere het huis niet bouwt, tevergeefs zwoegen zijn bouwers eraan.” Psalm 127:1 (HSV)

Reflectievragen in deze 40 dagen tijd

  • lees psalm 127 en Johannes 15:1-8. Wat spreekt jou hierin aan? Schrijf de dagtekst op en breng jouw gedachten bij jouw Rots.
  • kijk naar jouw plannen van deze dag. Wil jij deze in de handen van de Vader leggen en ze door Hem laten leiden? Wil jij dat Hij door jou heen, door de dingen die jij vandaag gaat doen, zichtbaar wordt naar de mensen om jou heen? Zoek Hem, zoek de verbinding met de Wijnstok zelf, waar het Leven doorheen stroomt. Waar de Bron van jouw Leven te vinden is.
  • reflecteer aan het einde van de dag wat goed ging, en wat minder goed. Het geeft niet als het niet is gelukt, je mag alles geven aan je Vader en kijken of je dingen kunt meenemen naar de volgende dag of volgende week (en schrijf dat op).
  • Een prachtig lied vind ik altijd “Lord I need You” van oa Matt Maher. Je vindt deze in onze afspeellijst en hieronder.

Auteur

De kruimel is ontworpen door Hiske van der Mark. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove.

Ons Journal op jouw reis naar het echte Leven

Wil je op bepaalde gebieden in jouw leven structureel samen met God aan het werk? Ons journal  is een praktisch hulpmiddel om jou dagelijks en wekelijks structuur te bieden om steeds meer het leven te gaan leven zoals God dat voor jou heeft bedoeld. Iedere dag weer.

BEKIJK ONS JOURNAL

Video Matt Maher – Lord I Need You

Vormgever
74
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels