Bijbeltekst

Psalm 139:1

25 november 2024
·
2 minuten lezen
Psalm 139:1

Als ik ‘s morgens vroeg in mijn kantoor zit en stil ben voor God, overweldigt het me vaak dat Hij al mijn gedachten kent. Hij weet álles..

Wat ik ook van Hem denk, hoe ik naar mezelf kijk, waarom ik de dingen doe die ik doe, wat de diepste motivatie is van de keuzes die ik maak, hoe mijn hartsgesteldheid is op dit moment..

Álles.

En toch.., tóch blijft Zijn liefde voor mij onveranderd! Dát is het meest wonderlijke! Ongeacht mijn gedachten die vaak ik-gericht zijn, mijn hart dat van Hem afdwaalt, Hij blijft van mij houden.

Zijn liefde verandert mij. Ik las laatst in een engelstalig boek de volgende zin, die je niet goed in het nederlands kunt vertalen; “God is love. Love that’s loving me into a person of love.” Door Wie God is houdt Hij van mij zodat ik verander naar wie Hij ís.

Daarom is tijd met God ook zo belangrijk: stil zijn voor Hem en alleen maar naar Hem kijken. Zien Wie Hij is. Beseffen hoe groot Zijn liefde is. Van Hem houden omdat Hij eerst van jou hield.

Dat ervaren is genade. Het verandert jou van binnenuit. Geen eigen inspanning, maar stil zijn in de aanwezigheid van je Maker.

Actie: Zet vandaag alle meldingen van je smartphone eens uit. Stel ook een ‘apparaat-vrije-tijd’ in, het liefst vanaf 2 uren voordat je gaat slapen.

Auteur
3
producten
·
303
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3956 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels