Blog

Ruim je rommel op!

23 november 2015
·
3 minuten lezen
Ruim je rommel op!

Ruim je rommel op!

Misschien hoor je de echo van de stem van je moeder in deze woorden. Ik wel. Jarenlang liep mijn moeder achter mij aan om me te wijzen op wat er allemaal aan rotzooi om me heen te vinden was. Schooltassen, kleren, boeken, lege zakken chips… Ze lagen allemaal ‘keurig netjes’ op de plaats waar ik ze het laatst had gebruikt. Ik vond dat misschien wel best, maar in de ogen van mijn moeder was dat het niet. Ze hield ervan als dingen opgeruimd waren. Alles op de juiste plek en een schone omgeving om in te leven.

De rommel stapelde zich verder op en dat maakte dat er nog meer rommel bij kwam. Ik kon dingen niet meer terugvinden en dan was ik opeens veel tijd kwijt met zoeken. Op een bepaald moment was mijn moeder het zat en ruimde alles op. Heerlijk vond ik dat. Terugkijkend denk ik nu, eigenlijk was ik gewoon lui. Lui en ongehoorzaam. Hoewel ik de rommel zag en liever een opgeruimde kamer had, accepteerde ik het, omdat ik geen zin had om het te veranderen.

Geestelijk zijn we ook vaak ontzettend lui. We zien de rommel van de zonden in ons leven. We zien hoe onvergevingsgezindheid ons belemmert God te vinden. We zien de brokken die we hebben gemaakt in relaties en vriendschappen. We zien het wel, maar doen er eigenlijk helemaal niets mee. We wachten af tot het op een wonderlijke manier vanzelf verdwijnt. Soms is het niet eens onze eigen rommel, maar hebben ‘vrienden’ of familieleden rommel gemaakt. Soms dumpen wildvreemden hun rommel in ons levenshuis. We zien het wel, maar laten de rommel gewoon liggen.

Mijn moeder werd het soms zat en ruimde alles voor mij op. God is een volmaakte Vader. Hij zal dat nooit doen. Hij wil je heel graag helpen, maar Hij wacht geduldig tot wijzelf in actie komen. Wij moeten leren onze eigen rommel op te ruimen, zodat ons karakter er door gevormd wordt. Zodat we ook leren minder rommel te maken. We mogen onze kamers schoonmaken zodat Hij er kan wonen.

God vraagt jou als lezer van dit stuk om ook jouw zooi aan te pakken. Ga vandaag nog vergeving vragen voor je botte gedrag, belijdt vandaag nog die zonde die je al zolang geheim houdt of vergeef iemand die jou pijn heeft gedaan. Ruim gewoon je rommel op!

Vader, het spijt me dat ik geestelijk soms zo lui ben. Ik wil op dit moment de kamers van mijn leven op gaan ruimen. Heilige Geest laat mij zien waar de rommel ligt en hoe ik het op kan ruimen. Ik wil een rein en heilig leven leiden, met alle ruimte voor U!

Auteur
7
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels