Satan

Wie is de satan? De satan was een engel, hij woonde in de hemel bij God, en diende God. Hij was de aanbiddingsleider van God. Waarom is hij dan geworden wat hij nu is? Om precies dezelfde reden waarom wij geworden zijn wat we zijn. Hij wilde iets voor zichzelf en niet voor God. Hij wilde kunnen zeggen: “Aan mij behoort het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, tot in alle eeuwigheid.” Hij wilde één woord veranderen in het “Onze Vader” mij in plaats van U. Als je de rebellie van de mens tegen God beschouwt is dat een soortgelijk verzet. Wij willen ook kunnen zeggen: “Aan mij”, in plaats van U.

Het motief van de satan is dus in de eerste plaats trots, en dat is zonde. Dat leidt tot haat, en haat leidt tot de wens te vernietigen, in plaats van op te bouwen. De rol van Satan in de maatschappij is uitsluitend destructief.

Satan is de vorst van deze wereld. Hij beheerst alles in deze wereld. En wat nog erger is, hij is eigenlijk de ‘god’ die in werkelijkheid door de meeste mensen op deze aarde, bewust of onbewust wordt aanbeden. Hun verlangen gaat uit naar de dingen van deze wereld die zijn eigendom zijn en waarover hij regeert. Als je verlangen uit gaat naar de dingen van deze wereld, maak satan dan tot je God.

Satan is een verslagen vijand. Jezus heeft de satan overwonnen. De enige autoriteit die hij heeft, is de autoriteit die wij hem geven.

1 Kruimels
De Koning Komt Om Te Redden Wat Verloren Is
De Koning Komt Om Te Redden Wat Verloren Is
De maatregelen worden verlengd. Basisscholen sluiten volgende week hun deuren. De vrees voor de omikron variant is groot. Zeker gezien het bijna Kerst is. Er zijn zorgen. Grote zorgen. Corona is onder ons. Dat is een feit. Het virus gaat waarschijnlijk
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels