Afgelopen donderdag liep ik samen met Martijn richting de supermarkt om wat te eten te halen. De afspraak was eigenlijk om rond 12:00 uur te gaan lunchen, maar door allerlei redenen werd dit pas 13:30 uur.

We verlieten de tuin van ons kantoor en wilden de straat oversteken toen we in het Engels werden aangesproken door een man en een vrouw:

“Hi mates, do you know Jesus?”. (“Hallo vrienden, kennen jullie Jezus?”)

“Yes, we do!” (“Ja, die kennen we!”)

Antwoordde ik.

Vervolgens kregen Martijn en ik uit het niets een innige omhelsing van deze twee volslagen vreemden.

Terwijl we daar zo op klaarlichte dag stonden met twee volslagen vreemden in onze armen hoorde ik de man zeggen:

“Brothers” (“Broers”)

Het raakte me en ondanks het feit dat ik deze mensen nog nooit had gezien voelde ik verbondenheid. Ik drukte met m’n armen de man nog dichter tegen me aan. Na een aantal seconden klopte hij een aantal keren met zijn hand op mijn rug en zei:

“Thank you, thank you.” (“Dank je, dank je.”)

Een mooi gesprek volgde. De man en vrouw bleken een gepensioneerd Engels echtpaar te zijn die samen op fietsvakantie waren langs de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust. Het doel van de vakantie was om mensen over Jezus te vertellen, maar tot op heden was dit een zware opdracht gebleken.

Het echtpaar zag er op het eerste oog een beetje moe en verslagen uit, maar door het contact met ons leken ze helemaal op te leven. We baden voor het echtpaar en namen afscheid. We zwaaiden terwijl de man en de vrouw bij ons vandaan liepen. Vervolgens stak de man zijn hand op, draaide zijn hoofd en riep al glimlachend:

“See you in heaven!” (“Tot ziens in de hemel!”)

Zo snel als ze gekomen waren, waren ze ook weer weg.

Wij hadden hen mogen bemoedigen, maar zij hebben ons achteraf bezien nog veel meer bemoedigd.

Ik geloof dat het zo werkt. Ik geloof dat God zo werkt.

God had deze ontmoeting gearrangeerd. Een ontmoeting van 4 mensen die elkaar bemoedigen en die verbonden zijn in Hem. 4 mensen die lid zijn van hetzelfde lichaam. Het lichaam waar ik een lid van ben. Het lichaam waar jij een lid van bent.

Zijn lichaam.

Het is van belang dat we als leden van het lichaam voor elkaar bidden en elkaar bemoedigen, want met een gezond lichaam dat onder leiding staat van het Hoofd kunnen we samen de wereld veranderen.

We wilden ons dagelijks brood gaan halen bij de supermarkt, maar ontvingen veel meer dan dat. Aan Hem alle eer!

Zegengroet,

Bram Markus

PS Ik wil je uitdagen om deze week iemand te bemoedigen.

Je zou ons bijvoorbeeld al kunnen bemoedigen door een beoordeling te schrijven. Deze beoordelingen bemoedigingen worden dan gedeeld met onze 125 broers/zussen die DagelijkseBroodkruimels mogelijk maken.

Schrijf een bemoediging