Bijbelgedeelte
Jesaja 53
8
Herziene Statenvertaling
1
Wie heeft onze prediking geloofd, en aan wie is de arm van de HEERE geopenbaard?
2
1
Want Hij is als een loot opgeschoten voor Zijn aangezicht, als een wortel uit dorre aarde. Gestalte of glorie had Hij niet; als wij Hem aanzagen, was er geen gedaante dat wij Hem begeerd zouden hebben.
3
1
Hij was veracht, de onwaardigste onder de mensen, een Man van smarten, bekend met ziekte, en als iemand voor wie men het gezicht verbergt; Hij was veracht en wij hebben Hem niet geacht.
4
2
Voorwaar, onze ziekten heeft H├şj op Zich genomen, onze smarten heeft Hij gedragen. W├şj hielden Hem echter voor een geplaagde, door God geslagen en verdrukt.
5
4
Maar Hij is om onze overtredingen verwond, om onze ongerechtigheden verbrijzeld. De straf die ons de vrede aanbrengt, was op Hem, en door Zijn striemen is er voor ons genezing gekomen.
6
Wij dwaalden allen als schapen, wij keerden ons ieder naar zijn eigen weg. Maar de HEERE heeft de ongerechtigheid van ons allen op Hem doen neerkomen.
7
Toen betaling ge├źist werd, werd H├şj verdrukt, maar Hij deed Zijn mond niet open. Als een lam werd Hij ter slachting geleid; als een schaap dat stom is voor zijn scheerders, zo deed Hij Zijn mond niet open.
8
Hij is uit de angst en uit het gericht weggenomen, en wie zal Zijn leeftijd uitspreken? Want Hij is afgesneden uit het land van de levenden. Om de overtreding van mijn volk is de plaag op Hem geweest.
9
Men heeft Zijn graf bij de goddelozen gesteld, en Hij is bij de rijke in Zijn dood geweest, omdat Hij geen onrecht gedaan heeft en geen bedrog in Zijn mond geweest is.
10
Maar het behaagde de HEERE Hem te verbrijzelen, Hij heeft Hem ziek gemaakt. Als Zijn ziel Zich tot een schuldoffer gesteld zal hebben, zal Hij nageslacht zien, Hij zal de dagen verlengen; het welbehagen van de HEERE zal door Zijn hand voorspoedig zijn.
11
Om de moeitevolle inspanning van Zijn ziel zal Hij het zien, Hij zal verzadigd worden. Door de kennis van Hem zal de Rechtvaardige, Mijn Knecht, velen rechtvaardig maken, want Hij zal hun ongerechtigheden dragen.
12
Daarom zal Ik Hem veel toedelen, en machtigen zal Hij verdelen als buit, omdat Hij Zijn ziel heeft uitgestort in de dood, onder de overtreders is geteld, omdat Hij de zonden van velen gedragen heeft en voor de overtreders gebeden heeft. Beloften van heil voor Sion
Herziene Statenvertaling ┬ę Stichting HSV en Royal Jongbloed 2010-2017
9 Kruimels
Paaskaart - Jesaja 53:4 - Hij Was Het
Paaskaart - Jesaja 53:4 - Hij Was Het
Jesaja 53:4
Pasen
6095508728703
Christelijke enkele paaskaart aan de hand van Jesaja 53:4 "Hij was het die onze ziekten droeg. Die ons lijden op zich nam." gedrukt op duurzaam en stevig 300 grams papier met een matte look. Op de goed beschrijfbare achterkant van de kaart staat het logo van DagelijkseBroodkruimels en een kleine streepjescode. De achterkant is verder volledig blanco. Lekker veel schrijfruimte dus. Het papierformaat van de kaart is A6 (afmetingen 14,8 cm ├Ś 10,5 cm ├Ś 0,1 cm). De kaart wordt geleverd met een passende geribbelde kraft envelop met puntklep. De puntklep is voorzien van een gegomde strip die nat gemaakt moet worden om de envelop dicht te plakken. Tip: Kaarten zijn niet alleen leuk om te versturen, maar ook om thuis in je interieur te zetten. Het papier is stevig genoeg om de kaarten zonder hulpmiddelen tegen een wand of ander voorwerp te laten staan. Toch iets leuks kopen om kaarten mee neer te zetten of op te hangen? Bekijk dan onze [klemborden](/producten/klemborden) en [kaartenhouders](/producten/hangers-en-houders).
Machtige Arm, lijdende Knecht
Machtige Arm, lijdende Knecht
Jesaja 53
Theologie
9789087187323
Enkele van Luthers laatste colleges gingen over Jesaja 53. In een combinatie van wetenschappelijke exegese en actuele toepassing beschrijft Luther Jezus Christus als de lijdende Knecht. Gaandeweg komen veel themaÔÇÖs ter sprake die Luther levenslang hebben beziggehouden. Dit boek kan zodoende uitstekend dienen als een kennismaking met Luthers theologie. De vertaling van dr. Gert van den Brink is de eerste Nederlandse vertaling ooit. Zijn tekst is trouw aan het Latijn en in eigentijds Nederlands. Hij heeft een verhelderende en deskundige inleiding geschreven, die helpt om de eeuwenoude tekst van Luther beter te begrijpen. Luthers verklaring van Jesaja 53 zal veel mensen aanspreken. Sommigen willen weten hoe de Reformatie dit hoofdstuk heeft gelezen. Anderen willen het lijden van de Knecht meditatief overdenken. Weer anderen zijn ge├»nteresseerd in de theologie van Luther. Allen zullen zij in dit boek veel van hun gading vinden.
Jesaja 53:5
Jesaja 53:5
ÔÇťWaarom ben je bang om bemind te worden?ÔÇŁ Ik moet bij de tekst van vandaag weer denken aan het boek ÔÇťGebroken LevenÔÇŁ van Ann Voskamp. Zij worstelt met de vraag hoe zij kan leven met haar gebroken leven, hoe zij zich geliefd kan voelen, omdat ze zichzelf
Jesaja 53:2
Jesaja 53:2
Jesaja 53:5
Jesaja 53:5
Dank U, Jezus, voor alles wat U hebt geleden aan het kruis om de gevolgen van mijn zonde en rebellie weg te nemen en mij vrede met God te geven. Tegelijk ontvang ik de volkomen genezing en vernieuwing waarvoor U de prijs hebt betaald. Genees mijn lichaam,
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ÔéČ40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
┬ę 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels