Bijbelgedeelte
Jesaja 60
22
Herziene Statenvertaling
Sta op, word verlicht, want uw licht komt en de heerlijkheid van de HEERE gaat over u op.
2
Want zie, de duisternis zal de aarde bedekken en donkere wolken de volken, maar over u zal de HEERE opgaan en Zijn heerlijkheid zal over u gezien worden.
3
En heidenvolken zullen naar uw licht gaan en koningen naar de glans van uw dageraad.
4
Sla uw ogen op, kijk om u heen en zie: zij allen zijn bijeengekomen, zij komen naar u toe. Uw zonen zullen van verre komen en uw dochters zullen op de heup gedragen worden.
5
Dan zult u het zien en stralen, uw hart zal diep ontzag hebben en zich verruimen, want de menigte van de zee zal zich naar u toekeren, het vermogen van de heidenvolken zal naar u toe komen.
6
Een menigte kamelen zal u bedekken, de jonge kamelen van Midian en Efa. Zij allen uit Sjeba zullen komen, goud en wierook zullen zij aandragen, zij zullen de loffelijke daden van de HEERE boodschappen.
7
Alle schapen van Kedar zullen voor u bijeengebracht worden, de rammen van Nebajoth staan u ten dienste; ze zullen als een welgevallig offer komen op Mijn altaar en Ik zal aan Mijn luisterrijk huis aanzien geven.
8
Wie zijn dezen, die daar komen aangevlogen als een wolk, als duiven naar hun til?
9
Voorzeker, de kustlanden zullen Mij verwachten, en de schepen van Tarsis zullen de eerste zijn om uw kinderen van verre te brengen, hun zilver en hun goud met hen, naar de Naam van de HEERE , uw God, naar de Heilige van Isra├źl, want Hij heeft u verheerlijkt.
10
Vreemdelingen zullen uw muren herbouwen en hun koningen zullen u dienen, want in Mijn grote toorn heb Ik u geslagen, maar in Mijn welbehagen heb Ik Mij over u ontfermd.
11
Uw poorten zullen steeds openstaan; dag en nacht zullen ze niet gesloten worden, opdat men het vermogen van de heidenvolken naar u toe zal brengen en hun koningen naar u toe geleid zullen worden.
12
Want het volk en het koninkrijk die u niet zullen dienen, zullen vergaan en die volken zullen totaal verwoest worden.
13
De luister van de Libanon zal naar u toe komen, cipres, plataan en dennenboom tezamen, om de plaats van Mijn heiligdom aanzien te geven, en Ik zal de plaats van Mijn voeten verheerlijken.
14
Ook zullen, zich buigend, naar u toe komen de kinderen van hen die u onderdrukt hebben, en allen die u verworpen hebben, zullen zich neerbuigen aan uw voetzolen, en zij zullen u noemen: Stad van de HEERE , het Sion van de Heilige van Isra├źl.
15
In plaats van dat u verlaten en gehaat bent geweest, zodat niemand door u heen trok, zal Ik u tot een eeuwige glorie maken, tot een vreugde van generatie op generatie.
16
U zult de melk van de heidenvolken zuigen, ja, u zult aan de borst van koningen zuigen; dan zult u weten dat Ik, de HEERE , uw Heiland ben, en uw Verlosser, de Machtige van Jakob.
17
In plaats van koper zal Ik goud brengen, in plaats van ijzer zal Ik zilver brengen, in plaats van hout koper, in plaats van stenen ijzer. En als uw opzichter stel Ik vrede aan en als uw opzieners gerechtigheid.
18
Er zal niet meer gehoord worden van geweld in uw land, van verwoesting of rampen binnen uw grenzen, maar uw muren zult u noemen Heil, en uw poorten Lof.
19
1
De zon zal voor u niet meer zijn tot een licht overdag en als een schijnsel zal u de maan niet verlichten, maar de HEERE zal voor u zijn tot een eeuwig licht en uw God tot uw sieraad.
20
Uw zon zal niet meer ondergaan en uw maan zal zijn licht niet intrekken, want de HEERE zal voor u tot een eeuwig licht zijn en aan de dagen van uw rouw zal een einde komen.
21
Uw volk, zij allen zullen rechtvaardigen zijn, voor eeuwig zullen zij de aarde in bezit nemen. Zij zullen een stekje zijn, door Mij geplant, een werk van Mijn handen, opdat Ik verheerlijkt zal worden.
22
De kleinste zal tot duizend worden en de minste tot een machtig volk; ├Źk, de HEERE , zal dit te zijner tijd spoedig doen komen. Het jubeljaar van de verlossing
Herziene Statenvertaling ┬ę Stichting HSV en Royal Jongbloed 2010-2017
17 Kruimels
Kaart - Jesaja 60:1 - Sta op en Schitter
Kaart - Jesaja 60:1 - Sta op en Schitter
Jesaja 60:1
6013905997904
Christelijke enkele kaart aan de hand van Jesaja 60:1 "Sta op en Schitter." gedrukt op duurzaam en stevig 300 grams papier met een matte look. Op de goed beschrijfbare achterkant van de kaart staat het logo van DagelijkseBroodkruimels en een kleine streepjescode. De achterkant is verder volledig blanco. Lekker veel schrijfruimte dus. Het papierformaat van de kaart is A6 (afmetingen 14,8 cm ├Ś 10,5 cm ├Ś 0,1 cm). De kaart wordt geleverd met een passende geribbelde kraft envelop met puntklep. De puntklep is voorzien van een gegomde strip die nat gemaakt moet worden om de envelop dicht te plakken. Tip: Kaarten zijn niet alleen leuk om te versturen, maar ook om thuis in je interieur te zetten. Het papier is stevig genoeg om de kaarten zonder hulpmiddelen tegen een wand of ander voorwerp te laten staan. Toch iets leuks kopen om kaarten mee neer te zetten of op te hangen? Bekijk dan onze [klemborden](/producten/klemborden) en [kaartenhouders](/producten/hangers-en-houders).
Kussen - Jesaja 60:1 - Sta op en Schitter
Kussen - Jesaja 60:1 - Sta op en Schitter
Dit christelijke sierkussen aan de hand van Jesaja 60:1 "Sta op en Schitter." is een echte eye-catcher op jouw stoel, bank of bed. Het kussen (40 cm ├Ś 40 cm ├Ś 13 cm) is volledig gemaakt van katoen. Een dichte stof met een stoere en natuurlijke weefstructuur. Het katoen wordt gemaakt volgens de Better Cotton Initiative (BCI) eisen. Dit is een samenwerkingsverband tussen ontwikkelingsorganisaties, milieuorganisaties en het bedrijfsleven en richt zich op het verduurzamen van de katoenteelt. Een goed geweten is het zachtste oorkussen ;-). De kussens zijn met name geschikt voor binnenshuis en worden compleet geleverd, dus een hoes met kussenvulling.
Kaart - Kinderen - Jesaja 60:1 - Jij Bent Zijn Zonnestraaltje
Kaart - Kinderen - Jesaja 60:1 - Jij Bent Zijn Zonnestraaltje
Jesaja 60:1
6013910140173
Christelijke enkele kaart aan de hand van Jesaja 60:1 "Jij Bent Zijn Zonnestraaltje." gedrukt op duurzaam en stevig 300 grams papier met een matte look. Op de goed beschrijfbare achterkant van de kaart staat het logo van DagelijkseBroodkruimels en een kleine streepjescode. De achterkant is verder volledig blanco. Lekker veel schrijfruimte dus. Het papierformaat van de kaart is A6 (afmetingen 14,8 cm ├Ś 10,5 cm ├Ś 0,1 cm). De kaart wordt geleverd met een passende geribbelde kraft envelop met puntklep. De puntklep is voorzien van een gegomde strip die nat gemaakt moet worden om de envelop dicht te plakken. Tip: Kaarten zijn niet alleen leuk om te versturen, maar ook om thuis in je interieur te zetten. Het papier is stevig genoeg om de kaarten zonder hulpmiddelen tegen een wand of ander voorwerp te laten staan. Toch iets leuks kopen om kaarten mee neer te zetten of op te hangen? Bekijk dan onze [klemborden](/producten/klemborden) en [kaartenhouders](/producten/hangers-en-houders).
Jesaja 60:1
Jesaja 60:1
ÔÇťSta op, word verlicht, want uw licht komt en de heerlijkheid van de HEERE gaat over u op.ÔÇŁ - Jesaja In de NBV21 staat ÔÇśSta op en schitter, je licht is gekomenÔÇÖ. Op het moment dat je opstaat en door de korst heen breekt zie je voor het eerst het licht wa
Jesaja 60:1
Jesaja 60:1
Jesaja 60:1
Jesaja 60:1
Jesaja 60:1
Jesaja 60:1
Isra├źl. Verstrooid. Steeds weer heeft God Isra├źl verteld hoe Hij het goede voor hen voor ogen heeft. ÔÇťMaar je hebt niet gewild. Wat jij doet, maakt scheiding tussen jou en Mij. Je luistert naar holle woorden, je spreekt leugens, je baart ongerechtigheid,
Jesaja 60:1
Jesaja 60:1
Sta op en schitter, je licht is gekomen, over jou schijnt de luister van de Heer. Jesaja 60:1 (NBV)
Jesaja 60:1
Jesaja 60:1
Arise, And Shine Jesaja 60:1
Jesaja 60:1
Jesaja 60:1
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ÔéČ40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
┬ę 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels