Blog

Christelijke Boeken Vreugde

30 augustus 2020
·
7 minuten lezen
Christelijke Boeken Vreugde

Christelijke Boeken Vreugde

Eén van mijn favoriete songs is “Joy of the Lord”.
Zo’n lied die je even laten nadenken over waar je voor kiest. Ondanks al die berichten in de media, onzekerheden in het leven, zelfs ziekte. Om ondanks alles te zingen “de vreugde van de Heer is mijn kracht”.
En ja, dat kan een worsteling zijn. Om te blijven dansen wanneer duisternis om je heen optrekt. Om te te blijven zingen als schaduwen je omringen. Omdat Hij als een schild om je heen is. En Hij een hoop laat branden, van binnenuit.
Een Hoop die de schaduwen verlicht.
Hoop die licht laat schijnen op de weg die voor je ligt.
Die je hart laat zingen.

Verblijd u altijd in de Heere; ik zeg het opnieuw: Verblijd u. Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God; en de vrede van God, die alle begrip te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten bewaken in Christus Jezus.
Fillipenzen 4:4-6

Wil jij ook groeien in deze dankbaarheid en vreugde? Onze tip is: lees de Bijbel! Steeds zul je verwonderd zijn over wat je daarin leest…
In de maand augustus gingen veel van onze dagelijkse kruimels over “vreugde”, je kunt ze op onze site teruglezen en in onze blogs. In september zal onze brief van Oerbrood diep in dit thema duiken. Oerbrood is ons ontwikkelprogramma die je helpt te ontdekken wat het leven met Christus echt inhoudt. Kruimels die we aanbieden om jou te helpen groeien, met onder andere een dikke brief die maandelijks op je deurmat valt. Lekker offline zonder afleidingen.
En in onze webshop vind je verschillende christelijke boeken, die dieper in gaan op het thema “vreugde”. We hebben hier een aantal van deze boeken op een rijtje gezet. Soms lekker praktisch, soms diepgaand en soms in verhaalvorm… Een uitnodiging om ook de vreugde van de Heer te leren ontdekken!

1. NEE IS OKÉ – MICHELLE VAN DUSSELDORP EN CARIANNE ROS

Iedereen ‘pleaset’: je maakt het een ander naar de zin, maar vergeet wat je zelf nodig hebt. Dat kan uit de hand lopen en leiden tot vermoeidheid, stress en frustratie. Je denkt dat je niet genoeg doet en anderen je eigenlijk niet mogen. Dat is de ‘please disease’.

Carianne Ros en Michelle van Dusseldorp zijn ervaren christelijke therapeuten en zien het in hun praktijk keer op keer. Op basis van gesprekken met honderden mensen en grondige literatuurstudie ontdekten ze zeven ‘pleasetypes’. In dit boek leggen ze deze uit.

Via een eenvoudige test kan de lezer ontdekken welk type bij hem of haar hoort. Nee is oké biedt vele concrete adviezen om te groeien,  zodat de lezer zelfbewuster in het leven kan staan en kan genezen van de please disease.

Het boek geeft talrijke handreikingen voor een leven met minder moeten en meer vreugde. Zoals God dat ook bedoeld heeft.

Nee Is Oké – Michelle Van Dusseldorp En Carianne Ros

2. VERRAST DOOR VREUGDE – C.S. LEWIS

Over C.S. Lewis (1898-1963) zijn al heel wat boeken verschenen, maar het boeiendste boek blijft nog altijd dat van zijn eigen hand: Surprised by Joy. Het verscheen in 1955 en was in de eerste plaats bedoeld als antwoord op de vraag aan Lewis hoe hij van atheïst in een christen veranderd was. Natuurlijk werd het meer dan een autobiografisch bekeringsverhaal. De barre toestanden aan Lewis’ eerste kostschool, een tragikomisch generatieconflict, zijn fascinerende privé-leraar Kirkpatrick en een reeks extatische gelukservaringen zijn elk voor zich al goed voor onvergetelijke passages.

Verrast Door Vreugde – C.S. Lewis

3. WEES EEN GESCHENK – ANN VOSKAMP

Die uitspraken van Ann Voskamp… soms lopen de rillingen over mijn arm, omdat ze het zo treffend kan verwoorden. Leven in dankbaarheid, echt ondanks alle vragen en onzekerheden, en de vreugde die daaruit voortvloeit. Dit boek is echt een aanrader (net als haar andere boeken!)!
Het boek bevat een lijst met geeftips die ons een brede glimlach op het gezicht toveren, en daarna (als we ermee aan de slag gaan) ook de mensen om ons heen: wees een geschenk!

Wees Een Geschenk – Ann Voskamp

4. LEVEN IN VREUGDE – CORRIE TEN BOOM

Zorgen en spanningen, wie heeft ze niet? Je doet je uiterste best om ze de baas te worden, maar ze blijven. Wat doe je dan? Corrie ten Boom komt met een eenvoudig recept: ‘Vertrouw op God.’ Als je op Hem vertrouwt en zijn beloften in gedachten houdt, zal Hij je de moed en de kracht geven om de toekomst onbevreesd tegemoet te zien.

Leven in vreugde – Corrie ten Boom

5. GEMENGDE TRANEN – BETTY NIERKENS

“Welke tranen huil jij? Zijn het tranen van verdriet, van teleurstelling? Loopt jouw leven zo anders dan je had gehoopt?
Huil dan maar. Huil dan maar veel. Maar doe het niet alleen, breng je tranen bij je hemelse Vader!
Verstop ze niet voor Hem, maar maak Hem deelgenoot van je verdriet. Je zult merken: je tranen gaan zich mengen. Er komen tranen bij. Tranen van vreugde.
Diep in je hart ontstaat een blijdschap die geen mens je meer zal kunnen afnemen. Verlang je daarnaar? Probeer het dan. Hij stelt niet teleur. Ik heb het zelf ervaren. Lees maar.”

Gemengde tranen – Betty Nierkens

6. WAAR GELUK BEGINT – MAX LUCADO

Geluk, wie verlangt er niet naar? We zoeken ons geluk in verre reizen, een interessante baan, een mooi huis, de juiste partner, het ideale gewicht… Maar worden we daar echt gelukkig van? Max Lucado benadert dit actuele thema vanuit een andere invalshoek. Hij kijkt naar wat Jezus over geluk zegt en over hoe je dit kunt bereiken. Daarmee ontmaskert Lucado de aannames en leugens die ons worden voorgehouden: geluk bereik je niet door jezelf centraal te stellen, maar in liefde voor de ander. Aan de hand van overdenkingen, voorbeelden en gespreksvragen ontdekt de lezer een onverwacht pad naar geluk.

Waar Geluk Begint – Max Lucado

7. AANBIDDEN MET HART, HOOFD EN HANDEN – BOB KAUFLIN

God aanbidden is een geweldig voorrecht. Niets anders geeft zoveel voldoening, zoveel vreugde, is zo opwindend en tegelijk ontnuchterend. Aanbidding verandert je leven. In dit handboek neemt Bob Kauflin je mee naar de essentie van aanbidding: ons hart. Aanbidding is niet in de eerste plaats het zingen van liederen, maar een daad van het hart.

Bob Kauflin is een ervaren aanbiddingsleider. Hij helpt je op een praktische manier de gemeente van Christus te leiden in aanbidding, geworteld in Gods Woord. Om God te aanbidden hebben we ons hoofd nodig; kennis van wie Hij is. Vanuit de Bijbel helpt de auteur je te begrijpen Wie we aanbidden en waarom en geeft hij handreikingen om te groeien in kennis.

Aanbidden Met Hart Hoofd En Handen – Bob Kauflin

8. EEN MOEDER NAAR GODS HART – DEVOTIONAL – ELISABETH GEORGE

Gods beloften voor moeders.

God heeft jou, als moeder, vereerd met een geweldige roeping. Mogelijkheden te over om je gezin zó lief te hebben, te bemoedigen en te dienen als niemand anders dat kan.

Maar er wordt wel enorm veel van een moeder gevraagd. Waar moet je naartoe om verfrist en opgeladen te worden, zodat je al je bezigheden weer aankunt? Het antwoord: naar God en Zijn Woord. En dit dagboekje / devotional wil je daarbij helpen.

Een Moeder Naar Gods Hart – Devotional – Elizabeth George

9. ZELF VREUGDE DELEN!

Wie kun jij vandaag bemoedigen? Een kaartje is zo geschreven, en zorgt voor een glimlach… niet alleen bij de ontvanger! Of geef bijvoorbeeld een mooie hapjesplank cadeau met de toepasselijke tekst uit Prediker 9:7: “Eet je brood met vreugde, drink met een vrolijk hart je wijn.”! Helemaal leuk in combinatie met een fles Israëlische wijn.

Christelijke Kaart – De Vreugde Van De Heer Is Mijn Kracht

Hapjesplank Klein – Prediker 9:7 – Eet je Brood

Op zoek naar andere thema’s?

In onze webshop vind je heel veel christelijke boeken over uiteenlopende thema’s, zoals echt leven, liefde, gebed, leiderschap en geestelijke groei. Ook verkopen we christelijke dagboeken en specifiek boeken voor vrouwen, mannen, jongeren en kinderen.

Naar christelijke boeken

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels