Spreken

7 Kruimels
Zelfverzekerd spreken
Zelfverzekerd spreken
Management
Spreken
9789024452828
Wil jij moeiteloos kunnen presenteren en zelfverzekerd leren spreken? Wil je ontspannen en authentiek op het podium staan? Met dit boek heb je hƩt recept in handen voor succesvol spreken en presenteren in het openbaar. Spreken in het openbaar is een van de grootste angsten van veel professionals. Maar dat is nergens voor nodig, vinden Gijs Nillessen en Jonas van der Vlugt. Ze stonden zelf jarenlang op het podium, respectievelijk als stand-upcomedian en dj en runnen nu samen trainingsbureau 360talk voor de ontwikkeling van softskills. Samen hebben ze dankzij hun unieke methode al talloze mensen laten stralen op het podium. En die methode, het resultaat van jarenlange kennis en ervaring, delen ze nu met jou in dit handzame doe-boek. Door de opdrachten in het boek te maken, bereid je concreet jouw presentatie voor! Nillessen en Van der Vlugt brengen de essentie van spreken in het openbaar terug tot vier essentiƫle stappen: authenticiteit, je punt, storytelling en strategie. Of je nu ƩƩn keer per jaar spreekt of dagelijks voor een groep mensen staat, deze methode schept rust in je hoofd, geeft houvast en maakt je meteen een betere en zelfverzekerde spreker. Je presentatie heeft pas impact als je niet verstopt wie je bent, maar jezelf laat zien. Durf jij het aan? Gijs Nillessen begon ooit als stand-upcomedian maar is inmiddels een veelgevraagd dagvoorzitter en presentator. Jonas van der Vlugt heeft jarenlange ervaring als radio-dj en als sprekerscoach. Samen richtten ze 360talk op, een bureau gespecialiseerd in softskilltrainingen.
Geloofwaardig spreken
Geloofwaardig spreken
Spreken
9789043529983
'Geloofwaardig spreken' van Paulien Vervoorn, voor iedereen die steengoed wil preken. Aan de hand van dit boek leer je om een preek te maken die staat als een huis. De IKEA-structuur geeft houvast: je ontwerpt een inspirerend intro en een krachtige kern, je geeft erkenning bij bezwaren en je hebt een activerende afsluiting. Je leest wat je al goed doet Ć©n je wordt uitgedaagd te spreken op een manier die bij jou Ć©n bij deze tijd past. In deze herziene editie tref je in ieder hoofdstuk een paar uitspraken van sprekers aan en daarnaast veel nieuwe voorbeelden, voortschrijdende inzichten en nieuwe tips. Paulien Vervoorn is spreker, auteur en trainer. Ze is de auteur van Hartelijk getalenteerd, PUUR! Wandelen & genieten met God, Dagelijks Vers, Veertigvragentijd en Donkeredagenvragen (samen met Willem Ouweneel) en Feedback in de kerk.
Die zijn het die van Mij getuigen
Die zijn het die van Mij getuigen
Met grote inspanning klimt de zoon de heuvel op. Hij draagt het hout voor het offer. Hij is op weg om zelf geofferd te worden. Zien we hier Izak op de helling van de berg Moria of zien we hier Jezus de heuvel Golgotha beklimmen? Er is een nauwe relatie tussen de geschiedenis van Izak en Jezus' leven en werk. En dat is geen toeval. In deze uitgave laat de auteur zien hoe Jezus op elke bladzijde van het Oude Testament aanwezig is: in de schepping, in Gods wet, in de Psalmen, in de profeten, in de Spreuken en op veel meer plaatsen. De Heere Jezus zei het Zelf: 'Onderzoekt de Schriften, want gij meent in dezelve het eeuwige leven te hebben, en die zijn het die van Mij getuigen.' Doelgroep: Gemeenteleden, ambtsdragers, predikanten Onderwijzend boek dat zichtbaar maakt hoe elke bladzijde van het Oude Testament heenwijst naar de Heere Jezus
Zin in preken
Zin in preken
Spreken
9789043538121
Een inspirerend en motiverend handboek voor (s)prekers. Zin in preken van Paulien Vervoorn is een inspirerend handboek voor (s)prekers die op zoek zijn naar nieuwe motivatie bij het maken van een preek. Daarnaast geeft het boek toerusting om bijbelgetrouw, glashelder en gevarieerd te spreken. Het boek wil stimuleren en nĆ³g meer zin geven in het preken en spreken. Paulien Vervoorn inspireert elke week met een praktisch idee, geĆÆllustreerd met vele praktijkvoorbeelden. De ideeĆ«n bevestigen de lezer in wat hij of zij doet, maar laten ook ontdekken dat een kleine aanpassing vaak grote impact heeft ā€˜Zoals de Catechismus ooit bedoeld was om kinderen zondag na zondag een duwtje te geven in de goede richting, zo wil dit boek je wekelijks een zetje geven om beter te leren (s)preken.ā€™ ā€“ Paul Visser, predikant te Rotterdam
Ontvouwen, Protestantse prediking in de praktijk
Ontvouwen, Protestantse prediking in de praktijk
Preken is een proces van ontvouwen: van voorzichtig onthullen en tonen wat er al is, van nauwkeurig lezen en zorgvuldig spreken, van minutieus studeren en eigentijds doceren. De auteurs beschrijven het proces van preekvoorbereiding volgens de klassieke indeling in zeven fasen, van de eerste oriƫntatie tot en met de evaluatie achteraf. Nieuw is dat ze elke fase speciek belichten vanuit vier complementaire dimensies: de tekst, de hoorder, de prediker en de culturele context. Daarin klinken de resultaten door van het onderzoek dat de auteurs hebben gedaan naar de preekpraktijk binnen de Protestantse kerk in Nederland. Het boek biedt een schat aan informatie en praktische oefeningen.
Win elke discussie
Win elke discussie
Of we nou verwikkeld raken in een Twitterrelletje, debatteren in de Tweede Kamer of onze mening verdedigen tijdens het kerstdiner: we kunnen niet ontsnappen aan de menselijke drang om te discussiĆ«ren en ons gelijk te halen. Mehdi Hasan, journalist en doorgewinterd interviewer, is dol op discussies. Want waar veel mensen discussies associĆ«ren met ruzie, ziet hij ze als niet alleen de levensader van de democratie, maar ook als creatief middel om tot nieuwe oplossingen voor problemen te komen. In dit boek nodigt Hasan ons dan ook uit om wat vaker de discussie aan te gaan. Of je nou een debatkundig natuurtalent bent of juist een conflictvermijder, dit boek leert je aan de hand van levendige voorbeelden en heldere methodes hoe je je sprekersvaardigheden kan inzetten om elke discussie te winnen ā€“ niet om het winnen zelf, maar om er iets wezenlijks mee te bereiken.
De dwaasheid van de prediking
De dwaasheid van de prediking
Preken in een kerkdienst of samenkomst is een serieuze opdracht, maar wel altijd een zaak van vreugde. Het gaat immers om het brengen van ā€˜blijde boodschapā€™. Die mag fris en fleurig worden verteld. En met humor. Er zijn diverse predikerbeelden, zoals de heraut, de pastor, de verteller. Een beeld, dat de afgelopen tijd voor het voetlicht is gebracht, is dat van de ā€˜wijze dwaasā€™ (the wise fool, de nar, de clown). Over dit predikerbeeld gaat dit boek. In de Bijbel wordt meer dan eens gesproken over ā€˜wijsheidā€™ en ā€˜dwaasheidā€™. In deze studie wordt in het bijzonder gefocust op wat de apostel Paulus hierover in zijn brieven aan de KorintiĆ«rs naar voren brengt. De hoofdmoot bestaat dan ook in het bespreken van 1 KorintiĆ«rs 1-4 en 2 KorintiĆ«rs 10-12:18 (met daarin Paulusā€™ zogenoemde ā€˜narrenredeā€™). Van daaruit wordt gereflecteerd op de opdracht van de prediking. Het laatste hoofdstuk is gewijd aan het thema ā€˜prediking en humorā€™. Hierin worden ook verschillende predikers ten tonele gevoerd, die hun spreken met humor hebben gekruid (o.a. Maarten Luther, Kaj Munk, Okke Jager, Desmond Tutu). Dr. Henk van der Meulen was als predikant werkzaam in de hervormde gemeenten Rinsumageest-Sijbrandahuis, Nagele-Tollebeek (N.O.P.), Vriezenveen en Hoogeveen en is oud-docent Praktische Theologie (pastoraat, homiletiek) aan de Protestantse Theologische Universiteit (Utrecht, Groningen).
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ā‚¬40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
Ā© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels