Bijbelgedeelte
Habakuk 3
14
Herziene Statenvertaling
1
Een gebed van Habakuk, de profeet. Op Sjigjonot.
2
1
HEERE , toen ik Uw tijding hoorde, heb ik gevreesd. HEERE , Uw werk, behoud het in het leven in het midden van de jaren, maak het bekend in het midden van de jaren. Denk in Uw toorn aan ontferming!
3
God kwam van Teman, de Heilige van het gebergte Paran. Sela Zijn majesteit bedekte de hemel, de aarde was vol van Zijn lof.
4
Er was een glans als van het zon licht; lichtstralen kwamen uit Zijn hand, daarin ging Zijn macht schuil.
5
Voor Hem uit ging de pest, de gloed ervan volgde Hem op de voet.
6
Hij stond en deed de aarde schudden, Hij keek en liet heidenvolken opspringen. De aloude bergen werden verpletterd, de eeuwige heuvels hebben zich neergebogen. De eeuwige wegen zijn van Hem.
7
Ik zag de tenten van Kusjan gebogen onder het onrecht, de tentkleden van het land Midian sidderden.
8
Was de HEERE tegen de rivieren ontbrand? Woedde Uw toorn tegen de rivieren, of was Uw verbolgenheid tegen de zee, dat U op Uw paarden reed? Uw wagens brachten heil.
9
U haalde Uw boog tevoorschijn om de eden, aan de stammen gedaan door het woord. Sela Met rivieren spleet U de aarde.
10
De bergen zagen U, zij beefden van angst. Een vloed van water stroomde voorbij, de watervloed liet zijn stem klinken, hoog hief hij zijn handen op.
11
Zon en maan stonden stil in hun woning; met het licht bewogen Uw pijlen zich voort, met de gloed Uw glinsterende speer.
12
In gramschap schreed U voort over de aarde, in toorn vertrapte U de heidenvolken.
13
U bent uitgetrokken tot heil van Uw volk, tot heil van Uw Gezalfde. U hebt het dak van het huis van de goddeloze verbrijzeld, U legt het fundament bloot tot de hals toe. Sela
14
U doorboorde met zijn eigen pijlen het hoofd van zijn strijders. Zij stormden aan om mij te verspreiden, zij die zich verheugden alsof zij de ellendige in een verborgen plaats wilden verslinden.
15
U betrad met Uw paarden de zee, de schuimkoppen van grote wateren.
16
Ik hoorde het en mijn buik sidderde. Bij het geluid trilden mijn lippen. Verrotting tastte mijn beenderen aan. Ik sidderde op de plaats waar ik stond. Zeker, ik zal rustig wachten op de dag van de benauwdheid, als die aanbreekt voor het volk dat ons zal aanvallen.
17
6
Al zal de vijgenboom niet in bloei staan en er geen vrucht aan de wijnstok zijn, al zal de opbrengst van de olijfboom tegenvallen en zullen de velden geen voedsel voortbrengen, al zal het kleinvee uit de kooi verdwenen zijn en er geen rund in de stallen over zijn ÔÇô
18
5
ik zal dan toch in de HEERE van vreugde opspringen, mij verheugen in de God van mijn heil.
19
7
De HEERE Heere is mijn kracht, Hij maakt mijn voeten als die van de hinden, en Hij doet mij treden op mijn hoogten. Voor de koorleider, bij mijn snarenspel.
Herziene Statenvertaling ┬ę Stichting HSV en Royal Jongbloed 2010-2017
12 Kruimels
Gouden Hanger - Olijf - Habakuk 3:17-18
Gouden Hanger - Olijf - Habakuk 3:17-18
Deze goudkleurige hanger maakt je ketting of armband helemaal af. De hanger verwijst naar Habakuk 3:18 en herinnert jou op subtiele wijze aan de mooie en krachtige beloften van God die Hij geeft middels zijn Woord. Deze christelijkehanger is gemaakt van stainless Steel. Stainless steel is kleurvast en allergie-proof.  De christelijke hanger wordt geleverd op een kaartje met daarop een tekst met daarop een tekst aan de hand van Habakuk 3:18: "Al zou de oogst van de olijfboom tegenvallen, toch zal ik juichen voor de Heer, jubelen voor de God die mij redt.". De hanger is hierdoor niet alleen een sieraad, maar ook een manier om deze waarheid overal mee te dragen. Waar je ook gaat. Tip: Doe je de hanger cadeau? Geef hem dan wat extra luxe mee door hem te geven in een [sieraden doosje](/producten/sieradendoosjes).
Kaart - Kinderen - Habakuk 3:19 - Als Je Moe Bent
Kaart - Kinderen - Habakuk 3:19 - Als Je Moe Bent
Christelijke enkele kaart aan de hand van Habakuk 3:19 "Als je moe bent, geeft Hij je kracht." gedrukt op duurzaam en stevig 300 grams papier met een matte look. Op de goed beschrijfbare achterkant van de kaart staat het logo van DagelijkseBroodkruimels en een kleine streepjescode. De achterkant is verder volledig blanco. Lekker veel schrijfruimte dus. Het papierformaat van de kaart is A6 (afmetingen 14,8 cm ├Ś 10,5 cm ├Ś 0,1 cm). De kaart wordt geleverd met een passende geribbelde kraft envelop met puntklep. De puntklep is voorzien van een gegomde strip die nat gemaakt moet worden om de envelop dicht te plakken. Tip: Kaarten zijn niet alleen leuk om te versturen, maar ook om thuis in je interieur te zetten. Het papier is stevig genoeg om de kaarten zonder hulpmiddelen tegen een wand of ander voorwerp te laten staan. Toch iets leuks kopen om kaarten mee neer te zetten of op te hangen? Bekijk dan onze [klemborden](/producten/klemborden) en [kaartenhouders](/producten/hangers-en-houders).
Zilveren Hanger - Olijf - Habakuk 3:17-18
Zilveren Hanger - Olijf - Habakuk 3:17-18
Habakuk 3:17-18
6013943990929
Deze zilverkleurige hanger maakt je ketting of armband helemaal af. De hanger verwijst naar Habakuk 3:17-18 en herinnert jou op subtiele wijze aan de mooie en krachtige beloften van God die Hij geeft middels zijn Woord. Deze christelijkehanger is gemaakt van stainless Steel. Stainless steel is kleurvast en allergie-proof.  De christelijke hanger wordt geleverd op een kaartje met daarop een tekst met daarop een tekst aan de hand van Habakuk 3:17-18: "Al zou de oogst van de olijfboom tegenvallen, toch zal ik juichen voor de Heer, jubelen voor de God die mij redt.". De hanger is hierdoor niet alleen een sieraad, maar ook een manier om deze waarheid overal mee te dragen. Waar je ook gaat. Tip: Doe je de hanger cadeau? Geef hem dan wat extra luxe mee door hem te geven in een [sieraden doosje](/producten/sieradendoosjes).
Habakuk 3:19
Habakuk 3:19
Heb je weleens het boek van de profeet Habakuk gelezen? Een kort boek, met heftige profetie├źn, die ook Habakuk pijn doet en vragen laat stellen aan God. Tegelijkertijd proef je de intieme relatie van een profeet, die op wacht staat en Gods stem kent. Weet
Habakuk 3:19
Habakuk 3:19
Habakuk 3:19
Habakuk 3:19
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ÔéČ40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
┬ę 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels