Bijbelboek
Numeri
21
Herziene Statenvertaling
24 Kruimels
Kaart - Numeri 6:24 - De Heere Zegene U en Hij Behoede U
Kaart - Numeri 6:24 - De Heere Zegene U en Hij Behoede U
Christelijke enkele kaart aan de hand van Numeri 6:24 "De HERE zegene u en behoede u; de Heere doe zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig; de Heere verheffe zijn aangezicht over u en geve u vrede." gedrukt op duurzaam en stevig 300 grams papier met een matte look. Op de goed beschrijfbare achterkant van de kaart staat het logo van DagelijkseBroodkruimels en een kleine streepjescode. De achterkant is verder volledig blanco. Lekker veel schrijfruimte dus. Het papierformaat van de kaart is A6 (afmetingen 14,8 cm ├Ś 10,5 cm ├Ś 0,1 cm). De kaart wordt geleverd met een passende geribbelde kraft envelop met puntklep. De puntklep is voorzien van een gegomde strip die nat gemaakt moet worden om de envelop dicht te plakken. Tip: Kaarten zijn niet alleen leuk om te versturen, maar ook om thuis in je interieur te zetten. Het papier is stevig genoeg om de kaarten zonder hulpmiddelen tegen een wand of ander voorwerp te laten staan. Toch iets leuks kopen om kaarten mee neer te zetten of op te hangen? Bekijk dan onze [klemborden](/producten/klemborden) en [kaartenhouders](/producten/hangers-en-houders).
Kaart - Numeri 6:24-26 - Gods Zegen Op Al Je Wegen
Kaart - Numeri 6:24-26 - Gods Zegen Op Al Je Wegen
Numeri 6:24-26
Zegen
6095511241244
Christelijke kaart aan de hand van Numeri 6:24-26 "Gods zegen op al je wegen." gedrukt op duurzaam en stevig 300 grams papier met een matte look. Op de goed beschrijfbare achterkant van de kaart staat het logo van DagelijkseBroodkruimels en een kleine streepjescode. De achterkant is verder volledig blanco. Lekker veel schrijfruimte dus. Het papierformaat van de kaart is A6 (afmetingen 14,8 cm ├Ś 10,5 cm ├Ś 0,1 cm). De kaart wordt geleverd met een passende geribbelde kraft envelop met puntklep. De puntklep is voorzien van een gegomde strip die nat gemaakt moet worden om de envelop dicht te plakken. Tip: Kaarten zijn niet alleen leuk om te versturen, maar ook om thuis in je interieur te zetten. Het papier is stevig genoeg om de kaarten zonder hulpmiddelen tegen een wand of ander voorwerp te laten staan. Toch iets leuks kopen om kaarten mee neer te zetten of op te hangen? Bekijk dan onze [klemborden](/producten/klemborden) en [kaartenhouders](/producten/hangers-en-houders).
Kaart - Numeri 6:24-25 - De Heere Zegene en Behoede U
Kaart - Numeri 6:24-25 - De Heere Zegene en Behoede U
Christelijke enkele kaart aan de hand van Numeri 6:24-25 "De HERE zegene u en behoede u; de Heere doe zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig; de Heere verheffe zijn aangezicht over u en geve u vrede." gedrukt op duurzaam en stevig 300 grams papier met een matte look. Op de goed beschrijfbare achterkant van de kaart staat het logo van DagelijkseBroodkruimels en een kleine streepjescode. De achterkant is verder volledig blanco. Lekker veel schrijfruimte dus. Het papierformaat van de kaart is A6 (afmetingen 14,8 cm ├Ś 10,5 cm ├Ś 0,1 cm). De kaart wordt geleverd met een passende geribbelde kraft envelop met puntklep. De puntklep is voorzien van een gegomde strip die nat gemaakt moet worden om de envelop dicht te plakken. Tip: Kaarten zijn niet alleen leuk om te versturen, maar ook om thuis in je interieur te zetten. Het papier is stevig genoeg om de kaarten zonder hulpmiddelen tegen een wand of ander voorwerp te laten staan. Toch iets leuks kopen om kaarten mee neer te zetten of op te hangen? Bekijk dan onze [klemborden](/producten/klemborden) en [kaartenhouders](/producten/hangers-en-houders).
Kaart - Numeri 6:24-25 - Gefeliciteerd met Je Verjaardag
Kaart - Numeri 6:24-25 - Gefeliciteerd met Je Verjaardag
Christelijke enkele kaart aan de hand van Numeri 6:24 "Gefeliciteerd met Je Verjaardag." gedrukt op duurzaam en stevig 300 grams papier met een matte look. Op de goed beschrijfbare achterkant van de kaart staat het logo van DagelijkseBroodkruimels en een kleine streepjescode. De achterkant is verder volledig blanco. Lekker veel schrijfruimte dus. Het papierformaat van de kaart is A6 (afmetingen 14,8 cm ├Ś 10,5 cm ├Ś 0,1 cm). De kaart wordt geleverd met een passende geribbelde kraft envelop met puntklep. De puntklep is voorzien van een gegomde strip die nat gemaakt moet worden om de envelop dicht te plakken. Tip: Kaarten zijn niet alleen leuk om te versturen, maar ook om thuis in je interieur te zetten. Het papier is stevig genoeg om de kaarten zonder hulpmiddelen tegen een wand of ander voorwerp te laten staan. Toch iets leuks kopen om kaarten mee neer te zetten of op te hangen? Bekijk dan onze [klemborden](/producten/klemborden) en [kaartenhouders](/producten/hangers-en-houders).
Kaart - Numeri 6:24 - De Heere Zegene U
Kaart - Numeri 6:24 - De Heere Zegene U
Christelijke enkele kaart aan de hand van Numeri 6:24 "De Heere Zegene U." gedrukt op duurzaam en stevig 300 grams papier met een matte look. Op de goed beschrijfbare achterkant van de kaart staat het logo van DagelijkseBroodkruimels en een kleine streepjescode. De achterkant is verder volledig blanco. Lekker veel schrijfruimte dus. Het papierformaat van de kaart is A6 (afmetingen 14,8 cm ├Ś 10,5 cm ├Ś 0,1 cm). De kaart wordt geleverd met een passende geribbelde kraft envelop met puntklep. De puntklep is voorzien van een gegomde strip die nat gemaakt moet worden om de envelop dicht te plakken. Tip: Kaarten zijn niet alleen leuk om te versturen, maar ook om thuis in je interieur te zetten. Het papier is stevig genoeg om de kaarten zonder hulpmiddelen tegen een wand of ander voorwerp te laten staan. Toch iets leuks kopen om kaarten mee neer te zetten of op te hangen? Bekijk dan onze [klemborden](/producten/klemborden) en [kaartenhouders](/producten/hangers-en-houders).
Bijbels dagboek 2024 (standaard formaat)
Bijbels dagboek 2024 (standaard formaat)
Met themaÔÇÖs als verlangen naar God, volharding en beproeving, en klimaatverandering en duurzaamheid uit bijbels perspectief. En de bijbelboeken Numeri en Matteu╠łs zullen worden doorgespit. Succesvolle verkoop van dit dagboek is ieder jaar weer verzekerd; afwisselende onderwerpen, originele teksten en gedegen uitleg waar je in het dagelijks leven wat mee kunt. Soms wordt ingegaan op een bepaald thema, soms wordt ervoor gekozen om een of enkele bijbelboeken door te lopen. Iedere bijdrage bestaat uit een bijbelgedeelte om te lezen, een uitgeschreven kerntekst en een meditatie. Daarbij wordt een psalm, gezang of lied opgegeven om te zingen. Op sommige dagen wordt een bezinningsvraag gesteld om over na te denken en eventueel in gezinsverband te bespreken, of er wordt een gebedspunt aangereikt. Deze editie bevat themaÔÇÖs als verlangen naar God, volharding en beproeving, en klimaatverandering en duurzaamheid uit bijbels perspectief. En de bijbelboeken Numeri en Matteu╠łs zullen worden doorgespit. Met bijdragen van Sipke Alserda, Henk Bondt, Egbert Brink, Jurjen de Bruijne, Leonardo de Chirico, Bart Dubbink, Martine van der Herberg, Melissa van der Kamp, Mieke van der Linden, Suzan Sierksma-Agteres, Carin Slotboom en Addy van der Woerd.
2-pak Leviticus + Numeri
2-pak Leviticus + Numeri
Numeri
Leviticus
9789493220362
Een voordelige set van 'NUMERI' en 'LEVITICUSÔÇÖ. LEVITICUS is d├ę sleuteltekst van het jodendom. Mensen worden geroepen heilig te zijn, omdat God heilig is. Het volk ondergaat in de woestijn een drastische verandering: eerst werden ze door God bij de hand genomen, vanaf nu moeten ze zelf verantwoordelijkheid leren dragen. ÔÇô KATHOLIEK NIEUWSBLAD: ÔÇťLeviticus heeft geen grote faam bij lezers: al die wetten en regels! Maar als je een paar hoofdstukken van SacksÔÇÖ boek over Leviticus gelezen hebt, ben je voorgoed op andere gedachten gebracht. ÔÇť ÔÇô TROUW _ _ _ _ _: ÔÇťSacks toont zich een waar meester van de tekst ... hij laat allerlei verrassende en nieuwe betekenissen van de tekst oplichten ...ÔÇŁ NUMERI: De weg naar vrijheid is lang; vrijheid is een moeilijke opdracht. De reis is niet alleen fysiek, maar vooral psychologisch, moreel en spiritueel. De reis duurt zo lang als de tijd die de mens nodig heeft te veranderen. ÔÇô WOORD EN DIENST _ _ _ _ _: ÔÇŁHet commentaar leest als een roman, onder meer door het beeldend taalgebruik en Sacks inlevingsvermogen.ÔÇŁ ÔÇô INSPIRARE: "Voor liefhebbers van de Bijbel zijn dit werkelijk adembenemende stukken tekst.ÔÇŁ ÔÇô TONY BLAIR: "Jonathan Sacks is een intellectuele reus. Hij weet inzichten uit de religie aan de moderne wereld te verbinden, en op een overtuigende manier het verhaal van het geloof opnieuw te vertellen. Een zeldzame prestatie." ÔÇô PAUL VAN TONGEREN, Denker des Vaderlands 2021-2023: ÔÇťIedereen die ge├»nteresseerd is in de kunst van bijbeluitleg vindt in Sacks' toracommentaren indrukwekkende en leerzame voorbeelden.ÔÇŁ ÔÇô THE JEWISH STANDARD: ÔÇťSacks heeft een geweldige prestatie geleverd ... Zowel de wijsheid van oude commentatoren als de moderne wetenschappers neemt hij mee in zijn betoog, zoals hij ook zijn lezers meevoert op h├║n reis door de Tora.ÔÇŁ ÔÇô TROUW: _ _ _ _ \* ÔÇťEen must-read voor iedereen die nadenkt over de verhouding tussen politiek en religie' (over 'Exodus')
Numeri
Numeri
Numeri
Leiderschap
9789492183941
Wat is vrijheid en hoe bereik je het? In Numeri draait het om lessen in vrijheid en politiek leiderschap, en daarmee is Numeri ook vandaag een sleuteltekst. Vrijheid kan niet bestaan zonder orde en moraal en de bereidheid om voor vrijheid te vechten. Individuele vrijheid is een groot goed in de Tora; hoe kan die bestaan naast samenleven en landsbelang? Het volk is op weg naar de vrijheid van het beloofde land. Numeri laat zien dat de reis langer duurt dan gedacht: het volk moet nog oefenen in vertrouwen hebben ├ęn betrouwbaar zijn. Numeri hecht veel waarde aan leiderschap, ook al is iedereen gelijk. Welk soort leider is nodig? Hoe om te gaan met geklaag, interne conflicten, en lieden die ontevredenheid opstoken om zelf de macht te kunnen grijpen? Sacks laat zien waarom Mozes de ideale leider is voor de uittocht, maar ongeschikt voor de intocht. De nieuwe situatie vraagt ander leiderschap. Welke eisen stelt de Tora aan MozesÔÇÖ opvolger? De reis naar het beloofde land is psychologisch, moreel en spiritueel. Ze duurt zo lang als de tijd die de mens nodig heeft om te veranderen. Dit is deel vier van rabbijn Jonathan SacksÔÇÖ vijfdelige standaardwerk bij de boeken van Mozes. Hij legt verbanden met de Tora als geheel, met filosofie en wereldgeschiedenis, en met ons persoonlijke leven. Elk essay is afzonderlijk te lezen. TONY BLAIR: ÔÇťJonathan Sacks is een intellectuele reus. Hij weet inzichten uit de religie aan de moderne wereld te verbinden, en op een overtuigende manier het verhaal van het geloof opnieuw te vertellen. Een zeldzame prestatie.ÔÇŁ THE JEWISH STANDARD: ÔÇśSacks heeft een geweldige prestatie geleverd ... Zowel de wijsheid van oude commentatoren als de moderne wetenschappers neemt hij mee in zijn betoog, zoals hij ook zijn lezers meevoert op h├║n reis door de Tora.ÔÇÖ ÔÇô TROUW: _ _ _ _ _ ÔÇśEen must-read voor iedereen die nadenkt over de verhouding tussen politiek en religieÔÇÖ (over Exodus) ÔÇô PAUL VAN TONGEREN, Denker des Vaderlands 2021-2023: ÔÇśIedereen die ge├»nteresseerd is in de kunst van bijbeluitleg vindt in SacksÔÇÖ toracommentaren indrukwekkende en leerzame voorbeelden.ÔÇÖ ÔÇô WOORD EN DIENST: _ _ _ _ _ : ÔÇśHet commentaar leest als een roman, onder meer door het beeldend taalgebruik en SacksÔÇÖ inlevingsvermogen.ÔÇÖ ÔÇô BENEDICTIJNS TIJDSCHRIFT: ÔÇśJonathan Sacks weet lastige leesobstakels overtuigend op te klaren tot verbluffend heldere en zelfs sensationele inzichten. De geniale lezer die Sacks is, maakt de lectuur van Numeri voor de lezer tot een feest.ÔÇÖ
Numeri en Deuteronomium voor iedereen
Numeri en Deuteronomium voor iedereen
Twee belangrijke Bijbelboeken, waarin de geschiedenis en woestijnreis van het volk Isra├źl onder leiding van Mozes en de wetgeving op de Sina├» worden beschreven. John Goldingay is een betrouwbare gids. In het vierde deel van Goldingays serie over het Oude Testament geeft hij een toegankelijk en boeiend overzicht van twee belangrijke Bijbelboeken, waarin de geschiedenis van de woestijnreis van het volk Isra├źl onder leiding van Mozes en de wetgeving op de Sina├» worden beschreven. John Goldingay is een betrouwbare gids, die vol warmte en betrokkenheid met ons de Bijbel leest zoals die zich geeft. Het Oude Testament voor iedereen: In zeventien deeltjes bespreekt Goldingay de Schrift van Genesis tot Maleachi. Ook de meest onbegrijpelijke passages weet hij te verhelderen en toe te passen, eenvoudig en beknopt. Een ideale serie voor dagelijkse lezing, groepsbespreking, en om naar te grijpen als de Bijbellezing vragen oproept. 'Goldingay schrijft voor iedereen als een wijze leraar, een herder, een vriend.' 'In zijn commentaar verheldert Goldingay allerlei heikele kwesties die spelen in kerk en samenleving.' 'Deze boekjes zijn geen diepgravende literatuur. Ze dragen er wel toe bij dat Genesis voor iedereen leesbaarder wordt en de schrijver slaagt dus in zijn opzet. Op ontspannen en vlotte manier neemt Goldingay je mee door het Bijbelboek. Je zou de boekjes inderdaad kunnen gebruiken voor een dagelijkse lezing.' John Goldingay is professor Oude Testament aan het Fuller Theological Seminary in Pasadena, California. Hij is oudtestamenticus en schrijver van veel commentaren en boeken op zijn vakgebied.
Numeri 23:19
Numeri 23:19
In het verleden droeg ik een masker van perfectie. Hier achter verborg ik mijn onzekerheid en zat de angst om afgewezen te worden. Ik deed mij sterker voor dan ik was, liep op mijn tenen totdat de rek eruit was en het elastiek knapte. Als je ontdekt wie j
Numeri 6:24
Numeri 6:24
Terwijl ik over deze tekst nadenk, begint op de achtergrond Joshua Aaron ÔÇťHa BrachaÔÇŁ te zingen. Deze Bijbeltekst in het Hebreeuws. Op YouTube zie je hoe hij zijn zoon zegent met deze zegenbede. In de Joodse traditie komen de Joodse mannen wanneer de Shabb
Numeri 6:24
Numeri 6:24
Terwijl ik over deze tekst nadenk, begint op de achtergrond Joshua Aaron ÔÇťHa BrachaÔÇŁ te zingen, een prachtig lied dat de afgelopen maanden vaak in ons huis te horen was. De Hebreeuwse vertaling van de hele zegen uit Numeri. Nog steeds krijg ik kippenvel
Numeri 6:24
Numeri 6:25
Numeri 6:25
Numeri 6:24
Numeri 6:24
Numeri 6:24
Numeri 6:24
De Zegen uit Numeri 6:24-26 wordt ook wel de zegen van A├Ąron of de A├Ąronitische zegen genoemd, in veel kerken wordt tot op de dag van vandaag deze zegen aan het einde van de dienst uitgesproken. De A├Ąronitische zegen laat ons zien dat God de God van liefd
Bijbels dagboek 2024 (groot formaat)
Bijbels dagboek 2024 (groot formaat)
Succesvolle verkoop van dit dagboek is ieder jaar weer verzekerd; afwisselende onderwerpen, originele teksten en gedegen uitleg waar je in het dagelijks leven wat mee kunt. Soms wordt ingegaan op een bepaald thema, soms wordt ervoor gekozen om een of enkele bijbelboeken door te lopen. Iedere bijdrage bestaat uit een bijbelgedeelte om te lezen, een uitgeschreven kerntekst en een meditatie. Daarbij wordt een psalm, gezang of lied opgegeven om te zingen. Op sommige dagen wordt een bezinningsvraag gesteld om over na te denken en eventueel in gezinsverband te bespreken, of er wordt een gebedspunt aangereikt. Deze editie bevat themaÔÇÖs als verlangen naar God, volharding en beproeving, en klimaatverandering en duurzaamheid uit bijbels perspectief. En de bijbelboeken Numeri en Matteu╠łs zullen worden doorgespit. Met bijdragen van Sipke Alserda, Henk Bondt, Egbert Brink, Jurjen de Bruijne, Leonardo de Chirico, Bart Dubbink, Martine van der Herberg, Melissa van der Kamp, Mieke van der Linden, Suzan Sierksma-Agteres, Carin Slotboom en Addy van der Woerd.
4-pak Genesis + Exodus + Leviticus + Numeri
4-pak Genesis + Exodus + Leviticus + Numeri
Een voordelig 4-pak. Het zijn de eerste vier delen in het vijfdelige standaardwerk bij de Tora. Het resterende deel 5, Deuteronomium, verschijnt eind 2023. In deze serie legt rabbijn Jonathan Sacks verbanden met de Tora als geheel, met filosofie en wereldgeschiedenis, en met ons persoonlijke leven. Elk essay is afzonderlijk te lezen. GENESIS vertelt over de betekenis van het leven, doelbewust geschreven als een verhaal. Het gaat over enkele mensen en hun familie. Hun leven is ingebed in Gods schepping en krijgt vorm door persoonlijke relaties en keuzes. Door de verhalen van Genesis voorafgaand aan het boek Exodus te plaatsen, vertelt de Tora ons dat het persoonlijke v├│├│r het politieke gaat. EXODUS gaat over de geboorte van een natie en het samenleven als volk. Het vertelt over politiek, over de principes die het volk tot eenheid moeten maken: vrijheid, rechtvaardigheid en menselijke waardigheid. Een volk dat in vrijheid wil leven, heeft wetten nodig. LEVITICUS is d├ę sleuteltekst van het jodendom. Voor het eerst klinkt het gebod ÔÇśHeb je naaste lief als jezelfÔÇÖ. Mensen worden geroepen heilig te zijn, omdat God heilig is. Het volk ondergaat in de woestijn een drastische verandering: eerst werden ze door God bij de hand genomen; vanaf nu worden ze ingewijd in de heiligheid van het leven, waarbij hoort dat ze zelf verantwoordelijkheid leren dragen. NUMERI gaat over de reis naar het beloofde land. De weg naar vrijheid is moeilijk en lang. Vrijheid kan niet bestaan zonder orde, moraal en de bereidheid om voor vrijheid te vechten. De reis naar het beloofde land is niet alleen fysiek, maar vooral psychologisch, moreel en spiritueel. De reis duurt zo lang als de tijd die de mens nodig heeft te veranderen. ÔÇô TROUW _ _ _ _ _: ÔÇťSacks toont zich een waar meester van de tekst ... hij laat allerlei verrassende en nieuwe betekenissen van de tekst oplichten ...ÔÇŁ ÔÇô WOORD EN DIENST _ _ _ _ _: ÔÇŁHet commentaar leest als een roman, onder meer door het beeldend taalgebruik en Sacks inlevingsvermogen.ÔÇŁ ÔÇô INSPIRARE: "Voor liefhebbers van de Bijbel zijn dit werkelijk adembenemende stukken tekst.ÔÇŁ ÔÇô TONY BLAIR: "Jonathan Sacks is een intellectuele reus. Hij weet inzichten uit de religie aan de moderne wereld te verbinden, en op een overtuigende manier het verhaal van het geloof opnieuw te vertellen. Een zeldzame prestatie." ÔÇô PAUL VAN TONGEREN, Denker des Vaderlands 2021-2023: ÔÇťIedereen die ge├»nteresseerd is in de kunst van bijbeluitleg vindt in Sacks' toracommentaren indrukwekkende en leerzame voorbeelden.ÔÇŁ ÔÇô THE JEWISH STANDARD: ÔÇťSacks heeft een geweldige prestatie geleverd ... Zowel de wijsheid van oude commentatoren als de moderne wetenschappers neemt hij mee in zijn betoog, zoals hij ook zijn lezers meevoert op h├║n reis door de Tora.ÔÇŁ ÔÇô TROUW: _ _ _ _ \* ÔÇťEen must-read voor iedereen die nadenkt over de verhouding tussen politiek en religieÔÇŁ (over Exodus) ÔÇô KATHOLIEK NIEUWSBLAD: ÔÇťLeviticus heeft geen grote faam bij lezers: al die wetten en regels! Maar als je een paar hoofdstukken van SacksÔÇÖ boek over Leviticus gelezen hebt, ben je voorgoed op andere gedachten gebracht.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ÔéČ40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
┬ę 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels