Bijbelgedeelte
Psalm 37
30
Herziene Statenvertaling
1
Een psalm van David. Ontsteek niet in woede over de kwaaddoeners, aleph benijd niet wie onrecht doen.
2
Want als gras zullen zij snel verdorren, als groene grasscheutjes zullen zij verwelken.
3
2
Vertrouw op de HEERE en doe het goede; beth bewoon de aarde en voed u met trouw.
4
5
Schep vreugde in de HEERE , dan zal Hij u geven wat uw hart verlangt.
Wentel uw weg op de HEERE gimel en vertrouw op Hem: H├şj zal het doen.
Hij zal uw gerechtigheid tevoorschijn doen komen als het morgen licht, uw recht doen stralen als de middag zon .
7
3
Zwijg voor de HEERE daleth en verwacht Hem; ontsteek niet in woede over hem wiens weg voorspoedig is, over een man die listige plannen uitvoert.
8
Laat uw woede bedaren en laat uw grimmigheid varen; he ontsteek niet in woede ÔÇô het brengt slechts kwaad.
9
Want de kwaaddoeners zullen uitgeroeid worden, maar wie de HEERE verwachten, die zullen de aarde bezitten.
10
Nog even, en de goddeloze zal er niet meer zijn; waw u zult op zijn plaats letten, maar hij zal er niet wezen.
11
Maar de zachtmoedigen zullen de aarde bezitten en vreugde scheppen in grote vrede.
12
De goddeloze bedenkt snode plannen tegen de rechtvaardige, zain hij knarsetandt over hem.
13
De Heere lacht hem uit, want Hij ziet dat zijn dag komt.
14
De goddelozen hebben het zwaard getrokken cheth en hun boog gespannen, om de ellendige en de arme neer te vellen, om af te slachten wie oprecht wandelen.
15
Hun zwaard zal in hun eigen hart dringen, hun bogen zullen gebroken worden.
16
1
Het weinige dat de rechtvaardige heeft, teth is beter dan de overvloed van vele goddelozen.
17
Want de armen van de goddelozen worden gebroken, maar de HEERE ondersteunt de rechtvaardigen.
18
De HEERE kent de dagen van de oprechten, jod hun erfelijk bezit zal voor eeuwig blijven.
19
Zij worden niet beschaamd ten tijde van onheil, in dagen van honger worden zij verzadigd.
20
Maar de goddelozen komen om; kaph de vijanden van de HEERE zijn als het kostbaarste van de lammeren: zij verdwijnen, in rook zullen zij verdwijnen.
21
De goddeloze leent en betaalt niet terug, lamed maar de rechtvaardige ontfermt zich en geeft.
22
Want wie door Hem zijn gezegend, zullen de aarde bezitten; maar wie door Hem zijn vervloekt, worden uitgeroeid.
23
1
De voetstappen van die man worden door de HEERE vastgezet, mem Hij vindt vreugde in zijn weg.
24
2
Als hij valt, wordt hij niet weggeworpen, want de HEERE ondersteunt zijn hand.
25
Ik ben jong geweest, ik ben ook oud geworden, nun maar ik heb de rechtvaardige nooit verlaten gezien, of zijn nageslacht op zoek naar brood.
26
De hele dag ontfermt hij zich en leent uit, en zijn nageslacht is tot zegen.
27
Keer u af van het kwade, doe het goede samech en bewoon de aarde voor eeuwig.
28
Want de HEERE heeft het recht lief en zal Zijn gunstelingen niet verlaten; voor eeuwig worden zij bewaard, maar het nageslacht van de goddelozen wordt uitgeroeid.
29
De rechtvaardigen zullen de aarde bezitten en voor eeuwig daarop wonen.
30
De mond van de rechtvaardige brengt wijsheid tot uiting, pe zijn tong spreekt het recht.
31
1
De wet van zijn God is in zijn hart; zijn schreden wankelen niet.
32
De goddeloze loert op de rechtvaardige tsade en probeert hem te doden,
33
maar de HEERE geeft hem niet over in zijn hand en verklaart hem niet schuldig, wanneer hij geoordeeld wordt.
34
Wacht op de HEERE koph en houd u aan Zijn weg. Dan zal Hij u verheffen om de aarde te bezitten; u zult zien dat de goddelozen worden uitgeroeid.
35
Ik heb een gewelddadige goddeloze gezien, resj die zich wijd vertakte als een bladerrijke inheemse boom.
36
Maar hij ging voorbij, en zie, hij was er niet meer ; ik zocht hem, maar hij was niet te vinden.
37
Let op de vrome en zie naar de oprechte, sjin want het einde van die man zal vrede zijn.
38
Maar de overtreders worden tezamen weggevaagd, het einde van de goddelozen wordt afgesneden.
39
Maar het heil van de rechtvaardigen komt van de HEERE , taw hun kracht ten tijde van benauwdheid.
40
De HEERE zal hen helpen en hen bevrijden; Hij zal hen bevrijden van de goddelozen en hen verlossen, want zij hebben tot Hem de toevlucht genomen. Derde boetpsalm
Herziene Statenvertaling ┬ę Stichting HSV en Royal Jongbloed 2010-2017
26 Kruimels
Kaart - Psalm 37:5-6 - Vertrouw in Alles op Mij
Kaart - Psalm 37:5-6 - Vertrouw in Alles op Mij
Christelijke enkele kaart aan de hand van Psalm 37:5-6 "Vertrouw in alles op Mij. Ik zal het doen. Ik zal voor je opkomen. Dat is net zo zeker als dat de zon opkomt en hoog aan de zal staan." gedrukt op duurzaam en stevig 300 grams papier met een matte look. Op de goed beschrijfbare achterkant van de kaart staat het logo van DagelijkseBroodkruimels en een kleine streepjescode. De achterkant is verder volledig blanco. Lekker veel schrijfruimte dus. Het papierformaat van de kaart is A6 (afmetingen 14,8 cm ├Ś 10,5 cm ├Ś 0,1 cm). De kaart wordt geleverd met een passende geribbelde kraft envelop met puntklep. De puntklep is voorzien van een gegomde strip die nat gemaakt moet worden om de envelop dicht te plakken. Tip: Kaarten zijn niet alleen leuk om te versturen, maar ook om thuis in je interieur te zetten. Het papier is stevig genoeg om de kaarten zonder hulpmiddelen tegen een wand of ander voorwerp te laten staan. Toch iets leuks kopen om kaarten mee neer te zetten of op te hangen? Bekijk dan onze [klemborden](/producten/klemborden) en [kaartenhouders](/producten/hangers-en-houders).
Poster - Psalm 37:5-6 - Vertrouw in Alles op Mij
Poster - Psalm 37:5-6 - Vertrouw in Alles op Mij
Christelijke poster aan de hand van Psalm 37:5 "Vertrouw in alles op Mij. Ik zal het doen. Ik zal voor je opkomen. Dat is net zo zeker als dat de zon opkomt en hoog aan de hemel zal staan." gedrukt op duurzaam en stevig 350 grams papier met een matte look. Het papierformaat van de poster is A4 (29,7 cm ├Ś 21 cm ├Ś 0,1 cm). De poster wordt plat verzonden in een op maat gemaakte verpakking die extra bescherming geeft. Als de poster toch beschadigd raakt tijdens de verzending sturen wij kosteloos een nieuwe naar je op. Op de achterkant van de poster staat het logo van DagelijkseBroodkruimels en een kleine streepjescode. De achterkant is verder volledig blanco. Tip: Het papier van de poster is stevig genoeg om deze zonder hulpmiddel tegen een wand of ander voorwerp te laten staan. De poster wordt dan ook los geleverd, dus zonder eventueel afgebeelde klemborden en hangers. Toch iets leuks kopen om kaarten mee neer te zetten of op te hangen? Bekijk dan onze [klemborden](/producten/klemborden) en [posterhouders](/producten/hangers-en-houders).
Mok - Psalm 37:5-6 - Vertrouw in Alles op Mij
Mok - Psalm 37:5-6 - Vertrouw in Alles op Mij
Psalm 37:5-6
6013902953989
Christelijke mok aan de hand van Psalm 37:5-6 "Vertrouw in alles op Mij. Ik zal het doen. Ik zal voor je opkomen. Dat is net zo zeker als dat de zon opkomt en hoog aan de zal staan.". De mok (9,7 cm ├Ś ├ś 8 cm) is gemaakt van de allerbeste kwaliteit glanzend keramiek en door ons met de hand bedrukt. De schenkinhoud is 325 ml. De mok kan in de vaatwasser, maar het heeft de voorkeur om de mok met de hand af te wassen. De mok wordt geleverd in een wit kartonnen doosje (9,5 cm ├Ś 10,5 cm ├Ś 10 cm). Zo weten we zeker dat hij veilig bij jou aankomt. Het doosje is overigens ook handig als je de mok cadeau wilt doen. Mocht de mok toch beschadigd raken tijdens de verzending dan sturen wij kosteloos een nieuwe naar je op. Tip: Naast mokken met oor bieden we ook [emaille mokken](/producten/christelijke-emaille-mokken), [theeglazen](/producten/christelijke-theeglazen) en last but not least [mokken zonder oor](/producten/christelijke-mokken-zonder-oor).
Tuinposter - Psalm 37:5-6 - Vertrouw in Alles op Mij
Tuinposter - Psalm 37:5-6 - Vertrouw in Alles op Mij
Geef je tuin, balkon of buitenplaats een upgrade met deze christelijke tuinposter aan de hand van Psalm 37:5 "Vertrouw in alles op Mij. Ik zal het doen. Ik zal voor je opkomen. Dat is net zo zeker als dat de zon opkomt en hoog aan de zal staan.". De tuinposter (70 cm ├Ś 50 cm ├Ś 0,3 cm) heeft een mooie hoogwaardige print en is gedrukt op UV- en waterbestendig doek. In de hoeken van dit doek zijn metalen ringen geperst waarmee je de tuinposter eenvoudig kunt ophangen. De tuinposter wordt opgerold verzonden in een op maat gemaakte verpakking die extra bescherming geeft. Als de tuinposter toch beschadigd raakt tijdens de verzending sturen wij kosteloos een nieuwe naar je op.
Psalm 37:4
Psalm 37:4
Lees deze tekst nog eens een keer. Wat zijn jouw gedachten hierbij? Deze tekst klinkt bijna te eenvoudig, toch? Toch geloof ik er in. Ik denk dat het geheim verborgen ligt in de Bijbeltekst die ervoor staat. In het Hebreeuws zie je dat vers 3 en 4 met
Psalm 37:23
Psalm 37:23
Psalm 37:31
Psalm 37:31
Psalm 37:16
Psalm 37:16
Psalm 37ÔÇŽ een psalm met scherpe contrasten en prachtige beloften (schrijf ze maar eens op!). Het is alsof David zichzelf hoofdschuddend moed inspreekt: ÔÇťkijk toch niet naar hen, die God niet kennen. Het lijkt alsof ze veel hebben, maar zet dit alles in h
Psalm 37:3
Psalm 37:3
Wist je dat deze psalm geschreven is toen veel Judese ballingen teruggekeerd waren uit Babyloni├ź? Alsof de dichter deze ballingen aanmoedigt: ÔÇťweet je nog hoe God destijds met Jozua sprak en hem moed in sprak. Moed om het land in te nemen, God te laten st
Psalm 37:4
Psalm 37:4
Psalm 37:24
Psalm 37:24
In mijn nabijheid is overvloedige vreugde. Richt je blik op Mij en op de duizelingwekkende diepte van mijn aanwezigheid. Vergaap je aan Mij, aan wie Ik ben, in al mijn glorie en macht. En denk dan ook aan de eeuwige belofte die Ik jou gedaan heb: niets in
Psalm 37:3
Psalm 37:3
Vertrouw Mij. Laat de dingen gewoon gebeuren, zonder te proberen ze te voorspellen of onder controle te houden. Ontspan je en kom op adem in het licht van mijn eeuwige liefde. Mijn liefdeslicht verzwakt nooit.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ÔéČ40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
┬ę 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels