Gert-Jan Segers

Nog geen informatie beschikbaar.
3 Kruimels
De verloren zoon
De verloren zoon
De verloren zoon
9789463820561
Het bekende verhaal van de verloren zoon is bijna tweeduizend jaar oud. Jezus vertelt een verhaal van twee zonen. Een van hen eist zijn erfenis op en verlaat zijn ouderlijk huis voor een leven in wilde vrijheid. Wanneer hij eindigt in armoede en eenzaamheid, verlangt hij naar huis en bij terugkeer ontvangt zijn vader hem met open armen. De andere zoon ziet met onvrede aan hoe zijn broer wordt onthaald. Beiden verlangen naar de verbondenheid van thuis en aandacht van hun vader. De afgelopen eeuw hebben we een grote welvaartsstijging meegemaakt en een ongekende technologische ontwikkeling. Het gaat ogenschijnlijk beter dan ooit. Maar tegelijk groeit een gevoel van eenzaamheid en ontworteling. Veel Nederlanders maken zich zorgen, over de groeiende ongelijkheid, het klimaat, het landsbestuur, de prestatiemaatschappij en de veelheid aan culturele veranderingen. Ze zijn somber over de toekomst. Wat betekent het verhaal van de verloren zonen eigenlijk in deze tijd? Hoe kunnen we een gemeenschappelijk thuis vormen waarin mensen elkaar in alle verscheidenheid kennen en vasthouden? In De verloren zoon zoekt Gert-Jan Segers naar antwoorden en schetst hij een samenleving mét aandacht voor elkaar. Gert-Jan Segers (1969) is politicus. Hij studeerde in Leiden en in Washington. Tussen 2000 en 2007 werkte hij in Caïro. Na enkele jaren als directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie, trad hij toe tot de Tweede Kamer. Sinds 2015 is hij fractievoorzitter.
Wat christenen geloven & moslims niet begrijpen
Wat christenen geloven & moslims niet begrijpen
Christenen moeten met moslims in gesprek. Daar vragen zij om. Dat willen wij ook. Maar hoe? De islam pretendeert de definitieve, verbeterde versie te zijn van het christelijk geloof, en dit vraagt om een gedegen antwoord. De auteurs bieden daarvoor een aanzet op basis van hun jarenlange omgang met moslims. Zij zijn er allerminst van overtuigd dat we er met de islamitische profeet Mohammed en zijn Koran op vooruitgaan. Integendeel. Beginnend en eindigend bij Jezus Christus leggen de auteurs, tegen de achtergrond van de islamitische leer, uit wat christenen geloven maar moslims nooit begrepen hebben. Segers maakt aan de hand van de Tien Geboden duidelijk hoe heilzaam een op Christus georiënteerde ethiek is; De Vries gebruikt de zes geloofspunten van de islam om te laten zien hoe heerlijk de christelijke geloofsleer is. Dit boek is geschreven voor christenen, om hen toe te rusten voor het gesprek met moslims. De auteurs nodigen moslims van harte uit om mee te lezen.
Macht en onmacht
Macht en onmacht
In dit boek blikt Gert-Jan Segers op een openhartige manier terug op zijn enerverende Haagse jaren, maar kijkt ook vooruit. Eerlijk onderzoekt hij zichzelf, de politiek en het veranderende Nederland. Hij is een telg uit een orthodox-gereformeerd gezin en een bevlogen wereldverbeteraar. Als campagneleider van de ChristenUnie keek hij najaar 2012 partijleider Arie Slob na, die door de gangen van theater Carré op weg was naar de tv-lampen van het lijsttrekkersdebat. En hij deed een schietgebedje: ‘O Heer, geef dat ik deze gang nooit hoef te maken.’ Maar drie jaar later was het zover: Gert-Jan Segers werd fractievoorzitter van de ChristenUnie. Tien jaar lang waren de wandelgangen van Den Haag zijn thuis. Hij nam deel aan talloze Kamer- en tv-debatten, interne beraadslagingen en overleggen met bewindslieden. Twee keer voerde hij coalitie-onderhandelingen, en leidde hij zijn partij naar regeringsdeelname. Het waren veelbewogen jaren, waarin vaak moeilijke beslissingen moesten worden genomen. Begin 2023 nam Segers afscheid van de politiek. Hoe is het om vanuit een ideologische achtergrond compromissen te moeten sluiten? Hoe weeg je overtuiging en hoop tegenover tegenslagen en powerplay? Hoe neem je verantwoordelijkheid en leg je dat allemaal uit aan een steeds verder verdeelde achterban? Hoe breng je een boodschap van verbinding in een land dat steeds meer polariseert? Hoe moet het eigenlijk verder met Nederland? In Macht en onmacht blikt Gert-Jan Segers op een openhartige manier terug op zijn enerverende Haagse jaren, maar hij kijkt ook vooruit. Eerlijk onderzoekt hij zichzelf, de politiek en het veranderende Nederland. Het resultaat is een inspirerend boek dat tot nadenken stemt.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels