Afgelopen week mocht ik voor de vierde keer vader worden. Deze keer van een zoon met de naam Aron (wat betekent: bergbeklimmer en berg van kracht). Eigenlijk wilde ik helemaal geen vierde meer. De vorige bevallingen waren erg spannend geweest, zelfs bijna fataal en ik vond het wel prima met drie gezonde kinderen.

Toch werden we zwanger van de vierde. Ik weet hoe ondankbaar het klinkt om te zeggen dat ik eigenlijk helemaal geen vierde meer wilde. In de wetenschap dat er veel stellen zijn die verlangen naar een kindje, maar die deze wens om wat voor reden dan ook, (nog) niet in vervulling zien gaan.

Voor onze eerste hebben we drie jaar lang gestreden. De enige opties die we vanuit de medische wereld nog hadden waren een operatie en/of IVF.

Maar God was groter. Veel groter!

De periode voor de bevalling van onze vierde werd ik elke keer weer geconfronteerd met het hebben van een groot geloof. Het leek wel of iedere preek die ik hoorde, elke gesprek wat ik voerde en elke Bijbeltekst die ik zag hierover ging.

Het was precies wat ik nodig had.

Persoonlijk.
Voor DagelijkseBroodkruimels.
En misschien nu ook wel voor jou?

Als mens zijn we van nature geneigd om comfort op te zoeken en risico uit te sluiten. Denk bij comfort niet alleen aan een luie stoel, een goede maaltijd en luxe, maar vooral aan het tegenovergestelde van risico.

Of je nu in een gouden kooi of de goot zit, op de berg of in het dal, we zijn geneigd om in onze comfortzone te blijven. Om veiligheid te zoeken. Om onze angsten te ontwijken. Om dat wat we hebben krampachtig vast te houden. Om op ‚Äúsafe‚ÄĚ te spelen.

Want als…(ik mijn comfortzone verlaat)
Dan…(kan mijn angst werkelijkheid worden)

Want als mijn vrouw nog een keer zwanger wordt.
Dan loop ik het risico dat het deze keer wel fout gaat bij de bevalling.

Want als wij nog iemand extra aannemen bij DagelijkseBroodkruimels.
Dan lopen we het risico dat we deze persoon niet meer kunnen betalen als de groei niet doorzet.

Mijn angst voor een fatale bevalling en een failliet bedrijf stonden meer geluk, liefde en groei in de weg.

Wat is jouw angst? Wat staat het in de weg?

Uit je comfortzone komen is een levenslang proces. Je comfortzone zal gaan groeien als je deze steeds vaker verlaat. Dat wat vandaag nog onbekend is, zal morgen vertrouwd zijn.

Hoe groter je geloof, hoe groter de stappen die je durft te zetten. Het doel is niet een leven buiten je comfortzone maar een leven in balans. Een leven wat vanuit de geborgenheid van Zijn vleugels het geloof ontwikkelt om bergen te verzetten.

En ik kan je alvast verklappen dat die bergen bij de meeste mensen niet in hun comfortzone staan.

God daagt jou en mij uit om onze comfortzones te verlaten omdat Hij weet dat wij daar zullen groeien. In geloof en als persoon.

Er is er alleen maar één die de keuze kan maken om uit je comfortzone te stappen.

En dat ben jij.

Het hoeft niet gelijk met grote stappen of heel radicaal. Juist de kleine stapjes zijn goed. Deze zorgen ervoor dat je dichtbij je ‚Äúzelf‚ÄĚ blijft, dat het deel van je ‚Äúzelf‚ÄĚ wordt. Dat je je ‚Äúzelf‚ÄĚ niet overschreeuwt. Vergelijk het met de eerste stapjes van een kind.

Waar ik eerst niet geloofde in een God. Weet ik nu dat God voor mij stierf aan het kruis.

Waar ik eerst niet geloofde in genezing. Weet ik nu dat God ons kinderen heeft gegeven.

Waar ik eerst niet geloofde in mezelf. Weet ik nu dat Hij me maakte voor een tijd als deze.

Al deze lessen leerde ik buiten mijn comfortzone. Als een bergbeklimmer die omhoog klimt tegen de bergwanden van zijn eigen leven. En als ik nu terugkijk naar die bergen dan kan ik zeggen dat juist die bergen mijn kracht zijn geworden. Mijn Aron(s). En dat ik deze bergen samen met Hem mocht overwinnen. Omdat Hij overwon!

Dit jaar zijn we begonnen met een project wat ver buiten onze comfortzone lag: OERBROOD. Het is een groeiprogramma wat jou helpt om te groeien in geloof en als persoon. We hebben al honderden mensen tot steun mogen zijn met OERBROOD.

Vandaag wil ik je dan ook middels deze blog uitdagen om ervoor te kiezen om uit je comfortzone te stappen. Om te kiezen voor groei. Dat kan alleen, maar in praktijk blijkt dat vaak lastig. Daarom zijn wij OERBROOD gestart. Om met elkaar uit onze comfortzones te stappen en de bergen van ons leven te trotseren. Zodat anderen door onze levens heen zullen zien dat Hij overwon, dat Hij leeft!

Ik verzet bergen.
Kan alles aan.
Schiep de hemel.
Zon en maan.
Ik woon in jou.
Ben overal bij.
Het is goed.
Vertrouw op Mij.

Alvast een mooie week toegewenst.

Groet,

Bram

Vormgever
4
producten
·
565
posts
Onderweg naar thuis. Discipel. Man van Nan. Vader van vier. Imperfecte perfectionist. Marketeer met een missie. Founder DagelijkseBroodkruimels.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ‚ā¨40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels