Bijbelgedeelte
Jesaja 49
13
Herziene Statenvertaling
1
Luister naar Mij, kustlanden, sla er acht op, volken van ver! De HEERE heeft Mij geroepen van de moeder schoot af, van de baarmoeder af heeft Hij Mijn Naam genoemd.
2
Hij heeft Mijn mond gemaakt als een scherp zwaard, in de schaduw van Zijn hand heeft Hij Mij verborgen. Hij heeft Mij gemaakt tot een puntige pijl, Hij heeft Mij in Zijn pijlkoker gestoken.
3
Hij heeft tegen Mij gezegd: U bent Mijn Knecht, Isra├źl, in Wie Ik Mij zal verheerlijken.
4
Ik, Ik zei: Voor niets heb Ik Mij vermoeid, nutteloos en tevergeefs heb Ik Mijn kracht verbruikt. Voorwaar, Mijn recht is bij de HEERE , en Mijn arbeidsloon is bij Mijn God.
5
En nu zegt de HEERE , Die Zich Mij vanaf de moeder schoot tot Knecht heeft geformeerd om Jakob tot Hem terug te brengen ÔÇô maar Isra├źl zal zich niet laten verzamelen. Niettemin zal Ik verheerlijkt worden in de ogen van de HEERE , en Mijn God zal Mijn kracht zijn.
6
Hij zei: Het is te gering dat U voor Mij een Knecht zou zijn om op te richten de stammen van Jakob en om hen die van Isra├źl gespaard werden, terug te brengen. Ik heb U ook gegeven tot een Licht voor de heidenvolken, om Mijn heil te zijn tot aan het einde der aarde.
7
Zo zegt de HEERE , de Verlosser van Isra├źl, zijn Heilige, tegen de verachte Ziel, tegen Hem van Wie het volk een afschuw heeft, tegen de Knecht van heersers: Koningen zullen het zien en opstaan, vorsten ÔÇô zij zullen zich voor U neerbuigen, omwille van de HEERE , Die getrouw is, de Heilige van Isra├źl, Die U verkozen heeft.
8
Zo zegt de HEERE : In de tijd van het welbehagen heb Ik U verhoord, en op de dag van het heil heb Ik U geholpen. Ik zal U beschermen en U geven tot een Verbond voor het volk, om de aarde weer op te richten, om de verwoeste erfelijke bezittingen te ontvangen,
9
om te zeggen tegen de gevangenen: Ga uit!, tegen hen die in duisternis verkeren: Kom tevoorschijn! Op de wegen zullen zij weiden, op alle kale hoogten zullen hun weidegronden zijn.
10
Zij zullen geen honger hebben of dorst lijden, hitte en zon zullen hen niet steken, want hun Ontfermer zal hen leiden, Hij zal hen zachtjes leiden naar waterbronnen.
11
Ik zal al Mijn bergen tot een weg maken, Mijn gebaande wegen zullen verhoogd worden.
12
Zie, sommigen zullen van ver komen: zie, anderen uit het noorden en uit het westen, en weer anderen uit het land Sinim.
13
2
Juich, hemel, en verheug u, aarde, bergen, breek uit in gejuich, want de HEERE heeft Zijn volk getroost, Hij zal Zich over Zijn ellendigen ontfermen. Klacht en vertroosting van Sion
14
Sion zegt echter: De HEERE heeft mij verlaten, de Heere heeft mij vergeten.
15
5
Kan een vrouw haar zuigeling vergeten, zich niet ontfermen over het kind van haar schoot? Zelfs al zouden die het vergeten, ├Źk zal u niet vergeten.
16
6
Zie, Ik heb u in beide handpalmen gegraveerd, uw muren zijn steeds v├│├│r Mij.
17
Uw kinderen zullen zich haasten, maar uw vernielers en verwoesters zullen van u weggaan.
18
Sla uw ogen op, kijk om u heen en zie: zij allen verzamelen zich, komen naar u toe. Zo waar Ik leef, spreekt de HEERE , voorzeker, u zult zich met hen allen als met een sieraad tooien, u zult ze ombinden zoals een bruid doet .
19
Want uw puinhopen, uw woestenijen en uw vernielde land ÔÇô voorzeker, nu zult u te nauw zijn vanwege zoveel inwoners, en wie u verslonden, zullen ver van u zijn.
20
Ook zullen de kinderen, van wie u beroofd was, in uw oren zeggen: Deze plaats is te nauw voor mij. Maak plaats voor mij, laat mij hier wonen!
21
En u zult zeggen in uw hart: Wie heeft deze kinderen voor mij voortgebracht, aangezien ik van kinderen beroofd en eenzaam was, verbannen en verdreven? Deze kinderen ÔÇô wie heeft ze grootgebracht? Zie, ik was alleen overgebleven. Deze kinderen ÔÇô waar waren die?
22
Zo zegt de Heere HEERE : Zie, Ik zal Mijn hand opheffen naar de heidenvolken, naar de volken zal Ik Mijn banier omhoogsteken. Dan zullen zij uw zonen brengen in de armen, en uw dochters zullen gedragen worden op de schouder.
23
En koningen zullen uw verzorgers zijn en hun vorstinnen uw voedsters. Zij zullen zich voor u neerbuigen met het gezicht ter aarde en zij zullen het stof van uw voeten likken. U zult weten dat Ik de HEERE ben: zij zullen niet beschaamd worden die Mij verwachten.
24
Zou een machtig man zijn buit ontnomen kunnen worden, of de gevangenen van een rechtvaardige kunnen ontkomen?
25
Maar zo zegt de HEERE : Ja, de gevangenen van een machtig man zullen hem ontnomen worden, en de buit van een geweldpleger zal ontkomen. Wie u ter verantwoording roepen, zal ├Źk ter verantwoording roepen, uw kinderen zal ├Źk verlossen.
26
Ik zal hen die u onderdrukken, hun eigen vlees te eten geven, en van hun eigen bloed zullen zij dronken worden als van jonge wijn. En alle vlees zal gewaarworden dat Ik, de HEERE , uw Heiland ben, uw Verlosser, de Machtige van Jakob. De Knecht van de HEERE gesmaad en geholpen
Herziene Statenvertaling ┬ę Stichting HSV en Royal Jongbloed 2010-2017
13 Kruimels
Gouden Armband - Handen - Jesaja 49:16 - Ik Denk aan Jou
Gouden Armband - Handen - Jesaja 49:16 - Ik Denk aan Jou
Jesaja 49:16
6013904989955
Goudkleurige armband gemaakt van stainless steel wat kleurvast en allergie-proof is. De armband verwijst naar Jesaja 49:16 en herinnert jou op subtiele wijze aan de mooie en krachtige beloften van God die Hij geeft middels zijn Woord. De christelijke armband (20 cm) wordt geleverd op een kaartje met daarop een tekst aan de hand van Jesaja 49:16: "Ik heb je in Mijn handpalmen gegrift." en is hierdoor niet alleen een sieraad, maar ook een manier om deze waarheid overal mee te dragen. Waar je ook gaat. Hij past vrijwel om iedere pols door het handige verlengkettinkje. Tip: Doe je de armband cadeau? Geef hem dan wat extra luxe mee door hem te geven in een [sieraden doosje](/producten/sieradendoosjes).
Zilveren Armband - Handen - Jesaja 49:16 - Ik Denk aan Jou
Zilveren Armband - Handen - Jesaja 49:16 - Ik Denk aan Jou
Jesaja 49:16
6013926996917
Zilverkleurige armband gemaakt van stainless steel wat kleurvast en allergie-proof is. De armband verwijst naar Jesaja 49:16 en herinnert jou op subtiele wijze aan de mooie en krachtige beloften van God die Hij geeft middels zijn Woord. De christelijke armband (20 cm) wordt geleverd op een kaartje met daarop een tekst aan de hand van Jesaja 49:16: "Ik heb je in Mijn handpalmen gegrift." en is hierdoor niet alleen een sieraad, maar ook een manier om deze waarheid overal mee te dragen. Waar je ook gaat. Hij past vrijwel om iedere pols door het handige verlengkettinkje. Tip: Doe je de armband cadeau? Geef hem dan wat extra luxe mee door hem te geven in een [sieraden doosje](/producten/sieradendoosjes).
Jesaja 49:15
Jesaja 49:15
Jesaja 49:15
Jesaja 49:15
Vandaag is het zoon & dochterdag. Een uit Amerika overgewaaide benaming voor 11 augustus, die volgt op ÔÇťeen dagje luierenÔÇŁ-dag. Ik moet er altijd een beetje om grinniken, er zitten wel heel leuke vondsten bij de dagen. Zoon & dochterdag. Hij bleef hangen
Jesaja 49:13
Jesaja 49:13
Zie je het voor je? Mensen die toestromen, juichen, met palmtakken zwaaienÔÇŽ De Messias, de Verlosser komt er aan! De Koning die hen zou verlossen van de onderdrukkers. Wat een scherpe contrasten. Aan de ene kant de uitbundigheid van de toeschouwers en aan
Jesaja 49:16
Jesaja 49:16
Jesaja 49:16
Jesaja 49:16
Jesaja 49:15
Jesaja 49:15
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ÔéČ40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
┬ę 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels