Misbruik

5 Kruimels
Kracht uit geweld
Kracht uit geweld
Huiselijk geweld en seksueel misbruik zijn ingrijpende ervaringen die soms een leven lang doorwerken. Dit boek laat echter zien dat heelwording mogelijk is. De weg naar herstel begint met het doorbreken van het geheim. Kunst is hierbij uitermate belangrijk, omdat het beeld vaak voor de woorden uitgaat. In dit boek komen vijftien mensen aan het woord die laten zien hoe hun kunst hen heeft geholpen om door het trauma heen te gaan. Daarnaast vertellen experts over wat een trauma inhoudt en over de therapeutische waarde van creatief vormgeven aan verhalen. Kracht uit geweld is een inspirerend en bemoedigend boek dat niet zozeer de zwaarte van het trauma benadrukt, maar vooral de kracht van overlevenden van geweld. Een boek vol hoop. Dit boek gaat over wat we niet willen zien, horen, weten: het onzichtbare en onzegbare geweld dat veel kinderen overkomt op de plek waar ze veilig zouden moeten zijn, thuis. Het vertelt hun verhalen in woorden en beelden en maakt de enorme veerkracht voelbaar. Tussendoor vertellen een partner, een psycholoog, en een advocaat-politicus wat het betekent om het wel te zien en te horen. Op elke bladzijde klinkt de pijn door, maar toch is het vooral de hoop die bij het lezen achterblijft. Ruard Ganzevoort, decaan faculteit Religie en Theologie, Vrije Universiteit Amsterdam
Verwondering
Verwondering
Een eerlijk en kwetsbaar geschreven boek over het innerlijk gevecht van de auteur na seksueel geweld. Ze neemt de lezer mee in haar dagelijks leven waarin ze telkens weer te dealen heeft met herbelevingen, worstelt met negatieve gedachten en veel vragen heeft, onder andere aan het adres van God. Juist omdat God door de Bijbel haar telkens weer troost, is er ook verwondering, zelfs al blijft de wond ontzettend pijn doen. Dit boek biedt herkenning en troost aan hen die innerlijk verwond zijn door seksueel geweld. Voor ieder ander om hen heen geeft het boek meer inzicht en begrip. Marianne van Wageningen is getrouwd en (pleeg)moeder van vier tieners. Beschadigd door seksueel geweld vond ze rust in de Bijbel en een verlangen om deze troost door te geven. ‘De God die mij dwong in de boot te stappen terwijl Hij wist dat er een flinke tegenwind zou komen, de God met wie ik in conflict ben, die God is ook een creatieve Trooster’, schrijft Marianne in dit prachtige en indrukwekkende boek. In beeldende taal verwoordt zij haar machteloosheid, angst en pijn na de verkrachting die haar overkwam, haar vragen en worstelingen met God, maar ook de troost die ze zelf ontvangen heeft en graag weer doorgeeft aan lotgenoten. Haar wijze woorden over seksualiteit en liefde, boosheid en vergeving, vertrouwen en huppelen wens ik hen toe, maar ook hun omgeving, inclusief de kerk! Prof. dr. Hanneke Schaap-Jonker, rector Kennisinstituut christelijke ggz (Eleos/ De Hoop) en bijzonder hoogleraar klinische godsdienstpsychologie (VU).
Curry met Hagelslag
Curry met Hagelslag
Door adoptie aanvankelijk van de regen in de drup ‘Curry met Hagelslag’ beschrijft het levensverhaal van Rasika. Ze wordt geboren in Sri Lanka. Al heel jong overlijdt haar moeder. Rasika wordt als schuldige aangewezen. Haar vader laat zijn haat voor haar duidelijk merken. Opgesloten, bijna verdronken, geslagen, misbruikt... Dit is haar leven tot ze bijna 5 jaar is. Dan verandert alles... ze wordt geadopteerd en gaat verhuizen naar Nederland. In Nederland krijgt ze een mooi huis, een opleiding, een liefdevolle vader en moeder. Tenminste zo lijkt het voor de buitenwereld. Binnen het gezin is echter de dominante moeder de baas over alles en iedereen. Rasika moet voldoen aan eisen en verwachtingen die niet haalbaar zijn. En zakt weg in een diepe put van depressie die jaren duurt. Dan komt Jezus in haar leven. Hij geneest. Ondanks haar scepsis, pakt ze Zijn hand en laat zich omringen door Zijn liefde en warmte. Ze is nu zelf moeder en vastbesloten een liefdevolle ouder te zijn. Ze lijdt niet meer aan depressies of PTSS, ze is vrij van haar verleden en heeft een hoopvolle toekomst gekregen.
Daar praat je toch niet over
Daar praat je toch niet over
Je gevoelens verdoven door zelfbeschadiging, alcohol en ‘foute’ mannen. Willen vluchten uit je kraambed, trillen van blinde paniek en de onverzadigbare drang naar geruststelling. Daar práát je toch niet over? Het stilzwijgen van hun mentale sores en opgedane trauma’s is voor Paula en Anna niet langer een optie. Delen is helen, luidt hun credo. Van kaft tot kaft is dit boek gevuld met kwetsbare verhalen die verbinding scheppen en herkenning geven. Échte verhalen over de strijd met angst, depressie, de gevolgen van seksueel misbruik en andere - met schaamte doortrokken - onderwerpen. De humoristische schoonzussen zijn niet vies van een flinke dosis zelfspot en delen graag de levensveranderende principes die hen deden opkrabbelen uit het stof. De schoonzussen Paula en Anna ontdekten de waarde van het praten over thema’s waar doorgaans veel schaamte bij gevoeld wordt. De verbinding die ontstaat als mensen de diepte ingaan, is voor hen onbetaalbaar. Op hun instagramaccount @deschrijvendeschoonzussen inspireren ze menig vrouw door zélf open te zijn over moeilijke gebeurtenissen uit hun leven. Paula (33) & Anna (28) zijn beiden getrouwd, toegewijd moeder en enthousiaste ondernemers.
Vrijheid In Christus - Neil Anderson
Vrijheid In Christus - Neil Anderson
Stemmen horen, nachtmerries hebben, angst en zorg, gevolgen van overheersing en misbruik, verslavingen… er zijn onnoemelijk veel zaken waar mensen advies, hulp en gebed voor vragen. Neil Anderson schreef dit boek om pastoraal werkers, hulpverleners, geestelijk leiders of gewoon ‘goede vrienden’ een belangrijk instrument in handen te geven om deze mensen te helpen. Vanuit diep bijbels inzicht en rijke, jarenlange ervaring als counselor schreef hij dit boek, om zo mensen stap voor stap mee te nemen naar de vrijheid die de Here Jezus voor iedereen bewerkte aan het kruis. Eerdere uitgaven van dit boek waren in ons land en daarbuiten een groot succes, waarschijnlijk omdat de kerk in onze tijd moe is van snelle, tijdelijke oplossingen en ‘enthousiaste kreten’, en grote behoefte heeft aan echte, blijvende geestelijke vrijheid, die zijn wortels vindt in waarachtig discipelschap. Laat je toerusten om anderen mee te nemen op die weg omhoog – en samen te wandelen in blijvende vrijheid in Christus! Over de auteur Neil T. Anderson Neil Anderson groeit op op een boerderij in Minnesota. Zijn ouders komen oorspronkelijk uit Scandinavië. Na de middelbare school gaat hij bij de marine. Na vier jaar neemt hij daar eervol ontslag, volgt een technische opleiding en wordt lucht- en ruimtevaartingenieur. Tijdens het bijwonen van een evangelisatiecampagne van Campus Crusade for Christ komt hij tot geloof. Na vier jaar lucht- en ruimtevaartingenieur geweest te zijn, geeft hij tien jaar les op een theologische hogeschool, de Talbot School. Na deze periode richt hij Freedom in Christ Ministries op, een organisatie die over de hele wereld kantoren heeft. Tegenwoordig wijdt hij zijn tijd aan schrijven, onderwijzen en spreekt hij voor grote groepen. Ook houdt hij conferenties voor geestelijke leiders over de hele wereld. Neil T. Anderson heeft vele boeken geschreven waaronder de bestsellers De Bevrijder en Overwinning over de duisternis. Neil en zijn vrouw Joanne wonen vlakbij Phoenix, Arizona. Ze hebben twee volwassen kinderen.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels